Mi-am rugat îngerul să vă caute…

17 Mar 2012 by admin, Comments Off on Mi-am rugat îngerul să vă caute…


Dragă Profesore, mi-am rugat îngerul să vă caute.

19 Martie, o zi in care Dumnezeu ne facuse un dar, un dar de neegalat pentru natia noastra. Ziua in care se nascuse ARTUR SILVESTRI, scriitor, istoric si filozof al culturii.

Azi, ARTUR SILVESTRI, este insasi “primavara” vietii culturale romanesti, cel ce este langa noi in chip de inger, prin carti si daruri ce vor dainui o eternitate.Un Om ales, poate trimisul Lui Dumnezeu in a ne lumina in credinta si adevar.

Am in fata chipul senin, linistitor pe coperta cartii “ARTUR SILVESTRI –marturii tulburatoare “.

Vă, privesc Profesore, si am sentimentul ca imi spuneti linistit ca si altadata :” Nu va faceti singura rau”, “Nu va amarati. “, “Eu nu voi pleca niciodata! “

Lacrimile ca margaritarele ajung intr-un sir lung pana la “Pasarea”, la Vlasca, sau la poale de Ceahlau.Mi-am rugat ingerul sa va caute, sa va aduca florile lumii in ciripitul necuvantatoarelor si rugaciunea mea.Aud clopotul batand.Toaca manastirilor vibreaza in Romania Tainica.Privim senin spre cer si cerem indurare.

Doamne, Tatal ceresc, odihneste-l Doamne printre Dreptii Tai! Doamne!

Ne-am iubit mentorul, ne-am respectat prietenul. Sentimente firesti care nu vor pieri niciodata.

“Prietenul ne e mai scump ca viata prezenta. Multi oameni, dupa moartea prietenilor n-au mai avut dorinta sa traiasca mai departe. Cu prietenul ti-e usoara si calea exilului; fara el nici acasa nu te simti bine. Cu un prieten, si saracia e suportabila; fara el, si sanatatea si bogatia sunt de nesuferit. Un prieten este un alt eu. Imi pare rau ca nu pot sa infatisez in cuvinte chipul adevarat al prieteniei, imi dau seama ca vorbele mele sunt cu mult sub ceea ce trebuia spus”.

Dragostea pe care s-o aratam unii fata de altii, zice Sfantul Ioan, trebuie sa depaseasca apropierea ce exista intre prieteni”.

Prietene, ai fost si vei ramane printre noi. acelasi mentor drag si grijuliu.

Da: “uitarea sa fie un blestem” ! NU TE VOM UITA ! NU PUTEM SA UITAM ! Vei ramane printe noi, cu noi, pentru a birui impreuna.

Gandul meu bun este darul pentru o zi insemnata, asa cum o facusem si altadata. Mi-e dor de tine prietene! Mi-e tare dor! Dar blanda rugaciune va ajunge printre flori ca alinare.

Prietene, te rog sa nu-ti faci griji! Doamna Mariana Braescu, cumnatele si cei dragi, tin candela vie, dand speranta pentru Romania Tainica prin fapta cea mare.

Da, Doamne, sufletului robului Tau, Gabriel-Artur iertare si-l asaza pe el in cortul dreptilor si sfintilor care din veac au placut Tie,- ca Dumnezeul milei si al indurarilor esti si binecuvantat in vecii vecilor. Amin!

Cu bine, prietene Artur

MARIANA GURZA

19 martie 2009

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii