Unde eşti Om Bun?

17 Mar 2012 by admin, Comments Off on Unde eşti Om Bun?

 

 

Ziua de 8 noiembrie, pentru mine, are mai multe semnificatii.Praznuirea Sfintilor Arhangheli Mihai si Gavriil, o zi importanta pentru Biserica lui Hristos si o ultima intalnire pe cale virtuala cu prietenul “Romaniei Tainice” GABRIEL ARTUR SILVESTRI.

Parintele Cleopa prin predica sa, explica atat de frumos semnificatia acestei zile!

Acum doi ani, scriitorul GABRIEL ARTUR SILVESTRI, mi-a scris pentru ultima oara.Chiar daca timpul se scurge, sentimentele au ramas vii, cum si spiritul silvestrian este prezent in sufletele noastre.

Unde esti OM BUN? Cum as putea sa-ti trimit un gand “LA ZI MARE”?
O lumanare si o rugaciune! Atat pot face fiind atat de departe.Prietene, mereu m-ai incurajat sa ma las prada cuvantului de suflet.O fac si acum cu multa amaraciune, cand mi-as fi dorit sa primesti slova mea, altfel…
Stiu, si simt, ca de-acolo de sus ne privesti si ne intaresti in fapta.

Gavriil, ce se talcuieste “barbat-Dumnezeu”, este arhanghelul Bunelor vestiri de bucurie, care are misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari dumnezeiesti. El nu mai poarta sabie de foc, ci crin de neintinata bucurie. El este foarte dulce la vedere si plin de dumnezeiasca blandete. “.

Da, asa a a fost Gabriel Artur Silvestri.Mereu cu “vesti de bucurie”, un om al tainelor “dumnzeiesti”, bland si iertator.

Acum, undeva in Ceahlau, vegheaza focurile aprinse de cei ce tainic participa prin rugaciune, “la praznuirea Sfintiilor Arhangheli Mihail  si Gavriil impreuna cu soborul tuturor ingerilor”.Un loc special de care ii este dor.Si noua ne este dor te tine prietene!
Ne vom ruga impreuna, pentru hodina ta, pentru linistea noastra, pentru tarisoara noastra chinuita de atatea neputinte si saracita.Ii vom implora pe sfintii Arhangheli sa ceara mila si indurare pentru poporul acesta atat de incercat…Doamne, si cand ma gandesc ca toate cate ni se intampla, le-ai anticipat cu ani in urma…
“Sa rugam, deci, pe sfintii ingeri si Arhangheli sa ne fie ajutatori in viata si izbavitori de duhurile cele rele, iar inaintea Tatalui ceresc calzi rugatori pentru mantuirea sufletelor noastre. Amin.”

Închin această diplomă Marele Premiu “Dosoftei” primita de la  Societatea Culturala “Patrimoniu” Timisoara, LUMINA LINA – FESTIVAL INTERNATIONAL DE CREATIE LITERARA RELIGIOASA, EDITIA A VIII-A, lui ARTUR SILVESTRI,  care m-a descoperit şi m-a indrumat in activitatea mea literara.  O datorie de suflet pentru “prietenul vesnic”.

MARIANA GURZA

2011

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii