Sergiu Găbureac: Migratorii

28 Apr 2015 by admin, Comments Off on Sergiu Găbureac: Migratorii

Imagini pentru Sergiu GăbureacSă recapitulăm. După retragerea romanilor, peste teritoriul de la poale de Carpaţi au început să apară migratorii.

Ştiţi cum e? Tata avea în curte pomi fructiferi şi vreo 200 de butuci de vie. După ce muncea primăvara să o cotorască, să o lege, să o sape, vara să o prăşească, să o stropească de două-trei ori, toamna când strugurii dolofani de conderă, nohan, ţârţără, 1001, 100… şi nu mai ce soiuri se coceau apăreau graurii. Sute de grauri se instalau pe tăcute pe firele electrice de la stradă. Apăreau cercetaşii, care dădeau două-trei roate pe deasupra şi apoi raportau şefului.

Se instala o linişite de-ţi ţiuiau urechile! Şi brusc se declanşa un vacarm de nedescris. În câteva minute, tata rămânea fără struguri. Fără o boabă. Tata îi aştepta pregătit. Avea semenele lui. Când sosea ziua, toată suflarea era pregătită. Aşteptam liniştea! Iar în momentul coborârii stolului, băteam din toate căldările, butoaiele din tablă, câinii lătrau, pisicile o zbugheau care încotro, iar graurii, ei bine graurii aproape că se izbeau de pământ şi nu ştiau cum să părăsească mai iute terenul. Tata ştia că e timpul culesului! Nu mai întârzia nicio zi! Popoarele migratoare ne-au călcat frecvent vetrele strămoşeşti începând cu secolul al III-lea şi până prin secolul al XIII-lea. De la goţi, huni, gepizi, pecenegi, vandali, avari, turci, cumani, unguri, maghiari, slavi, bulgari, tătari…

În clasa a IV-a dl învăţător Marcu ne-a pus pe tablă o hartă cu valurile  popoarelor migratoare care se întoarceau ca lupul de la stâna de unde mâncase prima oaie. Au lăsat adânci amprente genetice peste poporul ce avea să se numească român. Popor ce are înaintaşi în cele 12 triburi dacice, oameni liberi reuniţi, când şi când, de câte un Burebista sau un Decebal! Daci, care veniseră de niciunde!  Erau aici de la zidirea lumii! După constituirea entităţilor statale prin mai toată Evropa, au fost aduşi saşii şi secuii, colonizaţi pentru a păzi graniţe. Ei n-au fost migratori! Erau buni mercenari şi loiali. De ei s-au folosit din plin domnitorii ţărilor româneşti. Însuşi Ştefan cel Mare avea un corp de secui profesionişti în ale războiului.

În zilele lui Băsescu din Tomis, românii au devenit, la rândul lor, migratorii Europei! La îndemnul „şefului de stat” au plecat medicii, inginerii, toţi cei care simţeau că sunt nedreptăţiţi în propria ţară! Dar nu despre asta vroiam să scriu în tableta de azi. Deşi, văd că ne tot zgândără vechii migratori pe la graniţele strămoşeşti! Ce să-i faci, obicei de migrator! Obişnuit să tot calce vetrele altora! Obiceiuri de ev mediu.

De unde mi-a venit? Nu-mi puteam explica migraţia internă a aleşilor noştri, accentuată în urma Ordonanţei Nr. 55/2014 dovedită neconstituţională. Acum, aproape 5.000 de primari, consilieri locali si consilieri judeteni riscă să fie cercetati penal! Doar „onorabilii” nu au făcut pasul fără a-şi negocia puternic trădarea!? Corupţia miroase, în toate cazurile de traseism politic, de la o poştă! Exemplul bravilor noştri şparlamentari, unii aflându-se la al n-şpelea partid pentru motivul că nu-şi regăseau „idealurile”, a fost urmat şi în teritoriu. Ce se întâmplă acum cu şparlamentarii (sic!) noştri e de râsul planetei! Unii vor pensii speciale, ajutor de handicap mintal, alţii spor de ruşine!

Aş fi de acord cu sporul de ruşine. Condiţia să poarte când iese în public o etichetă „Am fost parlamentarul României 1, 2, 3 … mandate.” Ca să ştim şi noi cui datorăm regresul postdecembrist! Există judeţe unde peste 50% din primarii aleşi au migrat către iluzoriul borcan cu miere al Puterii. DNA-ul a intrat pe fir!  Reţelele mafiote judeţene au început să dea din colţ în colţ! Jumătate din capii găştilor sunt în vizite de lucru, de ceva timp, pe la organele abilitate!

Societatea civilă a dat şi o hartă migraţiei. Interne. Din păcate, dl învăţător Marcu a trecut la cele veşnice. Scriu aici, poate Cineva îi va transmite.Din 3.180 primari au migrat 552, adică 17.4%, din 40.022 de consilieri locali s-au „reorientat” 4.607 (13.8%), iar din 1.338 consilieri judeţeni au valsat 184 (11.5%) către actuala coaliţie de guvernare. PSD a corupt 79% din primarii care au migrat! Restul, au fost corupţi de ceilalţi. Culmea, partidul manechinului de serviciu se trezeşte peste noapte cu 34 de primari! http://expertforum.ro/raport-anual-2014.

Oare de ce ? (întrebare retorică).Nu pot să nu menţionez faptul că sunt şi judeţe unde nu s-a migrat! E drept, puţine. Acolo e speranţa! Acolo cred că mai sunt cu adevărat urmaşi ai dacilor! Pe surse. La Parlament, Mădălin a înlocuit stresanta sonerie de adunare a şparlamentarilor cu muzică simfonică. În curând, va fi pus hitul „Hai, Catrină şi ne-arată, cum să mai votăm odată!”!?

Pilule destresante 

 

– Ce-ai, mă, cu ea, de ce o baţi?

– Da’ nu o bat, şefule! Am prins-o pe Facebook cu unu’ …

– Păi, şi?

– Şi acu’ îi dădeam like-uri!

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREAC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

Bucureşti

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii