Dr. Viorel Roman: Corupția

9 Feb 2017 by admin, Comments Off on Dr. Viorel Roman: Corupția

Coruptia,

economia paralela e la protestantii de 10%, la catolici de 25% iar la greco-ortodocsii de 50%. De aceea USA lui Donald Trump nu mai crede in Europa / UE, care, in criza, cauta o noua formula institutionala. In acest context acceptarea, integrarea ortodocsilor balcanici in lumea aquisul comunitar, a condului canonic catolic actualizat, modernizat, fara dialogul, unirea cu Roma, a esuat.

Pentru a depasi blocajul multisecular motivat de credinta, Vladimir Putin, seful statului si bisericii, protectorul tuturor ortodocsilor impreuna cu papa Francisc au gasit 30 de puncte comune, necesare si suficiente pentru o Sfanta Alianta. Paradigmele colaborarii est-vest, ortodoxie-occident, dupa intalnirea istorica din 12 februarie 2016 a papei cu patriarhul rus, cunoaste o noua dimensiune, necunoscuta in istorie, care depaseste, orizontul, fara perspectiva credintei, al contemporanilor.

Protestele impotriva Ordonatelor coruptiei urgente surprinde, pentru ca ortodocsii tolerati de secole in Sfantul Imperiul Roman / UE, manifesta impotriva statutul de inferioritate, vor sa participe la emanciparea politica si sociala generata de noua platforma de colaborare est-vest, Roma-Moscova, care obliga fireste si o redefinire a politicii americane fata de vechiul continent inca sub tutela. De asteptata intalnirea Trump-Putin sunt legate sperantele romanilor. Sutele de mii de demonstrantii refuza statutul de tolerat, de paria la Limes. Vor reusii ei sa nu mai fie in situatia de la Jalta, Malta?

Vizita papei Francisc, care coincide cu Centenarul Marii Uniri, permite Partidei majoritare ortodoxe moldo-valahe – PMR, PCR, FSN, PSD -, Presedintelui tarii, Patriarhului sau, Bisericii unite cu Roma, incurajati si inspirati de cei care au depasit izolationismul si dictatura ereziei ortodoxo-comunista – Gorbaciov si Putin -, de sutele de mii de demonstranti, sa reintre in rand cu lumea care se prefigureaza: lumea natiunilor.

Links:

http://vorba.16mb.com/un-pericol-previzibil-si-iminent-romania-sub-strategia-tensiunii-structurile-secrete-paralele/

https://www.academia.edu/…/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

https://www.academia.edu/232…/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03

www.viorel-roman.ro

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 9 februarie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii