Alexandru Nemoianu: De ce este Horia Patapievici un prost

2 Jun 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: De ce este Horia Patapievici un prost

Cu catva vreme in urma am avut ocazia sa comenteze cateva neghiobii ale lui Horia Roman Patapievici, despre “Traditia” si despre “scheletele din dulap ale Romanilor”,  si am avut bucuria sa conchid ca el este un prost. La cele spuse as mai adauga cateva ganduri.

HRP s-a facut cunoscut slobozind cele mai obscene insulte la adresa Romanilor. In una dintre maculaturile lui el spunea ca, si cu rusine citez, ”Romanii sunt buni doar ca sa te pisi pe ei”. Acelasi natarau spunea ca “nenorocirea” Neamului Romanesc sunt Eminescu si Caragiale. Evident el promova programul unor indivizi pe care se angajase sa ii slugareasca. Asta era “Societatea deschisa” a financiarului “deja” internationalist Soros. Un program care urmarea si urmareste sa distruga memoria colectiva romaneasca. Iar modul cel mai eficace de a realiza acest lucru este de a scoate din memoria colectiva punctele de referinta, Credinta si figurile mantuitoare, pentru Romani: Fat Frumos, Ileana Cosanziana, Ivan Iorgovan, Eminescu si Caragiale.

HRP avea indrazneala sa spuna cum ca “Traditia” ar trebui mereu schimbata si ca cei care se definesc “traditionalisti” ar sta impotriva duhului “Traditiei”. Asa cum spuneam HRP nu pricepe si face demonstratii in rea credinta si in slujba puterilor intunerecului.

Traditia inseamna intotdeauna viata si este facatoare de viata. Ea este alcatuita din intelegerea rostului existentei asa cum s-a mutat el din generatie in generatie in cuprinsul aceluias Neam; cu obiceiuri, concepte, modele de rationament, dragoste vesnica, viata vesnica, inoire vesnica, mereu in haina nou si mereu acelasi si consecvent siesi. Mereu nou si intotdeauna acelasi; continuitate datatoare de viata si etern consecventa cu sine.

Dar aceste lucruri el nu le pricepe caci, asa cum am mai avut bucuria si privilegiul sa o spun, Horia Roman Patapievici este un om rau si mai ales , este un prost. HRP, impreuna cu inveninatul Mircea Mihaies si putregaitul Vladimir “Tismeneanul” alcatuiesc o troica degradanta. Acesti indivizi poarta nerusinarea ca pe o distinctie si prostia ca pe o virtute.

—————————————

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

2 iunie  2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii