Viorel Roman: Dezmembrarea Europei

27 Jan 2016 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Dezmembrarea Europei

Mai toate conflictele actuale sunt sau legate de Chestiunea Orientală, în aria de conflict dintre ortodocşi, occidentali şi islam din fostul Imperiu Roman de Răsărit, Otoman: Libia, Egipt, Yemen, Palestina/Israel, Liban, Iordania, Siria, Irak, Afganistan, Turcia, Georgia, Ucraina/Crimeea, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Croaţia, Kosovo şi nu un ultimul rând România şi Moldova.

Invazia actuală a peste zece milioane de musulmani şi idolatri, include şi UE în acest conflict, în detrimentul său. Din primul milion, o treime sunt analfabeţi, au alt cod de comportament, un alt proiect de viaţă, decât al teologiei muncii şi sunt incompatibili cu structura social-economică, politică a Europei Centrale, Germaniei, rezultatul a unui mileniu de creştinism. Faptul că politicieni UE sunt mărginiţi, îngrădiţi în gândire şi comportament de political correctness, face dificilă atât definirea conflictului cât şi luarea de decizii.

Împăraţii Imperiului Roman erau mai pragmatici, mai înţelepţi în relaţiile cu invadatori. De ce pledează dna. cancelar federal Angela Merkel pentru intrarea neelimitata în ţară a refugiaţilor, chiar şi a celor fără acte de identitate? Dece subminează statul de drept, pentru că legi în vigoare sunt încălcate atât la renunţarea la controalele de la graniţă şi acceptarea nelimita a refugiaţilor, cât şi în cazul falimentului financiar al greco-ortodocsilor. Când legile nu-s respectate, şantajul bate la uşă. Deja dna. Mekel dă  mereu miliarde de euro când grecilor, când turcilor, pentru că ei controlează nivelul invaziei.

De ce nu participă la salvarea refugiaţilor lumea islamică, din Maroco până în Indonezia, ţările bogate în petrol şi gaze? Dece nu participî la salvarea refugiaţilor anglo-americanii, cei care au creat haosul? Ei i-au ajutat pe greci în falsificarea datelor, pentru că prima ţară euro să capoteze, ca apoi să urmeze altele. Ei destabilizează, finanţează şi îi dirijează pe disperaţi, ca pe această cale, Europa continentala, să fie sub o presiune constantă umanitară, mediatică, financiară, politica, militară? Doctrina SUA, to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down, se amalgamează cu Chestiunea Orientală… şi europenii sunt ostatici? Cum şi cât va rezista Berlinul acestui quasi război modern, hibrid? Va cădea din nou în capcană perfidului Albion ca în 1914, sau în 1939 şi va fi din nou pusă Europa la pământ?

Cu toate că este evident, conflictul multisecular continental european cu civilizaţia  anglo-americana, ca şi problemă religioasă a Chestiunii Orientale, sunt tabuizate. Euro, Schengen sunt în pericol. Siria, Irakul se destramă acuma în mici state clientelare. Se destrăma şi UE în mici state neofeudale, cum ne informează mai multe studii pesimiste de peste ocean!?

 

Prof. Dr. Viorel Roman

www.viorel-roman.ro

Consilier academic la Universitatea din Bremen

25 ianuarie 2016

 

 

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii