Părintele Cleopa, despre grija cea mai mare de Anul Nou

29 Dec 2012 by admin, Comments Off on Părintele Cleopa, despre grija cea mai mare de Anul Nou

Du-te prin sate acum, în noaptea aceasta – este iadul pe pământ. Iată cum știu oamenii să mulțumească lui Dumnezeu că le-a mai dat un an de viață!

Începând de la Anul Nou, grija noastră cea mai mare trebuie să fie aceasta: să ne înnoim viața. Să luăm aminte, cu fiecare an nou, să lăsăm câte un păcat care ne stăpânește cine știe de când și să punem în locul lui o virtute. Să iertăm greșelile celor ce ne-au supărat, să-i iertăm pe toți, să începem anul nou cu inima curată și cu credință în Dumnezeu; nu la crâșmă, cu beție, cu fluiere, cu câte și mai câte petreceri. Du-te prin sate acum, în noaptea aceasta – este iadul pe pământ. Iată cum știu oamenii să mulțumească lui Dumnezeu că le-a mai dat un an de viață!

Să luăm aminte cum petrecem timpul înaintea Domnului fiindcă negreșit vom muri și ne va cere socoteală de ce-am vorbit în fiecare clipă, de ce am gândit și ce-am lucrat.

Acum, cât mai este timp, să mulțumim lui Dumnezeu, căci vine moartea pentru fiecare, vine dreptatea lui Dumnezeu, de care nu pot scăpa nici împărații. Unde sunt faraonii Egiptului, unde sunt împărățiile, unde sunt sultanii turcilor, unde sunt craii Germaniei, unde sunt împărații de care se cutremura lumea? Unde sunt puternicii? Unde sunt cei învățați? Praf și pulbere s-au făcut. Vai de noi și de noi dacă cheltuim vremea în zadar! Vom cere să mai trăim un minut și n-ar să ne mai dea Dumnezeu pentru că trecem viața aceasta și ne încurcăm cu grijile veacului, de parcă am fi nemuritori.

Aceasta v-o spun pentru Anul Nou: să mulțumim Prea Sfintei Treimi și Maicii Domnului, care mijlocește pentru toată lumea, că ne-a învrednicit să mai trecem un an. Să ne hotărâm în inima noastră să punem început bun și să petrecem de aici înainte cu Dumnezeu, creștinește.

(Extras din „Ne vorbește Părintele Cleopa”, vol. 9, ed. îngrijită de Arhim. Ioanichie Bălan, Editura Episcopiei Romanului, 1999, pp. 36-47)

Sursa: http://www.doxologia.ro/

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii