Dr. Viorel Roman: Globalizarea lui Putin și Trump

23 Feb 2017 by admin, Comments Off on Dr. Viorel Roman: Globalizarea lui Putin și Trump

Globalizarea lui Putin si Trump,

incepe cu navigatorii Columb si Magellan, care descopera ca traim pe un glob, ca putem respira pretutindeni, si cu papa Alexandru, care, pentru a face pace, imparte tot globul in doua. In Germanischen Nationalmuzeum, Nürnberg, vedem primul glob facut de Beheim. De atunci incepe globalizarea europenilor. La mondializarea de azi, ceea ce nu e globalizare, afro-asiaticii invadeaza Imperiul crestin (UE, UK, USA) la fel de surprins ca Barbarii descoperiti, globalizati in urma cu 500 de ani.

Vladimir Putin, seful celei de a treia Roma, Statului si Bisericii ruse, protectorul ortodocsilor si salvatorul crestinilor, urmasul tarilor, care au dus opt cruciade ca sa elibereze de musulmani cea de a doua Roma, Constantinopolul, a depasit vechiul blocaj duhovnicesc si sobornicesc, dupa ce a gasit cu papa Francisc, 30 de puncte comune pentru refacerea unitatii crestine. Duhovnicul sau, episcopul Tihon, e autorul filmului „Caderea unui Imperiu. Ce invatam de la Bizant“, ideologul sau prof. Dugin, pledeaza pentru ortodoxe in Balcani, de la Moscova la Muntenegru, dar Putin merge mult mai departe, vrea sa inceteze decapitarea, crucificarea crestinilor prizonieri ai Chestiunii Orientale, vrea sa refaca unitatea crestina, garantiea pacii universale.

Donald Trump, seful NATO, se confrunta cu o opozitie acerba. Washington-ul si presa sunt 90% impotriva lui, pentru ca el este ales de cei care bat pasul pe loc la salarizare si dau inapoi la expectativa de viata. Asta nu inseamana ca globalizarea poate fi oprita, ci corectata si coordonata cu cea a lui Putin, ceea ce creaza confuzie. Declaratia Comuna din feb. 2016 a papei Francisc si a Patriarhului Moscovei si al intregii Rusii, Kiril nu este inca interiorizata. In vest intre papa Francisc si Trump nu este simfonia dintre Putin si Kiril, de aceea gasirea unei solutii e mai greu de gasit.

Globalizarea lui Putin si Trump e la inceput, totusi toate conditiile sunt favorabile ca lumea judaico-crestia sa actioneze in comun pentru o globalizare si mondializare de tip nou. Novus ordo seclorum si mai mult decat atata.

Links: https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

www.viorel-roman.ro

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 23 februarie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii