A apărut ”Antologia ASLRQ 2015”

9 May 2015 by admin, Comments Off on A apărut ”Antologia ASLRQ 2015”

Asociația Scriitorilor de Limbă Română din Québec anunță apariția volumului ”Antologia ASLRQ 2015”. Scriitori prezenți în antologie: Cezarina Victoria ADAMESCU, Carmen ANDREI, Decebal ARMAŞU, Angela BACIU, Veronica BALAJ, Alina BEIU-DEŞLIU, Adrian BOTEZ, Florin Vasile BRATU, Elena BUICĂ, Mihaela BURLACU, Ionuţ CARAGEA, Eugen Enea CARAGHIAUR, Marius CHELARU, Daniel CORBU, Melanic CUC, Valeriu CUŞNER, Emilia DABU, Ştefan Doru DĂNCUŞ, Ion Anton DATCU, Miklós János DÉNES, Carmen DOREAL, Adrian ERBICEANU, Petre Andrei FLUERAŞU, Constantin FROSIN, Angela FURTUNĂ, Traian G|RDUŞ, Dan GHIŢESCU, Basile GLIGA, Mariana GURZA, Eva HALUS, Elisabeta IOSIF, Mariana IRIMIA, Veronica Pavel LERNER, Corneliu LEU, Rodica Elena LUPU, Djamal MAHMOUD, Ionela MANOLESCU, Virginia MATEIAŞ, Daniela MAXIM, Ileana Anghel MEŞTER, Vasilica MITREA, Adrian MUNTEANU, Angela NACHE MAMIER, Gheorghe Andrei NEAGU, George L. NIMIGEANU, Mia PĂDUREAN, Aurel POP, Ionel POPA, Elena Adriana RĂDUCAN, George RĂDULESCU, Virgil RĂZEŞU, Ion ROŞIORU, Ana RUSE, Lia RUSE, Dumitru SCORŢANU, Petruţa SPÂNU, Elena ŞTEFOI, Luminiţa SUSE, Miruna TARCĂU, Vicky TARCĂU, George TĂUTAN-CERMEIANU, Emilia ŢUŢUIANU, Nicu VINTILĂ-SIGIBIDA, Viorel ZEGHERU.

”Atunci când, în 2009, la numai un an de la înfiinţare, am decis să edităm o antologie a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec, folosindu-ne de propriile noastre forţe, mulţi au dat din cap a neîncredere. Dar n-am fost noi cei care ne-am înşelat! Beneficiind de experienţa echipei editoriale şi de cooperarea de excepţie, complet dezinteresată, a multor membri din rândurile asociaţiei, Antologia ASLRQ – 2009 a fost un succes.

Porniţi la drum, după cum se spune, cu piciorul drept, n-am uitat nicio clipă că nimic nu se face de la sine. Este uşor să înregistrezi o companie şi să-i dai un nume; e cu totul altceva să treci peste obstacolele inerente începutului şi să dovedeşti că eşti de folos comunităţii din care faci parte. Rezultatele nu se măsoară în bani sau recompense, ci în mulţumirea pe care o ai văzând că cei din jur, recunoscându-ţi efortul, ţi se alătură.

Colaborarea fructuoasă începută încă din primul an cu Fundaţia Română din Montréal şi continuată, pe mai multe planuri, cu Asociaţia Culturală Română (ACR) şi Comunitatea Moldovenilor din Québec (CMQ), a stat la baza activităţilor desfăşurate de-a lungul anilor.

Urmând normele pe care ni le-am impus, din punct de vedere statutar cât şi pe planul activităţilor de zi cu zi, ne-am implicat în promovarea limbii române şi a culturii româneşti în provincia Québec, în Canada şi pretutindeni în lume.

Activităţile asociaţiei sau cele la care am fost invitaţi să ne aducem contribuţia, au fost multiple, bine organizate şi pe larg mediatizate. Site-ul asociaţiei (www.aslrq.ro), ţinut cu scrupulozitate la zi, reflectă, fără îndoială, cele afirmate.

Pe plan editorial, sub logo-ul asociaţiei (ASLRQ) au apărut, până în momentul de faţă, un număr de 15 cărţi. În prima noastră antologie au fost încorporaţi toţi cei 39 de membri înregistraţi la acea dată, dar astăzi asociaţia noastră numără 64 de membri.

Am considerat necesar ca în preajma aniversării a 7 ani de la înfiinţare, să edităm o nouă antologie, Antologia ASLRQ – 2015, semn indiscutabil al vitalităţii şi încrederii în viitor. Se ştie că suntem o asociaţie nonprofit. Întreaga activitate pe care o desfăşurăm este voluntară, efortul editorial depus fiind o dovadă în plus a dorinţei de a sprijini activitatea membrilor asociaţiei noastre şi de a facilita noi colaborări cu scriitorii din România şi diaspora.

Încheiem acest scurt bilanţ, mulţumind, ca şi prima oară, tuturor acelora care s-au implicat în realizarea acestui proiect, convinşi fiind că eforturile noastre vor fi răsplătite.”

président – Adrian Erbiceanu – conseiller éditorial
viceprésident – Ionu] Caragea – coordinateur principal
Traitement des photos des membres: Ionuţ Caragea
Rédacteur en chef: Dumitru Scorţanu

Sursa: http://www.agentiadecarte.ro/2015/05/a-aparut-%E2%80%9Dantologia-aslrq-2015%E2%80%9D/

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii