Viorel ROMAN: Germanizarea Europei, sau europeizarea Germaniei?

29 Jul 2015 by admin, Comments Off on Viorel ROMAN: Germanizarea Europei, sau europeizarea Germaniei?

Asta-i numai una din intrebarile la care nu s-a gasit un raspuns luna asta, cand cu inca o suta de miliarde de euro de la UE/FMI/BCE, pe langa alte sute de miliarde in trecut, a fost salvata Grecia de faliment.

Pentru mentinerea salarului de 15 € / ora in Grecia (3 € / ora in Romania) e nevoie probabil de un nou impozit de solidaritate in Germania, tara care plateste cel mai mult, dar si in alte tari UE, sau s-a terminat cu generozitatea proiectului european?

Grecii protesteaza inpotriva asteritatii (cheltuieli = venituri), vor taierea datoriilor si sunt sustinuti mai nou de Franta, care este din totodeuna pentru europeizarea Germaniei cu ajutorul unui guvern european a la francaise.

Anglo-americanii dupa ce au purat doua razboaie mondiale pentru a inpiedica germanizarea Europei urmaresc cu interes crescand scindarea Europei / UE in nord, sud si est. Vezi articolul CIA in Germania si scandalul NSA din Franta.

Anglia va decide curand prin referedum daca renunta la UE. In referendumul din acest an, 60% din greci au renuntat la UE, dar vor sa fie sustinuti de UE, ca Israelul de USA. Grecia e la granita cu Islamul in razboi si un potential aliat al Rusiei.

Pe de alta parte Grecia cere si despagubiri de razboi, dupa 70 de ani. Cancelarul Angela Merkel, ministrul Wolfgang Schaeuble sunt prezentati de presa si de catre demonstranti in uniforme SS cu sfastica si mustata lui Adolf Hitler, fortindu-i pe grecii sa intre in lagare de concentrare, din ale caror cosuri ies nori in forma de €. Increderea greco-germana s-a deteriorat. Mai grav, si Axa Berlin-Paris e in primejdie.

Grecia cu 0,3% din economia modiala si 1,7 din cea europeana este buturuga mica care rastoarna carul mare? Faptul ca a falsificat statisticile la aderarea la UE / € cu ajutorul bancii Goldman-Sachs si traieste de ani buni pe banii altora, nu poate fi un model nici pentru celelalte tari balcanice, ortodoxe, nici pentru cele din sud.

De aceea UE a cumparat cu o suta miliarde inca trei ani de reflectie. In acest rastimp viziunea Europa ca vaca de muls – Grecia e mentinuta in mod artificial in €, jumatate din ajutoarele sociale din intrega lume se distribie in UE, sute de mii de emigranti din lumea islamica si cea idolatrica cauta azil in Europa etc. – va fi inlocuit cu un proiect realist si sustenabil sau € / UE / Europa se va destrama.

www.viorel-roman.ro / viorel-roman-bremen.over-blog.de /

Bremen, 28 iulie 2015

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii