Viorel Roman: Isus – Regele Poloniei

6 Dec 2016 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Isus – Regele Poloniei

Imagini pentru Viorel RomanIn Biserica Milostivirii Divine din Cracovia a fost proclamat Isus Hristos Regele Poloniei in cadrul unei Ceremonie la care au participat totii episcopii, presedintele Andrzej Duda si zeci de mii de credinciosi. Ceremonia a coincis cu sfarsitul Anului Sfant proclamat de papa Francisc la 50 de ani de la Conciliul Vatican II si comemorarea a 1050 de ani de crestinism polonez.

„In inimile noastre, domneste Tu, Hristos! In familiile noastre, domneste Tu, Hristos! … In scolile și universitatile noastre, domneste Tu, Hristos,” a fost rugaciunea ceremoniei. „Prin intermediul natiunii poloneze, domneste Tu, Hristos! … ne angajam sa aparam inchinarea Ta sfanta si sa predicam slava Ta regala, Hristos Regele nostru, promitem. … Conferinta Episcopilor polonezi a declarat ca acesta „nu este punctul culminant, ci este numai la începutul lucrarii de inscaunare a lui Isus Hristos în Polonia si natiunea poloneza.”

Inca de la Conciliul de la Lyon, 1274, sub presiunea Hoardei de Aur, s-a prefigurat necesitatea limesului intre Marea Baltica si Marea Neagra. Pe aceasta linie, dupa primul razboi mondial, au fost create Polonia si Romania Mare cu misiunea de a veghea la poarta Europei, la limesul oriental al lumii crestine. Invaziile asiatice, barbare, chiar camuflate in matia rosie a marxism-leninismului slav, trebuieau inpiedicate sa ajunga in inima Europei. Pactul Hitler-Stalin i-a prins insa pe polonezi si romani ca intr-un cleste. Pierderile in cel de al doilea razboi mondial au fost enorme, apoi ambele tari au ajuns protectorate moscovite ortodoxo-comuniste, pana in anul de gratie 1989.

Dupa lichidarea Lagarului moscovit si Pactului de la Varsovia, Polonia si Romania (fara Moldova) au din nou menirea in UE/NATO de a veghea ca ambitiile imperiale, panortodoxe, panslaviste ale Rusiei sa nu gaseasca civilizatia crestina occidentala nepregatita, ca dupa reintregirea Federatiei ruse cu Crimeea si razboiul hibrid din Georgia, Ucraina si Transnistria.

In ciuda intalnirii istorice din luna februarie a papei Francisc cu patriarhul Moscovei si a integii Rusii, Kiril in Cuba si a Sfantului si Marelui Sinod al Bisericilor Ortodoxe din iunie a.c., din Grecia, refacerea unitatii crestine se lasa asteptat. Dupa astfel de neinpliniri, stim din istoria de o mie de ani de la Marea Schisma, crestinii se razvlatesc. In USA e ales, impotriva tuturor asteptarilor anticrestinilor, „patriarhul“ Donald Trump. In Franta, François Fillon, catolic practicant, tatal a cinci copii, autorul cartii Vaincre le totalitarisme islamique se bucura de cea mai mare popularitate.

In Romania presedintii ortodoxo-comuniti moldo-valahi au privatizat statul, ca greco-fanariotii, iar dupa 1989 au vandut industria si instalatiile de irigare la fier vechi, apoi pamantul arabil. De aceea cinci milioane de romani s-au refugiat in occident. In aceasta situatie a fost ales presedintele Klaus Werner Iohannis, care imediat dupa investitura s-a dus la Roma si l-a invitat pe papa Francisc.

1999 Fericitului Ioan Paul II vine la Bucuresti si ii invita pe romani in UE / NATO. Acuma vizita papei Francisc reda speranta, mai ales ca se implinesc un secol de la Marea Unire. Pentru a ajunge la nivelul Poloniei, Romania continua dialogul in vederea refacerii uitatii crestine, a credibilitatii de care se bucura la Roma „atletii credintei crestine“ (papa Sixt al VI-lea) Stefan cel Mare si Sfant, Iancu de Hunedoara si fiul sau, Mathias, regele Ungariei.

Link:

https://www.academia.edu/…/Papa_Francisc_in_Romania_Bremen_… 

http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-franc

http://www.asiiromani.com/2016/10/16/papa-francisc-in-romani>a-si-chestiunea-orientala/ 

http://vorba.16mb.com/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-franci

http://www.mioritausa.news/…/vlad-corneliu-un-secol-hiper-…/

www.viorel-roman.ro

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bangkok la 6 decembrie 2016

Universitaet Bremen

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii