Maria Diana Popescu, Agero: Nici n-a început bine 2014 și o dau cu “Trăiască poporul”

2 Jan 2014 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu, Agero: Nici n-a început bine 2014 și o dau cu “Trăiască poporul”

Nu ştiu prin ce minune, pe ultima sută de metri din mandat, preşedintelui i-a erupt din suflet o dragoste subită pentru popor, pentru Moldova noastră de peste Prut şi un apetit extraordinar pentru unirea celor două state româneşti. În ordine cu aceste sentimente, ar spune tot patriotul! Dar de ce i-a fost străină problematica timp de 9 ani cît a stat „pe tron”? În geografia puterii, chestiunea unirii a fost făcută uitată dincolo de linia de demarcaţie, preocupaţi fiind să întindă cu agresivitate capcane poporului, pentru a respecta  tîrgurile dăunătoare Ţării, încheiate cu „femeiul”. Fiind, probabil, restant,  cu o explicaţie obligatorie, acum îşi caută salvarea cu aerul preocupării severe, străduindu-se să umple spaţiul cu anunţuri de intenţie, care nu vor ajunge fapte prea curînd sau niciodată. Doar aşa, ca să nu se spună că n-a avut fason  de preşedinte şi ca să capete încrederea titirezilor „mişcaţi popular”. Altfel i s-ar face un dor devastator de  campania electorală, de alegători şi de preaînaltele dregătorii. Preşedintele doreşte, potrivit declaraţiilor sale, „un guvern cinstit pentru români, iar 2014 să fie anul în care „justiţia să câştige bătălia cu politicul”. Tradiţia populară spune că dorinţele puse la început de an se îndeplinesc! Deci, grijă mare! S-ar putea să se îndeplinească şi să aibă tocmai conducătorii parte justiţie!

Cam toţi mandatarii au devenit „socialişti”, nu şagă, dacă pe sfîrşit de mandat şi-au scos pieptul plin de mîndrie naţională şi o dau cu „trăiască poporul”, dar continuă să-şi păstreze pârghiile vechi şi să creeze altele noi, utile propriilor interese. De pildă, ca să poată fi şterpelite mai simplu fondurile europene, discret, printre fumigene şi artificii, au pus pe picioare, copăcel, un nou minister în Ţara Noastră. Aţi auzit bine, un minister al fondurilor europene, nu un minister al nivelului de trai. La ce-ar fi bun cel de-al doilea?,  cînd bacşişurile de la Uniune se pot împărţi mai simplu între băieţii şmecheri ai guvernării Şi ca să fie treaba-treabă, ministerul împricinat plăteşte peste 2 milioane de euro şi se mută în casă nouă pe banii contribuabililor. Nu în orice casă, aşa, ci în clădirea Tower Central International. Chiar era nevoie de un minister şi de o altă droaie de trepăduşi cu lefuri grase, care să ameţească şi să îmbete bine banii primiţi de la Uniune? Başca chiria pentru birourile de cinci stele. Pînă la urmă cred că vor fi înfiinţate doar astfel de clocitoare oficiale de împuiat hoţi, şarlatani şi bogătaşi.

Aceştia predomină în clasa politică de astăzi. Şi nu doar la noi. Din vîrf de Uniune pînă la bază, au aceeaşi mare pasiune: banii. Iată ce afirma europarlamentarul independent Godfrey Bloom, în discursul său din Parlamentul European (Strasbourg, 21 noiembrie 2013): „Ei bine, domnule Preşedinte, îmi vine în minte un citat al marelui filosof american Murray Rothbard, care spunea: «Statul este o instituţie tâlhară”. Impozitarea este un sistem prin care politicienii şi birocraţii fură banii de la cetăţenii lor pentru a-i risipi într-o manieră ruşinoasă. Acest loc nu este o excepţie. Este fascinant, şi mă întreb cum reuşiţi să vă păstraţi seriozitatea atunci când vorbiţi de evaziunea fiscală. Întreagă Comisie şi birocraţii din Comisie nu plătesc impozite. Voi nu plătiţi taxe şi impozite ca şi restul cetăţenilor! Voi aveţi tot felul de avantaje….. Voi sunteţi cei mai mari evazionişti fiscali din Europa şi, totuşi, voi staţi aici şi daţi lecţii! Oamenii din Uniunea Europeană încep să înţeleagă mesajul. O să vă daţi seama că euroscepticii vor deveni din ce în ce mai numeroşi. Şi să vă mai spun ceva, când popoarele îşi vor da seama de ceea ce sunteţi, nu vor avea nevoie de mult timp să ia cu asalt Parlamentul şi să vă spânzure. Şi vor avea dreptate!”

Cît adevăr în afirmaţiile europarlamentarului Godfrey Bloom! Lucrurile se leagă precum şireturile şi la noi. Creşterea nemăsurată a taxelor şi în 2014 pe fondul salariilor mizerabile ale românilor, furtul la nivel înalt şi corupţia sînt motorul sistemului capitalist autohton, care nu poate funcţiona decît în acest mod. Hai să stăm să ne gîndim niţel la început de an ce sume fabuloase au făcut aleşii din afaceri necurate, fireşte, pe spinarea poporului tot mai constrîns de taxe, impozite şi servicii extrem de scumpe, în cazul aleşilor fiind doar mărunţiş de buzunar. Cînd salariile şi pensiile românilor au fost retezate cu 25% de guvernul Boc, îi băteau pe umăr bărbăteşte şi le promiteau românilor marea cu sarea cei din opoziţie, care, azi la putere, au făcut la fel: au mărit taxele, au scumpit extrem de mult traiul românului şi au dat liber exploatatorilor străini să ne ia gazele de şist, minereurile aurifere şi de metale rare. Actualii guvernanţi  au făcut exact ceea ce se prefăceau a critica atunci cînd erau pe tuşă. Deşi programul lor de guvernare nu prevedea măriri de taxe, impozite sau avantajele financiare cu dedicaţie. Curat social-democrat! Atunci? Cum să avem motive să fim optimişti cu anul 2014? Pot ei să refacă într-un an ce-au furat  şi distrus în 24 ? Nu vi s-a luat de capitalismul acesta barbar, dragi români?

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii