Leul și maimuțele

28 Mar 2012 by admin, Comments Off on Leul și maimuțele

Am intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă (costul exchibiţiei ar fi îmbrăcat copiii orfelinatelor). Maimuţele sînt tot maimuţe, nu evoluează deloc, în pofida muncii de cercetare a savanţilor de le Cambridge. Americanii ţin cu dinţii să controleze tot orientul, ruşii nu stau să se scarpine în sîn, se implică în sprijinirea un guvern legal, noi importăm masiv produse foarte ciudate, pe lîngă recordul celor agroalimentare, potrivit Economica.rtv.net: păr de porc, de bursuc sau mistreţ, păr uman, oase şi coarne, chihlimbar cenuşiu, zibeta şi mosc, mii de tone de frunze, rămurele sau alte părţi de plante. Leului românesc i s-a făcut tort de plastic la cele 145 de primăveri, fiind singura ţară din Europa cu bancnote pe astfel de suport. Nu vă potriviţi reclamelor care încurajează consumul zilnic de aspirină timp de cinci ani, pe motiv ca ar scăpa planeta de cancer. Veţi rămîne fără rinichi şi stomac, iar cercetătorii de la Universitatea Cambridge vă vor putea servi uşor informaţii necomestibile despre „strămoşii-maimuţă”, care potrivit lor au devenit bipezi (scrie Daily Mail) ca să poată vedea la depărtare pericolele sau sursele de hrană (ar însemna ca analiştii politici să aibă gîturi de girafă). Senzaţională descoperire a secolului XXI! Eu cred că au devenit bipezi ca să poată ajunge azi la automatul de bani şi pentru că o pereche de pantofi este mai ieftină decît două. Strămoşii-maimuţă au prevăzut criza, s-au gîndit la viitorul nostru şi au început să meargă în două picioare. Sînt tare supărată, credeţi-mă, şi poate îi voi întreba pe savanţii de la Cambridge de ce nu vedem şi azi maimuţe aflate în diverse stadii de dezvoltare? Dacă presa ne va intoxica continuu cu astfel de stupizenii, chiar vom umbla în patru picioare, pînă vom adopta moneda euro.

Cercetătorii cu pricina s-au ridicat prea mult pe vîrfuri şi au uitat că pămîntenii, maimuţele, politicienii, miliţienii planetari şi întreg Universul au fost create de Dumnezeu, ca să ne verifice integritatea şi răbdarea. Mă întreb ce ne făceam, dacă cimpanzeii care controlează lumea învăţau, nu să meargă, ci să se dea de-a rostogolul? Probabil într-o mînă ţineau bananele, iar în cealaltă telecomanda dronelor. Observaţi cît de norocoşi sîntem că nişte maimuţe, cu milioane de ani în urmă, s-au gîndit să evolueze pentru ca noi să existăm în două picioare. Nici Darwin nu credea în afirmaţiile sale şi era convins că Imago Dei nu se trage din maimuţă. Omul este creaţia lui Dumnezeu pe două picioare, şi nu în patru labe. Aşa e omul: vede că două lucruri seamănă între ele şi decide că unul a ieşit din celălalt, dar uită că ele puteau foarte bine să fie făcute să semene de la început de către cineva. Evoluţia este un concept demonic, pe de-o parte, şi pueril (în sensul cît se poate de peiorativ) pe de altă parte. Ştirile de genul celei lansate de curînd de Universitatea Cambridge lucrează subliminal, sistematic şi programatic, mai ales acum, în apropierea Paştelui. Ba o urmă de extraterestru, ba un convoi de farfurii zburătoare la orizont, ba un ciolan de crocobaur, ba un asteroid care vine să declanşeze Apocalipsa, iar mintea noastră bombardată poate face conjecturi mai mult sau mai puţin riscante.
Dăm mai departe pagina. Capitolul „Să apărăm democraţia cu arma mortală la ochi”, versiunea americană, a făcut un adevărat carnagiu în provincia Kandahar, bastion al talibanilor din sudul Afghanistanului: 16 civili, femei, copii şi vîrstnici, masacraţi de un mercenar american. Dacă e să considerăm scopul acestui război ca fiind democratizarea Afganistanului, atunci este cel mai mare eşec armat de la Vietnam încoace. Nu va fi prea curînd democraţie, în orice caz, nu o democraţie aservită americanilor. Ca şi în Irak, adevăratul motiv american a fost eliminarea unor structuri statale, aflate în dezacord cu interesele lor şi menţinerea unei forţe de intimidare în zonă. Pacea şi democraţia sînt pastile éxtăzi pentru naivii care încă mai cred în gogoşile americane. Războiul este cea mai profitabilă afacere. Nu se va termina, ci va fi înlocuit cu altul tot mai sofisticat şi distrugător. Şi în Afganistan ca şi în Irak, va rămîne un focar de tensiune permanent, foarte de folos puterilor imperialiste (nu şi pentru noi, aterizaţi în conflict ca musca pe farfuria cu terci a cîinelui). Afganistanul este o miză importantă a sferelor de influenţă, un avanpost geo-strategic, un pion pe harta marilor jocuri de interese. Retragerea nici nu poate fi grăbită pentru simplul motiv că abia s-au împărţit cărţile unui transfer de conflict în Iranul vecin. Pretext există, se aşteaptă momentul prielnic.
Aceştia sînt „eliberatorii” pe care bunicii (unora dinte noi) i-au aşteptat în anii `50! Poate atunci era ceva de capul lor, acuma, toate războaiele purtate de ei au fost în numele marilor interese ale corporaţiilor. Să fie clar. N-am nimic cu poporul american. Contribuţia sa la păstrarea democraţiei în Europa în cele două războaie mondiale rămîne consemnată în istorie. Astăzi, casele de bani, vorba lui Ţuţea, şi corporaţiilor financiare le dictează. Nociv este că răspîndirea acestui „tipar” se face sub masca apărării democraţiei şi drepturilor omului.
Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii