Sergiu GĂBUREAC: 23 APRILIE – ZIUA BIBLIOTECARULUI ROMÂN

24 Apr 2015 by admin, Comments Off on Sergiu GĂBUREAC: 23 APRILIE – ZIUA BIBLIOTECARULUI ROMÂN

O zi specială pentru bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci. Cu toţii faceţi parte din categoria factorilor civilizatori, mulţi cu importante contribuţii la evoluţia societăţii româneşti!

Să nu uitaţi nicio o clipă înaintaşii, bibliotecari ca Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Gh. Teodorescu-Kirileanu, Paul Goma, care au conştientizat din plin rolul bibliotecarului în societate!

Din păcate, bibliotecarul public actual nu întotdeauna se ridică la înălţimea misiunii pe care o are. Nu se implică suficient în diseminarea informaţiei, care să despartă grâul de neghină.

I se spune să nu facă politică în instituţie şi el crede că trebuie să ascundă adevărul oamenilor. Nu despre o astfel de politică e vorba, ci să nu-ţi propagi propriile convingeri politice. A te ascunde ca şobolanul, fără a arăta ce împiedică evoluţia comunităţii în care trăieşti şi munceşti, este cel mai mare rău pe care îl poate face orice factor civilizator: preot, cadru didactic, bibliotecar public, cadru sanitar, medic veterinar, inginer agronom…

Dacă România trece prin momente grele, această stare este cauzată, în principal, de lipsa de reacţie a factorilor civilizatori. În lipsa acestor reacţii, s-a ajuns la o corupţie fără precedent! La furturi inimaginabile! La o decădere morală fără egal în istoria ţării!
Să nu uităm ca la Biblioteca din Atena, prima bibliotecă publică a lumii, se organizau alegerile şi se făcea campania electorală!

Nu uitaţi adevărata voastră misiune!

Să oferiţi informaţii corecte pentru toţi cetăţenii comunităţii, pe care îi serviţi fără nicio discriminare! Implicaţi-vă! Nu întâmplător în această zi se sărbătoreşte de ziua Sf. Gheorghe! A celui care a ucis balaurul necunoaşterii.

La Mulţi Ani!

Sergiu GĂBUREAC

Bucureşti

bibliotecar (p)

23 Aprilie 2015

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii