“DRUJINA VAREGA”

18 May 2017 by admin, Comments Off on “DRUJINA VAREGA”

În anul 988 Bizanțul și Împăratul porfirogenet,Vasile al II-lea,se aflau în primejdie de moarte,atacați și asediați. În acel ceas al primejdiei supreme un corp de șase mii de luptători, de o vitejie și cu o voință de luptă neîntâlnite până atunci, au salvat Impărăția Ortodoxă și pe Împărat, au zdrobit pe dușmanii lor și au făcut cu putință momentul de maximă slavă al Bizanțului.
Acei ostași fără egal fuseseră trimiși de către Cneazul Vladimir al Rusiei și ei erau legendara “drujina varega”. Sub semnul jertfei pentru “Țar și Pravoslavnicie” Rusia intră în Istorie.
Probabil aceste cuvinte vor fi socotite chiar ceeace sunt, emoționante. Dar cred ca ele se potrivesc pentru momentul istoric, când Vladimir Putin își încheie două mandate ca Președinte al Rusiei și continuă cu succes un al treilea mandat.
Mandate democratice care au făcut din Rusia, din nou, o țară tare, sub lege, pentru lege și pentru Dreapta Credință iar din Vladimir Putin un om pentru totdeauna.
Știu bine că sunt foarte mulți cei care din “rusofobie” au făcut o manie. La fel de bine știu că pentru Neamul Românesc “rusofobia” nu ar trebui să fie o opțiune. Sunt multe lucruri pe care le putem schimba dar nu și așezarea geografică. Personal cred că Vladimir Putin este unul dintre cei care sunt trup din “drujina varega” în rostul ei veșnic.

În momentul de față Rusia se arată ca alternativă la degradanta concoctie zisă “globalism”.
Un “globalism” al imposturii, ipocriziei și satanismului. Un “globalism” care are de scop distrugerea noțiunilor de Familie, Neam, Ortodoxie.
Aici nu mai pot încăpea jocuri politice, aici trebuie făcute decizii vitale. Aici este a alege între viață și moarte. Aici nimeni un se mai poate juca cu “Fundații pentru o societate deschisă”, o fundație  “deja”  globalistă, o fundație deschisă oricui dar nu intereselor românești.
Iar pentru Români opțiunea un poate fi decât: Familie, Neam, Credință.

———————————————

Alexandru Nemoianu
Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

20 aprilie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii