Un an de la plecarea în lumea veșniciei a Prof. Univ. Dr. Mircea-Eugen Craioveanu

26 Oct 2013 by admin, Comments Off on Un an de la plecarea în lumea veșniciei a Prof. Univ. Dr. Mircea-Eugen Craioveanu

 

În data de 28 Octombrie 2012, ne-a părăsit Prof. Dr. Mircea-Eugen Craioveanu, un matematician de talie mondială.

Un OM sclipitor, bun dascăl, un cernăuțean ce a biruit ! Un model pentru toate generațiile; inteligent, șarmant, familist de excepție, prieten generos. Modest și demn. S- a întors la Sibiu lângă moșii săi, ofițeri de elită a vremurilor…Deși matematician la Universitatea de Vest din Timișoara, educația militară primită în familie, și-a pus amprenta în atitudine, demnitate și valoare. Și-a slujit Neamul Românesc așa cum fusese învățat. Cărțiile, studiile sale, răspândite peste tot în lume, generațiile de matematicieni pe care i-a format, vor dăinui peste timp…Mircea-Eugen Craioveanu, “este îmblânzitorul ce a domesticit infinitulcum ar spune Lucian Blaga.

Munca  recunoscută și promovată în țară și străinătate, proiectele pe nivele de cercetare ca, geometria diferenţială globala, topologia diferenţială, analiză globală, analiză pe varietăţi, metode geometrice, analiza fizica teoretică, au ajutat la promovarea învățământului românesc, la implementarea unor programe internaționale de succes. A fost  mereu printre cercetătorii activi şi matematicienii eminenţi ai lumii. A respirat “matematic”, știind să dea sens clipei, îmbrăcând-o în formă geometrică. Despre opera sa, cercetătorii din străinătate, sunt avizați în a se pronunța.

Acum, își continuă drumul…drumul său în veșnicie…“Viaţa fiind o călătorie spre veşnicie”… Veșnicele suspine pentru omul din timp. Veșnicia a intrat într-o solidaritate cu timpul amănând totuși distincta față de el. Veșnicia este originea și scopul timpului. Aceasta este marea mângâiere pe care Creștinismul o dă umantiății.

O formulă matematică greu de descifrat. Cu siguranță, Mircea-Eugen Craioveanu, a găsit rezolvarea…

Slujba parastasului a avut loc azi, 26 octombrie la Sibiu, orașul în care și-a gasit locul, alături de moșii săi, refugiați din Bucovina…

Veșnică să-i fie pomenirea!

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Mariana Gurza

Timișoara

26 Octombrie 2013

Prelucrare foto: Carmen Tudoran

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii