Valeriu Dulgheru: Te umpli de năduf privind găinăriile aleșilor noștri de „dreapta”

13 Jan 2016 by admin, Comments Off on Valeriu Dulgheru: Te umpli de năduf privind găinăriile aleșilor noștri de „dreapta”

Imagini pentru valeriu dulgheru gurzaEvenimentele de la începutul acestui an sunt ca o hârtie de turnesol pentru unii lideri ai partidelor democratice. Filat a început fastuos calea spre olimpul puterii cu sloganul „Moldova fără comunişti”. Până la urmă a votat în repetate rânduri cu comuniştii, inclusiv, pentru instalarea guvernului Gaburici, şi a ajuns unde a ajuns.

M. Ghimpu a declarat de nenumărate ori că nu va vota niciodată cu comuniştii „…care i-au dus pe bunicii noştri în Siberia”. A repetat acest lucru şi acum o săptămână în urmă că nu va vota un guvern împreună cu cei 14 „transfugi” comunişti. Dar la nicio săptămână s-a răzgândit, semnând alături de Reşetnikov, Zagorodnîi ş.a. declaraţia celor 56 de deputaţi. Veţi spune că are argumente: ţara s-a săturat de instabilitate, vrea stabilitate. Dacă vă mai amintiţi şi Iu. Roşca opera cu argumente similare, erijându-se de fiecare dată în „salvator al naţiunii”: şi atunci când a dat jos împreună cu Voronin guvernul Sturza; şi atunci când a coalizat deschis cu Voronin, âmpărţind cu el puterea (după a. 2005).

Am ajuns iarăşi (a câta oară!) la covata spartă. Nu mai este dreaptă. Nu mai este interes naţional adevărat nu simulat. „Enteresul şi iar enteresul” cum ar spune I. L. Caragiale. Ca deobicei, orice trădare este acoperită cu interesul naţional. „Tărăgănarea poate duce la alegeri parlamentare anticipate şi la aprofundarea crizei din ţară” ne avertizează M. Ghimpu. Întrebat dacă liberalii vor vota candidatura lui Plahotniuc la funcţia de prim ministru Ghimpu a spus că „…noi din 2009 mergem cu Filat şi Plahotniuc, alţii până ce a fi nu sunt”. Ca să vezi ce săraci cu duhul suntem. Ei şi ce dacă europenii, dacă fraţii noştri de peste Prut ne avertizează că alegerea lui Plahotniuc va fi o catastrofă pentru Republica Moldova.

Ca şi altă dată lui Roşca de la un timp lui Ghimpu nu-i mai plac fraţii de peste Prut. Părerea lor nu mai contează pentru el (banii româneşti iar dori!). Cu unii dintre ei se şi judecă (nu cu rusul Rogozin ş.a. ca el!). „Declarațiile lui Iu. Fota (fost consilier al fostului preşedinte Băsescu-n.n.) îmi aduc prejudicii imaginii mele (se referă la declaraţia că Ghimpu l-ar susţine pe Plahotniuc. Ei bine, dar pe cine îl susţine el acum dacă nu pe Plahotniuc!). Am trimis deja o sesizare la CCA din România pentru a se lua măsuri. Îl voi da în judecată pentru declarații calomnioase”, menționează Ghimpu. „Preşedintele Timofti nu mai are motive să respingă candidatura lui Plahotniuc la funcţia de premier (nici motivul suspiciunii de corupţie, dle Ghimpu! O lume întreagă spune că Plahotniuc e hoţ, iar Ghimpu îl consideră curat, bun de premier!)”. Atât de curat a devenit peste noapte acest oligarh, acest păpuşar, păpuşi fiind ştim noi cine! Iată până unde s-a ajuns. Ce timpuri, ce moravuri!!!

Privind emisiunea de luni „În profunzime” a Lorenei Bogza, care îi avea drept invitaţi pe reprezentanţii celor trei partide „democratice”: S. Sârbu de la PD, V. Munteanu din partea PL şi Iu. Ţap, vice preşedinte al PLDM şi am „înţeles argumentele” lui Munteanu (Ghimpu) de ce vor vota candidatura PD-ului la funcţia de prim ministru împreună cu cei 14 transfugi, chiar dacă va fi înaintat Plahotniuc. Iar „argumentele” forte ar fi următoarele: „…cei 14 nu se mai numesc comunişti…De ce să respingi o mână care vrea să dea ajutor (chiar dacă e a lui Iuda!!!) (M. Ghimpu); „…Cei 14 au înţeles gravitatea situaţiei şi au hotărât să-l părăsească pe babacul (Voronin) şi să pună umărul la redresarea situaţiei” (ca să vezi ce mari patrioţi cu mare durere de popor!); „…cei 14 au semnat în componenţa celor 56 de deputaţi (adunaţi de M. Lupu – Plahotniuc) cursul proeuropean al Republicii Moldova”. Ca să vezi ce metamorfoză: mai ieri îi jurau credinţă lui Voronin, dragoste până la moarte fraţilor lor ruşi, iar peste noapte s-au transformat în cei mai proeuropeni. Sfânta naivitate dacă nu este ceva mai serios la mijloc. Să fi uitat dl Ghimpu vechea zicală românească „Lupul părul şi-l schimbă, iar năravul ba”.

Mă umpleam de năduf privind la tandemul atât de armonios „Munteanu-Sârbu” împotriva pldm-istului Iu. Ţap. Grangurul comunist S. Sârbu sărit (mai corect delegat de Voronin, că şi acesta se vorbeşte că ar fi un nepot de-al său ca şi Reşetnikov!) în barca democraţilor pentru a fortifica partida lui V. Plahotniuc, ne dădea lecţii de moralitate, apărându-l cu frenezie pe şeful său, învinuind-o pe prezentatoare (şi pe noi cei din faţa ecranelor) de tentativă de demonizare a lui Plahotniuc, atunci când el e atât de bun şi patriot, „Să nu căutaţi răul pe faţa pămantului şi în R. Moldova în PD. Terminaţi cu aceste minciuni, manipulări şi comandă de denigrare (primită de la partenerii noştri europeni, de la fraţii noştri de peste Prut – n.n.!!!) a unei persoane, absolut fără probe (!!!) şi pentru a construi în jurul persoanei o aură…Există o comandă la greu, pe care dvoastră involuntar o susţineţi, pentru a face PR negru. Asupra candidatului PD nu va plana nicio suspiciune de corupţie şi preşedintele Timofti nu va avea niciun motiv pentru a nu-l înainta”. Iar Munteanu îi ţinea isonul. Dar cu aceleaşi cuvinte a operat (v. mai sus) şi M. Ghimpu. Ce coincidenţă!

Referitor la remarca dnei Lorena Bogza că „…dacă aţi vrut într-atât de mult să eviţaţi anticipatele, să asiguraţi stabilitatea, de ce nu aţi votat guvernul Sturza” Munteanu a declarat nonşalant (o face nu prima oară!) „Sturza a prezentat o adunătură de oameni întâmplători, nespecialişti…”. Analiza componenţei propuse de Sturza arată că din cei 18 membri propuşi ai guvernului şapte sunt cu diplome de masterat, şase cu studii de doctorat (spre deosebire de guvernul Gaburici, în care premierul nu avea nici măcar diploma studii!), vârsta medie este de 46 de ani. În această „adunătură” cum declară V. Munteanu îi găsim: pe candidatul la funcţia de ministru al finanţelor Ion Munteanu, doctor în economie, absolvent al ASEM şi ASE din Bucureşti, cunoscător a patru limbi, actualmente director economico-financiar al grupului „Gas Natural Fenosa” în Republica Moldova; pe candidatul la funcţia de Ministru al Economiei  Marin Ciobanu, actualmente administrator principal al Zonei Economice Libere „Bălţi”, deţinător al trofeului „Omul Anului 2013!” la categoria „Management”, de asemenea, pe dna Loreta Handrabura, Viorel Cibotaru ş.a.

Întreg imperiul mediatic al lui Plahotniuc ne cheamă în ultimul timp la stabilitate (o stabilitate de cimitir am avut şi pe timpul guvernării comuniste!), la necesitatea alegerii cu orice preţ a noului guvern. În acest scop democraţii îşi aduc astăzi „minerii” în capitală să-l intimideze pe Preşedinte, să-l impună să-l desemneze în calitate de candidat la funcţia de prim ministru pe Plahotniuc (nu contează Plahotniuc1 sau Plahotniuc 2). Vorbesc de stabilitate, despre situatia grea, în care se află poporul, ei fiind cei care se gândesc la acest popor. Braşoave pentru copii. Daca au atâta durere faţă de această aşchie de popor atât de prost guvernată şi nu doresc alegeri anticipate de ce au dat jos guvernul Streleţ în această perioadă extrem de grea, de ce nu au votat guvernul Sturza, care ar fi putut debloca finanţările externe şi stopa căderea în hău.

Şi atunci ce facem astăzi, mâine…Astăzi ar trebui zădărnicită cu orice preţ numirea lui Plahotniuc în funcţia de premier. Iar pentru mâine…Pentru mâine ar trebui să ne gândim ce construim nou pe acest segment de dreapta-centru dreapta. Este absolut clar pentru toţi (poate doar pentru cei din gaşti încă nu!) că Partidul Liberal, ediţia 2007, nu mai există, că Partidul Liberal Democrat, ediţia 2009, tot nu mai există. Există doar o masă de aşchii parlamentare şi extraparlamentare de dreapta, centru dreapta, care se bat între ele, se duşmănesc, se judecă între ele. Reapariţia dlui Ion Sturza în marea politică, care a declarat că nu se va mai retrage (cum a mai făcut altă dată) şi proiectul iniţiat de dna Maia Sandu, care se bucură actualmente în sondaje de cel mai mare sprijin, sunt cea mai bună soluţie la moment pentru coalizarea acestui segment atât de fragmentat. Acest bloc ar putea fi o soluţie salvatoare pentru alegători în eventualele (cu un grad tot mai înalt de probabilitate!) alegeri anticipate.

Să ne ajute Dumnezeu!

 

Valeriu Dulgheru

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii