Sergiu GĂBUREAC: Hoții de încredere

28 Mar 2015 by admin, Comments Off on Sergiu GĂBUREAC: Hoții de încredere

România se află în plină operare a rănilor infectate. Cu cât se incizează mai mult, cu atât vedem cât de cangrenate sunt instituţiile publice. Aflăm lucruri pe care nici mass media nu le-a bănuit. Sau unii jurnalişti ştiau, dar au tăcut complice! Mă refer, în special, la presa judeţeană. Acolo, autorităţile locale, primari, consilieri locali, funcţionari publici sau nu sunt corupţi în cvasitotalitate. Sigur, şpăgile nu se compară cu cele la nivel naţional, însă de o sticlă bună, o masă, o vilă sau un jeep tot iese!

O astfel de intervenţie chirugicală nu poate fi făcută de oricine. Nu poţi opera cu instrumente deja infectate pentru asanarea corupţiei de masă. Nu e de mirare că sunt acuzate şi băgate la zdup capete din toate puterile statului. Mai mult, intervenţiile se derulează de la portarul sau sora medicală ce iau şpagă 5 lei, până la parlamentarul în care am investit atâta încredere. Cu şpăgari de ordinul milioanelor. Euro!

Aici e marea dramă a poporului român. Hoţii de încredere te execută, din patru în patru ani, cu zâmbetul pe buze, cu o bătaie pe umăr, convingându-te că doar el te va scoate din nevoie. Pe când realitatea arată că omul sfinţeşte locul, eliminarea sărăciei pornind de la voinţa, inteligenţa şi imaginaţia fiecărui individ în parte. În rest, palavre! Degeaba, însă, atâta timp cât tocmai săracul îşi vinde votul pe o pungă de mălai şi nu vede mai departe de sacoşa electorală.

Cu mai bine de patru cincinale în urmă, când democraţia se ridica copăcel-copăcel pe la poale de Carpaţi, ceream ca mandatul de parlamentar să fie de doi ani şi nu mai mult de două. Aveam un fix pe care mi-l menţin şi azi. Cu cât laşi pe cineva mai mult într-o funcţie, cu atât i se urcă la cap puterea. Discreţionară. Nu degeaba, în marile democraţii rar întâlneşti parlamentari care să iasă la pensie din parlament!

Parlamentul României nu numai că este bolnav, dar e şi ilegitim. Vechii parlamentari i-au virusat rapid, pe cei nou aleşi, cu năravurile lui Dinu Păturică. Te uiţi la el/ea, e tânăr/ă, frumos/frumoasă, manierat/ă şi constaţi că tot hoţ de încredere este. Te execută în doi timpi şi trei mişcări luându-ţi tabloul, lingoul, milionul de euro… A, nu vă gândiţi că le ia de la cei mulţi! Nu! Tot de la hoţi sunt primite şi puse în conturi străine, seifuri, pe numele prietenilor de încredere…

Sapi prin parlamentul ţării şi dai de nişte încrengături de te îngrozeşti. „Famiglia” hoţului de încredere ocupă posturi care de care mai grase. Că se pricep sau nu în funcţia numită are prea puţină importanţă. Nu se atinge nimeni de ei, cât hoţomanul e acolo. Sub cupolă. Unde face legi spre binele poporului!? Abureli!

Când aude zornăit de cătuşe, se milogeşte de colegi, invocă spiritele, interesul naţional… jurându-se că nu a furat. Păi, fratele meu, dacă nu a băgat mâna în stupul cu miere, de ce nu merge demn în faţa judecătorilor? De ce şovăie? Vede că se îngroaşă gluma, hoţul nostru, începe cu scărpinări pe la nas, aluzii în direct la camera de luat vederi, mesaje subliminale, finalul lasându-se cu denunţuri de-ţi crapă obrazul că l-ai votat.

Marea greşeală s-a făcut în momentul spargerii USL-ului ! Atunci, Parlamentul a devenit peste noapte ilegitim. Organizarea de noi alegeri ar fi fost gestul firesc. Însă sistemul cripto-mafiot din nou ne-a aburit. A nu ştiu câta oară în ultimii 25 de ani. „Noi continuăm, noi vom realiza ce ne-am propus ! Dreptate până la capăt !!!!!!”

Iată unde am ajuns! Suntem în situaţia în care un partid intrat prin vot în Parlament, PPD, să aibă la ora actuală din 70 (şaptezeci) de parlamentari doar unul singur. Unul!  Prin furtişaguri specifice, au apărut două partide fantomă PLR-ul manechinului şi PMP-ul blondei încătuşate, fără să treacă prin filtrul electoratului?! Suntem de râsul lumii, cu cel mai corupt parlament din lume! Bunul simţ ar fi împins parlamentarii înşişi să ceară autodizolvarea, iar guvernul-penal, în frunte cu premierul-plagiator, să-şi fi depus mandatul.

Ne aflăm într-un nou moment exploziv. Piaţa Universităţii şi alte pieţe dau în clocot!  Johannis e pus cu spatele la zid. De la el se aşteaptă soluţia, pe care nu prea are cum s-o dea. Degeaba bate şaua, măgarii se fac că nu pricep ! Sau îl ignoră cu bună ştiinţă!  Se încearcă aceeaşi schemă ca şi cu Emil Constantinescu! Numai că neamţul e o piatră cam tare!

De Buna Vestire, dezlegarea la „rechini”, pentru Justiţie, a funcţionat parţial. Am asistat, în Senatul ilegitim, la două tipuri de comportament. Unul moral şi unul imoral. Ambele cu imagistică mafiotă. Miercuri, şobolanii roşii şi-au semnat începutul sfârşitului! În ciuda faptului că exista, deja o decizie a Curţii Constituţionale, care arată că hotărârile Senatului trebuie adoptate cu majoritatea celor prezenţi, manechinul, la ordin, a ignorat-o.

Nu mai e de mirare de „renumele” pe care România îl are în lumea bună!? Cum e posibil ca un parlamentar traseist, juristă de profesie, conferenţiar universitar să spună în faţa televiziunile „Mai lăsaţi-mă cu Constituţia!” fără ca în secunda doi să nu-şi dea demisia? Iar partidul ei tace mâlc! În ce hal de comportament politic s-a ajuns în România? Nu se poate accepta la nesfârşit încălcarea legilor!

Dacă Parlamentul ilegitim nu revine asupra deciziilor sale iresponsabile nu este exclus să asistăm la ample manifestări, ce vor duce la alegeri anticipate ! Alegerile anticipate autumnale sunt singura soluţie ! Nu înainte de a se vota noua Lege electorală.

Aşa nu mai merge !

Pierde ţara, pierde poporul, pierd partidele !

N.B. Rău ne-a obişnuit Băsescu, dragii mei! În lumea civilizată, intervenţiile în direct ale preşedintelui sunt foarte rare. În rest, pot fi citite de pe site-ul administraţiei prezidenţiale: http://www.presidency.ro/

 

Pilula destresantă

 

Cetăţeni oneşti declară revoltaţi:  „Reclamele mint ! Cuţitul Miracle Blade nu taie şine de tren !…”.

 

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREAC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

Bucureşti

sâmbătă, 28 martie 2015

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii