„Bună ziua, Bade Ioane“, bună ziua Ioan Miclău!

21 Feb 2013 by admin, Comments Off on „Bună ziua, Bade Ioane“, bună ziua Ioan Miclău!

Apariţia volumului “Bună ziua, Bade Ioane!”, editura “Cuget Românesc, aparţinând scriitorului Ioan Miclău, certifică încă odată poziţia autorului, iubitor de limbă şi de neam.

Limba românească este preţioasa dăruire, roditoare veşniciei reînvierii de neam, de popor, dăruită de Dumnezeu”.

Emoţionantă este această carte inedită, dedicată Prof. Dr. Artur Silvestri, “geniul născut din geniul neamului său românesc”.

Structurată în şase capitole, autorul încearcă o diversificare tematică pornind de la articole, studii, proză, versuri, cugetări. Paginile sale ne duc cu gândul la Sadoveanu prin limba folosită plină de autenticitate.

Ne atenţionează încă de la începutul cărţii : “Să nu neglijăm izvoarele folclorice şi pe acestea să le sfinţim!”

Ţăranul român are un loc aparte în sufletul scriitorului. Se apropie de viziunea lui Petre Ţuţea, pentru acesta,  “ţăranul este omul absolut”.

Interesul pentru societatea românească a rămas viu, chiar dacă este departe de ţară. Îngenunchează în faţa celui ce munceşte pământul, azi atât de oropsit. ”De la observaţie directă la raţionament” reuşeşte să facă o radigrafie societăţii româneşti, cu bune şi rele, cu multă amărăciune…

Deşi nu are pretenţia de a fi “filozof “, studiile autorului  ne arată  că în termeni generali, filosofia sa este studiul critic, speculativ sau analitic al exteriorului şi interiorului în plus faţă de studiul reflectiv asupra metodei de studiere a unor asemenea subiecte. Da, “utopiile trebuiesc tăiate, nu capetele oamenilor”.

Avem prin Ioan Miclău un iubitor de pământ străbun. Un nostalgic al tradiţiilor noastre străbune, un iubitor de doine, şi mai ales de Eminescu.

Este un păstrător al valorilor noastre culturale şi creştine. O bucată de ţarină, un izvor, o horă bihoreană, o lacrimă, o rugăciune. O inimă ce bate pentru ţara sa, pentru credinţă şi neam.

Scriitorul IOAN MICLĂU prin cartea sa,  aduce  o frumoasă “Odă de Iubire”!!!

 

MARIANA GURZA

Timisoara

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii