Oana Dumitroiu: Uruguay – locul ideal pentru o viaţă liniştită

23 Oct 2015 by admin, Comments Off on Oana Dumitroiu: Uruguay – locul ideal pentru o viaţă liniştită

Înainte de a te gândi unde să te muţi din locul în care te afli, fă o vizită în Uruguay. Foarte posibil să nu-ţi mai doreşti să părăseşti zona. Nu pleca din Uruguay fără să vizitezi Coasta Aurie (The Golden Coast), care în ultimii ani a devenit un loc cel puţin interesant pentru mulţi americani şi europeni. Primitor, prietenos, dar şi sigur, oraşul apare ca un paradis cu un cadru liniştit, departe de marile metropole aglomerate şi zgomotoase. În plus, Uruguay are un centru financiar solid, cu o economie care în ultimii ani s-a aflat în curs de dezvoltare, în ciuda problemelor economice din restul lumii. Ca urmare, ţara continuă să atragă investitori străini şi din ce în ce mai mulţi pensionari. Iată de ce Uruguay poate deveni ţara ideală unde te poţi stabili, acum sau la bătrâneţe.

Stabilitate şi securitate

În diferite momente din istorie, Uruguay a fost parte a Spaniei, Portugaliei şi Braziliei. Uruguay se bucură astăzi de o democraţie stabilă precum şi de un sistem judiciar independent. Ţara se bucură de cel mai scăzut nivel al corupţiei din America Latină. Prin urmare, în cazul în care alegi să te stabileşti în această ţară vei avea parte de linişte şi vei evita tulburările sociale şi politice din alte părţi ale lumii. În timpul celui de-al doilea război mondial mulţi nemţi şi elveţieni s-au refugiat în Uruguay, ţările din America de Sud fiind cel mai puţin implicate în conflictele mondiale şi “uitate” de terorişti.

O reîntoarcere la simplitate

Coasta Aurie a început să atragă atenţia familiilor bogate din Montevideo care căutau o oază de linişte unde să se retragă la pensionare. Până la sfârşitul anilor 1930, zona intrase în atenţia investitorilor europeni dornici să găsească terenuri nedescoperite din afara Europei. Costa de Oro a rămas cunoscută ca staţiunea perfectă pentru clasa de mijloc care îşi putea permite o casă de vacanţă. Astăzi, popularitatea acestui loc, parcă rupt din rai, este din nou în plină ascensiune. Pensionarii din America de Nord au descoperit stilul de viaţă atractiv şi liniştea pe care o oferă staţiunea. De asemenea, oraşul Montevideo este un loc propice pentru cei care prestează servicii pentru turişti.

Preţuri mici

Coasta Aurie se bucură de cel mai mic cost de trai de pe coasta uruguayană. De asemenea, preţurile proprietăţilor sunt mici, astfel încat pensionarii pot trăi liniştiţi. Dacă ai proprietatea ta, o sumă de 1300-1500 de dolari/lună este suficientă pentru un trai decent. În cazul în care alegi să stai cu chirie, vei avea nevoie de maximum 2200 de dolari/lună pentru o bătrâneţe liniştită. Costa de Oro este o zonă cu foarte puţine apartamente. Vei vedea doar cateva blocuri de maximum 4 etaje în toată staţiunea. Localnicii preferă casele şi nu e de mirare, mai ales că preţurile sunt foarte mici. Dacă vrei să scapi de tensiunea şi aglomeratia din oraşele României sau Americii şi alegi să te retragi pe Coasta Aurie îţi poţi achizitiona o casă pe malul oceanului care costă între 85.000 şi 120.000 de dolari.

Servicii medicale de calitate

Toţi cetăţenii din Uruguay au dreptul la îngrijiri medicale de calitate, prin intermediul sistemului national de sănătate, inclusiv rezidenţii străini. Nu există restricţii. În cazul în care preferaţi serviciile suplimentare din sistemul privat, vă puteţi înscrie într-o clinică privată. Abonamentul într-un astfel de spital nu costă mai mult de 100 de dolari pe lună. În categoria ţărilor dezirabile de locuit, din America de Sud, în care se mută mulţi americani şi canadieni, se află şi Chile, Argentina, Brazilia şi Ecuador.

Oana Dumitroiu

www.business24.ro

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii