LA mulți ani Eugen Emeric Chvala! La ceas aniversar, prins “ În spatele oglinzii “.

11 Jan 2013 by admin, Comments Off on LA mulți ani Eugen Emeric Chvala! La ceas aniversar, prins “ În spatele oglinzii “.

M-am nascut intr-o zi binecuvantata de Dumnezeu 11.01.1964

 Am invatat de mic sa descopar si sa iubesc tainele versului si ale cantecului romanesc.

 Multumesc pentru ce sunt azi Bunului Dumnezeu, parintilor si familiei mele.

 Le multumesc dascalilor, invatatoarei mele d-nei Elena Cheles pe care o port in suflet ca pe un pretios talisman.

 Sunt ceea ce sunt / o ramură / furată din EU-l ceresc /, eu sunt /așa cum mă știu cum mă vreau…/ , sunt /o carapace de vis frant /ce s-a nascut din pamant/dar a-ncoltit de niciunde/cu vorbe tremurande/cu sarutari pribegi/, sunt … /suier de soapte sau sperantza de ieri /, /Eu sunt unul dintre cei care locuiesc in blocul .. in scara.. la etajul…in apartamentul…

Si eu gandesc.. si eu sper.. si eu vreau !

 Primul poem care a cunoscut ochiul si sufletul public s-a numit simplu “Omul”, poem ce incatusa pentru a elibera in acelasi timp credinta mea . Aveam 16 ani …

 De atunci si pana azi am scris cat pentru o eternitate dar infinit mai putin decat as fi putut-o face.

 In viata am avut parte de multe “coincidente” : acum 25 de ani, de ziua lui Eminescu mi-am cunoscut sotia care mi-a implinit destinul si continua sa o faca cu dragoste, rabdare si stoicism ; intrarea in viata publica de condeier s-a intamplat de ziua lui Nichita acum ceva ani in urma, …

 Inevitabil,datorita activitatii in radio am avut nenumarate colaborari pe care insa nu m-am gandit niciodata sa le “arhivez”. Asa se face ca versurile si gandurile mele se afla in prezent publicate in multe cercuri literare online, in reviste de cultura si creatie.

 Subliniez onoranta si placuta colaborare cu publicatii crestine coordonate de Pr. Radu Botis si Cezarina Victoria Adamescu precum si colaborarea cu solisti ai muzicii folk care au dat vesrurilor mele savoarea glasului lor, cum ar fi : Sandel Spanu, Cristian Dobrogeanu si altii.

 Am bucuria sa regasesc in multe locuri pe internet versuri proprii inregistrate de mine atat in format audio cat si sub forma montajelor foto si amintesc acum creatii personale, creatii ale prietenei noastre ce poarta pseudonimul “Vasuianca” si mai nou un minunat dar de suflet sub egida editurii “Musatinia”.

 Azi 11.01.2013 primesc cu toata bucuria sufletului meu darul cel mai de pret din existenta-mi culturala.Gratie d-nei director Emilia Tutuianu Dospinescu, d-nului Ing. Dorin Dospinescu ce carmuiesc destinele unei edituri moldave ilustre “Musatinia” si iubitoarei de cuvant si oameni d-nei Mariana Gurza, a vazut lumina tiparului primului volum ce imi poarta semnatura “ In spatele oglinzii “.

EUGEN EMERIC CHVALA

11. o1. 2013

ZBOR IN DOI – RECITA EUGEN EMERIC

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii