Profesorul Eugeniu Grebenicov a dorit să fie înmormântat acasă, lângă părinți. Rămas bun, profesor drag!

14 Jan 2014 by admin, Comments Off on Profesorul Eugeniu Grebenicov a dorit să fie înmormântat acasă, lângă părinți. Rămas bun, profesor drag!

Eugeniu Grebenicov

Profesorul Eugeniu Grebenicov

(20.01.1932 – 29.12.2013)

,,Pe 29 decembrie 2013 la Moscova in urma unui atac de cord s-a stins din viata Profesorul Eugeniu Grebenicov, Membru de Onoare al Academiei de Stiinte a Moldovei.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Profesorul Eugeniu Grebenicov a dorit sa fie inmormantat acasa, langa parinti.

Respectand dorinta Domniei sale, feciorii sai au incinerat corpul raposatului si vor aduce urna cu cenusa in Moldova pentru a fi inmormantata la Cahul pe 16 ianuarie 2014.

Joi, 16 ianuarie 2014, la Chisinau va avea loc un miting de doliu si de ramas bun cu Profesorul Eugeniu Grebenicov.

Mitingul va aea loc la Universitatea Tehnica a Moldovei, blocul 1 (Str. Stefan cel Mare, 168), unde va fi depusa urna cu cenusa.

Mitingul va incepe la ora 08.00.

Se prevede ca dupa mitingul de doliu, la ora 09.45, un cortegiu special sa plece la Cahul, unde in aceeasi zi vor avea loc funeraliile.

Pentru a asigura transportul necesar, Comitetul de organizare a funeraliilor roaga pe toti cei, care vor dori sa plece la Cahul pentru a participa la funeralii, sa anunte pana marti, 14 ianuarie, ora 15.00, prin e-mail la aceasta adresa sau la telefoanele care urmeaza, despre dorinta lor.”

Pentru informatii suplimentare:

Valerian Dorogan (U.T.M., 079747282)

http://asm.md/?go=noutati_detalii&n=5926&new_language=0

,,Societatea de Ştiințe Matematice din România anuță cu durere încetarea din viață a profesorului universitar Eugeniu Grebenicov, reputat specialist în astronomie, mecanică, ecuații diferențiale și analiză numerică.
Eugeniu Grebenicov s-a născut la 20 ianuarie 1932 în satul Slobozia Mare, judeţul Izmail, care atunci făcea parte din România, iar astăzi face parte din Republica Moldova. Tatăl său a fost preot ortodox român, iar mama învățătoare, absoleventă în 1911 a Școlii Normale de Fete din Galați.
În 1949 a susținut examenul de bacalaureat în limba română la liceul din Cahul și a devenit student al Universității din Chișinău. Datorită rezultatelor la examene a fost selecționat să-și continue studiile la Universitatea de Stat din Moscova. A devenit doctor în ştiinţe fizico-matematice în 1957, susţinând teza “Teoria analitică a mişcării celui de al 8-lea satelit Iapeta al planetei Saturn”. În 1967 a susţinut teza de doctor habilitat “Studiul calitativ al ecuaţiilor diferenţiale ale mecanicii cereşti”. A fost profesor universitar și cercetător științific la Moscova, iar prin lucrările științifice și aplicarea acestora la cercetările spațiale și-a câștigat un prestigiu unanim recunoscut.
Din 1968 este profesor universitar. A publicat 28 de monografii ştiinţifice şi peste 200 de articole în reviste de specialitate. Lucrările sale sunt citate de sute de autori. O recunoștere a cercetărilor sale este reflectată de decizia Comitetului Internaţional de Astronomie din 1991 de a atribui numele “Grebenicov” unei planete mici din sistemul solar cu numărul 4268.
Profesorul Grebenicov și-a redobândit cetățenia română dupa 1989. A venit des la manifestări științifice din România și a colaborat cu cercetători știinţifici și profesori universitari de la București, Cluj-Napoca și Iași. A ținut mereu legătura cu foștii studenți și colaboratori de la Chișinău.”

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii