Alexandru Nemoianu: De ce atâta “rezistență” ?

27 May 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: De ce atâta “rezistență” ?

De câteva luni un segment din populația României s-a decis să “reziste”. Impulsul, sau pretextul, a fost o propunere pripită a Guvernului. O propunere care, de altfel, a fost grabnic retrasă.Totuși, segmentul de populație amintit, continuă să “reziste”. Am cutezat să mă întreb de ce și am împins cutezanța până a afla și câteva motive pentru această “rezistență”.
De ce atâta “rezistență” ? ”Rezistență”  la ce? Și mai ales, cui folosește această “rezistență” sau, cum spuneau strămoșii noștrii veniți cu legiunile Romei, CUI BONO?
Nu cu mică, dar cu neplacută surprindere am înțeles că majoritatea “rezistenților” nu prea au habar de ce “rezistă”. În același timp există un grup, mic dar rău, care știe prea bine de ce instigă la “rezistență”.
În România în Decembrie 2016 au avut loc alegeri parlamentare. Majoritatea covârșitoare a voturilor au fost luate de către o formațiune politică. În conformitate cu legea fundamentală a României, Constituția, acea formațiune politică a format Guvernul țării. Deci trebuie să fim bine înțeleși: minoritatea are drepturi dar și majoritatea are drepturi și acest lucru trebuie acceptat și daca ne place și dacă nu ne place.
Noul Guvern este condus de un relativ tânar Prim Ministru cu credentiale morale și profesionale fără cusur. Normal a (sau in “lingo”-ul la moda ,”fair’) ar fi să i se dea posibilitatea să demonstreze ce poate. Nu este drept ca din partea lui să fie așteptate “minuni” și asta având în vedere că Guvernul anterior a fost departe de a lucra “minuni” sau oricum nu “minunile” care ar fi fost de așteptat. (În același timp, cu părere de rău, Președintele României pare să confirme cele mai utilizate stereotipuri despre Sași. Anume, că râd Dumineca în Biserica pentru gluma pe care au auzit-o Vineri.) Dar aici este vorba de altceva. Confuzia “rezistenților” . România face parte dintr-un conflict mai mare și care se desfăsoară sistemic și la dimensiunile planetei. Este vorba de conflictul dintre “globalism” și “tradiția organică”.

“Globalismul”, care este un sistem dar și o ideologie, promovează idea unei economii integrate și controlate la plan planetar. Aceasta nouă economie ar urma să funcționeze în cadrul regulilor financiare și economice stabilite de marile economii apusene și esențial de către Statele Unite, și ar urma să păstreze actuala distribuire a bogăției din lume. O distribuire atâta de inegală incât este obscenă. Primul mijloc în promovarea acestui sistem economic sunt ideologia acestui sistem “globalist”. O ideologie întemeiată pe un cunsumarism degradant, pe un relativism vulgar, în care totul este sub semnul egalului, inclusive “binele” și “răul”, pe o imoralitate fără hotar, pe tăgăduirea oricaror urme de tradiție și mai ales, pe un anti creștinism agresiv și brutal. Scopul urmărit este dizolvarea personalității umane în număr socio-economic, în “individ” izolat. Dar, la caz că această ideologie nu ar fi acceptată “pașnic”, să nu ne fie frică, scenariile totalitare sunt pregătite. Scenarii care ar introduce o teroare de “plumb” de tip “Guantanamo”. Un singur exemplu.
În mod deliberat, prin migrații produse artificial, prin dislocări de populație produse prin războaie inutile și crude (Irak, Afganista, Libia, Siria, Kosovo), sunt transplantate segmente mari de populație neasimilabilă în interiorul națiunilor creștine. La caz ca acele națiuni se opun acestor transplanturi,”comisarii” de la Bruxelles stabilesc “cote” . Atunci când acele națiuni sunt conduse de administrații supuse Bruxelles-ului nu exista problem (cazul Romania-Johannes ,”zis și coloana vertebrală elastică”.). Când acele națiuni se opun, și se opun pe bună dreptate, se folosesc amenințări presiuni și altele (cazul Polonia,Ungaria). Dar să nu ne amăgim. La caz ca nici așa națiunile nu se lasă convinse atunci “imperiul sodomit”(adica SUA, EU si slugile) bombardează, ucid si distrug. Iar cauza efortului de a așeza între creștini o populație neasimilabilă este simplu.
În mod inevitabil vor apărea tensiuni sociale, acte de violență și de terorism. Atunci aceiași “comisari”, de “dragul poporului”, decretează stare excepțională, lege marțială și iată că teroarea este introdusă “legal”. Iar cei care acceptă acest procedeu, ”autoritarism pentru siguranță” , uită un lucru simplu: cei care renunță la libertate pentru o iluzorie siguranță, vor sfârși prin a nu avea nici libertate și nici siguranță.
Acest sistem a fost deconspirat (si deconspirarea lui s-a făcut în timpul în care “imperiul sodomit” bombarda Serbia). Împotriva lui se ridică numeroase popoare și țări și toți oamenii cu bun simț: din India în Polonia, din China în Ungaria, din Rusia în Turcia, din Iran în Balcani și lista poate continua. Aceste țări și neamuri construiesc, încet, încet, un sistem alternativ. Un sistem în care să existe un minimum de securitate socială pentru cei nevoiași, un minimum de egalitate economica între oameni, un minimum de respect pentru Tradiție și măcar un strop de frică de Dumnezeu. Mai mult încă s-au alcătuit țări care pot să înfrunte puterea armată a “imperiului sodomit”. Nici Rusia, nici China, nici Iran-ul, nici India, nici Pakistanul nu se tem de amenințările acestui “imperiu sodomit”. Iar cu asta să revenim la “rezistenții” nostri și la întrebarea cine îi incită. Și vom vedea că cei care îi incită sunt figuri sinistre: financiarul, ”déjà” internaționalist, George Soros, asociația ACCEPT, și tot soiul de personaje aflate în simbria comisarilor de la Bruxelles. Acești atleți ai răului inflamează pe “rezistenți”. Acești agenți ai răului inflamează un grup confuz și fac să se uite realitățile tragice care ne înconjoară: inegalitatea socială, dezastrul ecologic, vinderea țării, bucată cu bucată, prin distribuiri, ”retrocedări”, concesionari și câte altele, se uită că patru milioane de Români pleacă peste mări și țări să câștige o amară bucată de pâine, ca sistemul educațional și medical se destramă,ca o bună parte dintre cei tineri sunt analfabeți. Dar un segment, confuz și nearticulat, alcătuit din tinerei răsfățați, agitatori de profesie și, mai ales, din opozanți din temperament, continuă să “reziste”. Probabil ca unii sunt animați de bune intenții (și ar fi bine să ne aducem aminte că Iadul este plin de bine intenționați!) dar toți alcătuiesc masa de neinvidiat a “idioților utili” folosită împotriva intereselor românești vitale.

————————————————

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii