Alexandru Nemoianu: Buturuga mică, răstoarnă carul mare

16 Jun 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Buturuga mică, răstoarnă carul mare

De aproape doua decenii intreaga lume si tot ce este mijloc de informare controlat de  “putere” a stat sub semnul promovarii  “globalismului”.
In repetate randuri s-a artat si s-a demonstrate ca in fapt  “globalismul”, sub masca unor bune intentii iluzorii, insemna controlul absolut asupra  “lumii” de catre “anumite” cercuri.
In cursul acestor doua decenii absolut toti si toate au fost bombardati (uneori la propriu!) cu “informari’  despre caracterul  “depasit” al ideilor de : Tara, Neam, Credinta.
Dintr-o perspective istorica mai larga in fond era o continuare, in forma noua, a vechii obsesii de inspiratie satanica a “internationalismului”. Care “internationalism”, indiferent de gesticulatia verbala folosita, in esenta dorea si doreste sa inlocuiasca conditia de  “persoana”, entitate eminamente libera si spirituala, cu acea de  “individ”, de numar biologic si socio-economic.
Se parea ca nimic nu poate sta in calea  “globalismului” ca va trebui sa ne supunem, sa ne plecam capul sub un jug umilitor si injositor, ca va trebui sa ne uitam numele, originea, ”locul”. Dar iata ca din nou istoria s-a dovedit cu neputinta a fi prevestita si conditionata.
De mai bine de cinci ani si din ce in ce mai brutal, trupurile  “globaliste” sunt lovite de criza, morala si economica, si tot mai deslusit se aude strigatul lor de panica stridenta si se desluseste faptul ca li se strange latul de gat. Evident ca acest esec al “globalismului” inseamna, ca intotdeauna, ca, pentru o vreme, cei bogati vor deveni inca mai bogati iar cei saraci vor fi inca mai saraci. In privinta asta “nimic nou sub soare”. Dar in acelasi timp devine limpede ca factorul esential in esecul  “globalismului” au fost  “locurile” istorice, ”tarile” din totdeauna, incapatanarea lor de a fi: de la Tirol, la Catalunia, si de la Burgundia la Almaj.
“Locurile”  istorice au rasturnat carul triumfalist al “globalismului. ”Buturuga mica a rasturnat carul mare!”
Insa am fi cu totul naivi daca ne vom imagina ca promotorii  “globalismului”  se vor da asa de repede batuti. Aceia sunt profesionisti ai raului si al facerii de rau, inspirati de tenacitatea  „tatalui lor“ , negativitatea pura, necuratul.
A inceput si in viitor se va intensifica, lupta si actiunea de distrugere a  “locurilor”,  a  “tarilor”.  Aceasta incercare a raului va fi facuta in mai multe feluri si pe mai multe planuri si in acelasi timp.
Mai intai se va incerca o discreditare morala, o descurajare psihologica. Se va spune: ”aceste locuri nu au viitor, aceste “locuri” se vor pustii, cei care raman nu vor avea nimica de facut si vor fi “marginalizati””. (Evident ca adevarul istoric, adica imprejurarea, FAPTUL, ca aceste locuri au un trecut care efectiv nu poate fi cunoscut, faptul ce ele sunt practic din totdeauna, nu va descuraja pe atletii raului si ai minciunii de care pomeneam). Iar apoi vor avea loc actiuni directe de piraterie si furt economic si social:abuzurile vor fi tolerate si incurajate, structurile locale (scoli, spitale, biserici) vor fi sabotate direct, distruse direct, inchise,  “concesionate” si asa mai departe. Iar in acelasi timp se vor ivi tot soiul de “generosi” , dornici sa cumpere pamant pe prêt de nimica. Dar parerea mea este ca aceste actiuni potrivnice nu vor reusi. Parerea mea este ca din perspectiva istoriei si considerand lucrarea vremii, in confruntarea dintre “globalism” si “locuri”, ”locurile” au biruit.
Eu cred ca este o noua imprejurare care dovedeste ca “apa trece si pietrele raman”.

———————————-

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

16 iunie  2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii