Victor Roncea: “Susținere pentru Cetățenia de Onoare acordată Părintelui Justin, istoricul-martir Gheorghe Brătianu și altor foști deținuți politic, mari personalități ale României”

5 Aug 2013 by m.gurza, Comments Off

Stimati prieteni,

Colegii nostri de la Gazeta de Maramures au luat initiativa de a cinsti memoria unor fosti detinuti politic, figuri emblematice ale istoriei Romaniei, prin conferirea Cetateniei de Onoare post-mortem din partea localitatilor martirajului lor, aflate in judetul Maramures.

Este vorba de Iuliu Maniu, Gheorghe Brătianu, episcopul Iuliu Hosu, profesorul Aurel Vişovan – ca cetăţeni de onoare ai Sighetului, Nicolae Steinhardt – cetăţean de onoare al oraşului Târgu Lăpuş şi părintele Justin Pârvu – cetăţean de onoare al oraşului Baia Sprie.

Saptamana aceasta urmeaza sa fie depuse propunerile la Primariile respective. Deja cei trei edili si-au aratat interesul in sens pozitiv, insa demersul trebuie aprobat ulterior de Consiliile Locale in sedinte publice. Pentru aprobarea initiativei colegilor nostri este necesara si o lista de personalitati sustinatoare ale acestei idei. Va rugam, asadar, daca doriti, sa ne transmiteti un scurt mesaj de adeziune sau doar semnatura Dvs, in vederea cinstirii celor sase si de catre autoritatile locale din Maramures, ceea ce va contribui direct la pastrarea vie a istoriei nationale asa cum a fost, si pentru generatiile tinere de azi si pentru cele viitoare.

Puteti subscrie printr-un raspuns la acest mesaj cat si printr-un e-mail la urmatoarele adrese: ioana.lucacel@gmail.com si civicmedia.romania@gmail.com.

Va multumesc!

Doamne, ajuta!

Detalii:

DEMERS NATIONAL: Cetatenie de Onoare Post-mortem pentru Parintele Justin, Monahul Nicolae Steinhardt, istoricul-martir Gheorghe Bratianu si alti detinuti politic. Civic Media sustine total initiativa Gazetei de Maramures. CITITI, SEMNATI SI DATI MAI DEPARTE! – See more at: http://roncea.ro/2013/08/04/demers-national-cetatenie-de-onoare-post-mortem-pentru-parintele-justin-monahul-nicolae-steinhardt-istoricul-martir-gheorghe-bratianu-si-alti-detinuti-politic-civic-media-sustine-total-initiativa/#sthash.Y8pMjCl1.dpuf


Victor Roncea
Jurnalist
Roncea.Ro
Editor
ZiaristiOnline.Ro

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi

Comments Off
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Statistici accesare

Online: 0
Vizualizari : 8911

Ultimele Comentarii