Emilia Țuțuianu: Niascharian – Taina spiritualității românești și 10 ani de la înființarea Societății Culturale George Radu Melidon

21 May 2017 by admin, Comments Off on Emilia Țuțuianu: Niascharian – Taina spiritualității românești și 10 ani de la înființarea Societății Culturale George Radu Melidon

Mulţi dintre noi simt o adevărată chemare a străbunilor, identificându-se sufleteşte cu spiritul celor ce au locuit pe aceste teritorii în vechime.
Descoperiri precum tăbliţele de la Tărtăria, cultura Cucuteni, gresiile inscripţionate de pe valea Nistrului, mormintele de la Svestari din Bulgaria, tăbliţele de la Sinaia, Codex Rohonczi de la Viena şi multe altele sunt subiectele pe care documentariul Niascharian, le abordează, având ca regizor pe domnul Leonardo Tonitza, odată cu interviuri cu specialişti în domeniu, fiindu-ne prezentate celor interesaţi de originea noastră, preocupările şi atributele vechilor locuitori ai ţinuturilor carpato- danubiano-pontice.

Un parcurs documentar magic, pasionant şi interesant deopotrivă mergând pe urmele vechilor locuitori ai ţinuturilor ce alcătuiesc acum România, care au lăsat urme în vorbire, port tradiţional, îndeletniciri, în însăşi fiinţă naţională românească.

Cu bucurie împărtăşim romaşcanilor creaţia unui fiu al Romanului, regizorul Leonardo Tonitza, acum la aniversarea a zece ani de la înfiinţarea Societăţii Culturale George Radu Melidon. Un parcurs deloc facil, obturat de mentalităţi şi păcate omeneşti.
Mă bucur că am rezistat şi va promit că vom rezistă, pentru că aceasta ne-am propus acum 10 ani: să slujim cultura, creaţia artistică pe altarul adevărului şi al onoarei. L-am promovat pe omul de cultură George Radu Melidon, pe meridianele lumii, prin revista Melidonim – testamentul său de suflet – cum şi pe alţi romaşcani de excepţie şi respectul de care ne bucurăm ne-a ajutat să mergem mai departe.

Mulţumim celor care sunt aproape de noi şi ne sprijină necondiţionat în demersurile noastre culturale, dlui Marius Neculai care încă de la înfiinţarea Societăţii ne-a acordat încredere şi respect.

Emilia Țuțuianu

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii