Maria Diana Popescu: T.V.R., liderii maghiari şi vânzarea României la hectar, Editorial, Agero, Stuttgart

27 Mar 2014 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu: T.V.R., liderii maghiari şi vânzarea României la hectar, Editorial, Agero, Stuttgart

Oamenii îl arată cu degetul pe Stelică, fără să priceapă că bietul de el nu poate sta de lemn Tănase cînd stăpînii (care l-au cocoţat pe tronul TVR) îi cer să execute. Veleitari nocivi, duşmani ai românilor sînt cam peste tot în funcţiile publice cheie. Încă unul în plus nu face gaură în cer! La cîte minunăţii scotea pe ecran, cu o mină flegmatică şi plictisită, era evident că se străduia să facă săritura olimpică din irealitate la postul naţional. Credeţi că personajul aterizat în fotoliul de director, ca musca în doniţa cu lapte, ia măsuri, aşa, de capul lui? Nici vorbă! E un executant docil.

Cînd a întrerupt, printr-un simplu telefon, la numai opt minute de la începerea difuzării, „Moştenirea clandestină”, documentar cu celebrul istoric Larry Watts, realizat de Monica Ghiurco, Stelică şi-a dat în petic. A vrut să arate cine e el, şi… cu asta, ori îşi va lua zborul ca păsările călătoare ori îşi va  consolida cuibul. Cîrdăşia cu prieteni de talia fermierului de la Dunăre, care, vă amintiţi, a lansat în presă, mai cîţiva ani în urmă, „invenţia odioasă că românii ar fi mâncat lebedele din nu mai ştiu care lac din Viena” (D.S.), este chiar augurală conturării portretului său de intelectual preocupat de metafizica ridicolului.

Nimeni n-a cerut un audit la T.V.R.

Demis în mod abuziv şi ruşinos din ordinul lui Băsescu de un parlament obedient şi poltron”, afirmă o sursă din cadrul televiziunii naţionale, „Valentin Nicolau a fost un bun preşedinte şi un manager de excepţie al T.V.R. A lăsat multe milioane de euro în conturile instituţiei, necesare refacerii blocului-turn al televiziunii, degradat la cutremurul din 1977 şi reparat de mântuială. Tudor Giurgiu, următorul preşedinte, numit la propunerea Monei Muscă pentru că făcuse un clip electoral pentru PNL, a făcut praf banii lăsaţi de Valentin Nicolau, sponsorizând tot felul de O.N.G.-uri şi prin alte numeroase inginerii suspecte. Nimeni nu a cerut până azi un audit. Majoritatea şefilor care au urmat la conducerea TVR au fost, cea mai mare parte, nişte incompetenţi…”, deveniţi, odată cu Stelică, o tradiţie. „Astăzi TVR este falimentară şi în profundă criză.”(D.S.) Actualul paşă,  optimist din cale-afară şi pus pe fapte mari, a afirmat cu infatuare: „După interimat, voi face restructurări foarte repede şi chirurgical în ierarhia T.V.R.” Cam sigur pe el, deşi nu cred că se va pensiona din televiziune, Stelică vrea în plus o majorare a ilegalei taxe radio-tv. Domnule strateg, nici n-ai păşit bine în instituţie şi te gîndeşti la banii poporului! Taxa aceasta este ilegală şi dacă guvernele care s-au perindat la conducerea Ţării erau sănătoase, o desfiinţau. Românii plătesc abonament la diferite firme de cablu. Nu le trebuie tututor televizie naţională. Mulţi români n-au nici măcar radio, darămite televizor. Iar statul îi sileşte să plătească taxa radio-tv prin facutura de energie. Nu-i niciun bai dacă trageţi obloanele!

Liderii maghiari visează cai verzi pe pereţii unui ţinut imaginar

Alţi bufoni, alte comédii în instituţiile statului, alţi flăcăi ’nalţi la stat şi manevrabili la emisfere continuă cu elan „patriotic” vechile „succesuri” în Guvernul Ponta 4. Costumaţi cu salopeta traficantului de vorbe goale, ascunşi sub şapca arivistului, nomenclaturiştii au început livrarea promisiunilor electorale de furat căciula propriului popor. Bietele muşte căzute în mierea de la Palat nu pot zbura fără să fie ajutate de sfori nevăzute. Nici cel mai urît gînd al lui Obama nu se vede, dar există. Nici cel al lui Putin nu se vede, dar este evident. Noi, poporul, deşi vedem ce ni se întîmplă, ne mulţumim cu poziţia „pe loc repaus” şi cu onoarea „nereperată”, vorba lui Nenea Iancu. Reintrarea neconstituţională a U.D.M.R. la guvernare, tolerată de atîţia ani prin încălcarea Constituţiei, este palma dată de Guvern românilor, pentru simplul fapt că, udemereul nu este un partid politic, ci o organizaţie cu caracter etnic, care a făcut destule românilor, prin revendicările antiromâneşti succesive.

Presa greşeşte pentru că acordă prea mare atenţie liderilor maghiari care, în somnul iraţiunii lor, visează cai verzi pe pereţii unui ţinut imaginar, instigîndu-şi propria etnie la violenţă şi ură. Manifestaţiile maghiarilor, fermecaţi de aiureala cu autonomia unui ţinut care nu-i al lor, nu se deosebesc prea mult de manifestaţiile minorităţilor sexuale, care ştiu că nu au sorţi de izbîndă în România, ţară cu tradiţie creştină, stat naţional, unitar şi suveran.

Fuia, campionul gafelor, are dreptate

Dacă pînă acum au vîndut ieftin industria şi bogăţiile subsolului, de ce n-ar vinde cu aceleaşi unităţi şi solul. Mîine-poimîine, şi aerul de deasupra solului. Vîndută la hectar, România este ţara cu cea mai mare suprafaţă agricolă cumpărată de străini şi de unele fonduri de investiţii, care derulează afaceri de sute de milioane de euro. Străinii deţin în Ţară mai mult pămînt decît românii, controlînd uriaşe suprafeţe de teren agricol. Peste trei milioane de hectare au fost vîndute la preţuri de zece ori mai mici decît în Occident. De această dată îi dau dreptate ex-ministrului Agriculturii Stelian Fuia, cînd afirmă: „Terenul, la ora actuală, este o investiție mai sigură decît investiția în aur”. Vă mai amintiţi de Fuia? Un alt campion al gafelor, care i-a luat lui Funeriu şi lui Vanghelie centura neagră de sub ochi, cu declaraţia:  „pregătirea mea  a fost continuă şi o voi continua  în continuare”, iar „găina este un organism viu, care face ouă în continuu, este o fabrică ce nu poate fi închisă”. România deţine a şasea suprafaţă agricolă ca mărime din Uniunea Europeană, iar 30% din suprafaţa arabilă a fost vîndută străinilor. Pămîntul şi pădurile noastre au devenit capricii pentru cămătari. Scriam acum doi ani în editorialul Harvard în codrul românesc – http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Harvard%20in%20codrul%20romanesc%20de%20MDP.htm cum că, celebra Universitate Harvard, cel mai mare proprietar de păduri din România, deţine, printr-un fond de investiţii, 35.000 de hectare în codrii Vrancei. Iar acum vor să ne vîndă pădurile înapoi, la un preţ exorbitant, după ce le-au luat mai mult pe degeaba. Un alt om de afaceri străin a cumpărat pentru exploatare peste 2.000 hectare în pădurile din Dâmboviţa, care includ un important fond de vînătoare. Combinatul de la Sebeş, aflat în proprietatea unor austrieci, toacă anual zeci de mii de metri cubi de copaci. Nu peste mult timp s-a zis cu aurul nostru verde!

Bulgaria, Franţa, Germania şi Austria au blocat vînzările de teren agricol străinilor

Dacă înainte de 1 ianuarie 2014 străinii puteau să achiziţioneze terenuri agricole doar dacă înfiinţau o firmă românească, începînd din acest an, România le-a acordat dreptul de a cumpăra direct. Măsura a fost înscrisă discret în tratatul de aderare la Uniunea Europeană. Eliminînd restricţiile, achiziţiile de terenuri vor creşte spectaculos, speculanţii se vor simţi ca în rai în România. Fără un control strict din partea statului riscurile devin uriaşe. Autorităţile de la Bucureşti au dat un ajutor preţios înstrăinării a 30% din suprafaţa arabilă. Mult mai precaute şi fără să se cramponeze de U.E., autorităţile Bulgariei au blocat vînzările de teren agricol străinilor pînă în anul 2020. La fel, marile puteri agricole, Franţa, Germania, Austria, care consideră terenul agricol un bun naţional. Autorităţile de la Bucureşti sînt oarbe şi se prefac a nu pricepe că terenurile agricole şi pădurile sînt cam singurele bogăţii rămase. România a devenit extrem de permisivă cu străinii, liberă financiar, cu oportunităţi şi chilipiruri la discreţie pentru mafioţi. Guvernanţii au reuşit să dea pe nimic bogăţiile subsolului, acum ne scapă şi de pămîntul agricol, cu toate că O.N.U şi Banca Mondială au avertizat că omenirea se va confrunta cu o gravă criză alimentară în următoarele decenii.

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii