Limba română nu mai este limbă regională în localităţile româneşti din Ucraina!

25 Feb 2014 by admin, Comments Off on Limba română nu mai este limbă regională în localităţile româneşti din Ucraina!

,,În Ucraina, limba română nu va mai avea statutul de limbă regională. În şedinţa de duminică, 23 februarie, parlamentarii ucraineni au votat pentru anularea legii cu privire la principiile politicii lingvistice din 3 iulie 2012, care acorda dreptul minorităţilor etnice, inclusiv românilor, de a folosi folosească limba natală în administraţia locală.

Pentru abrogarea acestei legi, au votat 232 de deputaţi din cei 334 prezenţi.

Anterior, datorită legislaţiei lui Ianucovici, românii din Ucraina au oferit limbii române statut de limbă regională în mai multe localităţi din regiunea Cernăuţi, nordul Basarabiei şi ţinutul Herţa.

Liderul partidului naţionalist „Svoboda”, Oleg Teagnibok a declarat că până la adoptarea unei noi legislaţii lingvistice, funcţionarea limbilor va fi reglementată de legea din anul 1989, care acorda statut privelegiat limbii ucrainene.

Limbii române i-a fost acordat statutul de limbă regională în raioanele Teceu (Тячевкс) şi Herţa, în satele Oprişeni, Boian, Crasna, Biserica Albă, Noua Suliţă, Tărăsăuţi, Iordăneşti, Mahala, Obor, Ciudei etc.”

De pe Mesager

 

Da, domnule Victor Roncea, ,,România tace, tace, tace…”

De citit si http://roncea.ro/2014/02/25/ungaria-pretinde-oficial-autonomia-etnica-a-maghiarilor-din-ucraina-romania-tace-tace-tace/

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii