Alexandru Nemoianu: Organizațiile ne-guvernamentale

20 Jun 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Organizațiile ne-guvernamentale

La sfarsitul veacului XX si mai ales la inceputul veacului XXI au inceput sa apra ca ciupercile dupa ploaie “organizatii” care isi ziceau  “ne guvernamentale” (Pe scurt si in continuare ONG-uri).
Initial aceste ONG-uri au fost inconjuarate cu un soi de aura reverentioasa de mister. Ce vor fi fiind, ce fac, ce vor, cine poate sa le apartina? Era tainic, era o intrare intr-un con de umbra, o apropiere de “sfanta sfintelor” . Asta cu atata mai mult cu cat aceste structure erau initiate si mai ales finantate de agentii din tari straine. Tari care considerau ca au castigat  “razboiul rece” si, prin urmare, cautau sa apuce prada. Dar bun inteles asta nu a devenit limpede imediat. Fapt este ca imediat dupa caderea comunismului opinia publica din tarile Europei de Este era aproape in unanimitate de “partea” “apusului” triumfalist si toate chemarile si indemnurile acestuia era ascultate cu religiozitate. Mare greseala!
In acest climat de confuzie mercenarii manipularii nici nu au avut o sarcina grea. Cu sume foarte modeste au putut acapara sedii, mijloace de presa si Tv astfel ca in scurta vreme au avut un monopol total, un contro absolut al lor. Control care este continuat pana in ziua de azi. Dar ,,dupa acea lucrurile si starile au inceput cat de cat sa se aseze intentia acestor ONG-uri a devenit limpede. Ele erau “cal troian” al statelor straine si in principal USA si prin intermediul lor se urmarea subordonarea tarilor Este Europene si transformarea lor in surse de venit, baze militare si vasali neconditionati. Nu are nici un rost sa folosim eufemisme. USA s-a alcatuit in noul imperiu, singura super-putere (credeau ei) si cei care ar urma sa dea  “ora exacta” in toata lumea, oricand si mai ales, pentru totdeauna. Acest imperialism obscen a fost si se cauta a fi mascat sub o propaganda foarte dubioasa: se vorbeste despre intentiile, intotdeauna, bune ale USA si mai ales despre  “exceptionalismul” American. Acest  “exceptionalism”  insemnand ca USA se aseaza pe sine deasupra oricarei legislatii internationale. (Este foarte limpede ca acest “exceptionalism” este exprimarea in forma noua a conceptului de “ueber manch” folosit intre razboaiele mondiale.) Sub scutul acestui “exceptionalism” USA urmaresc si efectueaza, acolo unde pot, schimbari de regim politic, instiga razboaie civile si creaza zone enorme de haos deplin. Este suficient sa ne uitam la Nordul Africii si Orientul Apropiat. (In mod ciudat si printr-o rasturnare de ordine logica uluitoare aceleasi USA sunt foarte “ofensate” atunci cand o alta tara se amesteca in treburile sau alegerile lor. USA se comporta ca o prostituata avand pretentia sa fie tratata ca o fata mare.) In momentul de fata noul imperiu este insa in declin vizibil. Enorma datorie publica,imensele ,isuportabilele cheltuieli militare si mai ales ridicarea unor noi centre de putere, Rusia, China, India, Iran, limiteaza capacitatea de a face rau a “imperiului. Dar cea mai mare problema a USA este diferenta absolut obscena dintre bogati si saraci. Circa 1% din populatia tarii au in stapanire aproape 80% din bagatia celei mai avute tari din lume. Trebuie sa fie clar ca nedreptatea acestei situatii apasa in primul rand asupra Natiunii Americane care, in majoritatea ei semnificativa, este cea mai generoasa si harnica din lume. Aceasta Natiune este indreptatita la o conducere mai buna. Din fericire, cum spuneam, “imperiul” este in declin. Acest declin al  “imperiului”  se vede in modul nervos si contradictoriu in care se desfasoara alegerile (atata vreme cat vor mai fi) in aceste tari care alcatuiesc “imperiu” si vasalii sai. Aceste fiind zise sa revenim la ONG-urile noastre.
ONG-urile s-au alcatuit cu scopul de a se substitui formatiunilor politice nationale si pentru a promova interesele care le adusesera in fiinta. In retrospect se poate vedea ca tactica lor era in fond simpla.
Aceste OGN-uri, fiecare, se aduna si punea pe afis o cauza cu anume merite si apel la populatie: apararea naturii, drepturile “minoritatilor”, etc. Dar acest “cap de afis” era praf in ochii oamenilor. Acest “cap de afis” era “militarizat” , adica in jurul lui se enumerau capete de atac avand de scop subminarea autoritatii nationale, fargmentarea populatiei, antagonizarea. ”Progaramul” unui ONG era prezentat in “total” adica se cerea infaptuirea lui in total. Si cum ziceam, scopurilor afisate public ii sunt adaugate  “detaliile”  si, sa nu uitam, intotdeauna necuratul salasuieste in detalii! Un singur exemplu.
OGN-urile promoveaza familia “alternativa”, intre cei de acelasi sex. Spun ei, intre barbate si femei nu exista deosebiri de esenta, doar de detaliu. Ei bine acesta “diferenta “ are importanta si are o importanta care, pe Francezi, i-a facut sa exclame, ”traiasca diferenta !”
Evident ca pe masura ce numarul acestor ONG-uri crestea divizarea interna se accentua. Iar in plus TOATE aceste OGN-uri au avut si au in program subminarea Credintei, a Identitatii Nationale si a Familiei, subminarea identitatii locale si, mai ales, instaurarea unei noi “memorii collective”. O “memorie” care sa cuprinda strict standardele “globaliste” si care sa celebreze evenimente comandate la “Bruxelles”. Formele sunt asa de numeroase ca este aproape imposibil sa fie enumerate. Dar este suficient sa amintim, campanile impotriva familiei “traditionale”, promovarea pederastiei, Campania impotriva Bisericii Ortodoxe, etc. Acesta este scopul ONG-urilor care sunt in fapt un cancer social.
Este cu totul dureros ca acest lucru nu a fost recunoscut mai devreme si mai ales ca figura sinistra a principalului promotor al acestor abaominatii nu a fost dezvaluita. Caci este vorba de financiarul, DEJA internationalist, George Soros.
Acesta este una dintre cele mai sinistre figuri ale capitalismului salbatec. Un personaj care fara mila a speculat moneda international aruncand in saracie crunta milioane de oameni. Este absolut obscen ca acest monstru mai este inca numit “donator” si “bine factor”. Fiecare ban folosit de Soros ii aduce castig multiplu,fiecare slujitor al lui Soros, constient sau inconstient, produce lacrimi. George Soros este cel care, fata de valul de emigratie care pune in pericol insasi fiinta Europei de Vest, a declarat fara rusine ca este necesara emigrarea “ a minimum un million” de emigrant anual,pentru a “dilua component etnica a Europei de Vest”. Aici putem gasi doar cuvinte de lauda pentru Polonia, Cehia, Ungaria care s-au alcatuit in varful de lance al anti-sorosismului, Este totusi imbucurator faptul ca in momentul de fata masca lui Soros cade si anuntarea ,sau simpla banuiala, a asocierii cu el are efectul unei flatlatulante publice sonore.
In momentul de fata propaganda imperiului se prabuseste. Aceasta propaganda a devenit isterica si rudimentara la maximum. In fapt aceasta propaganda are credibilitatea celei Nord Coreene, cu diferenta ca cea din urma are anume “sclipiri” stilistice, exprimari, care o fac amuzanta. Dar din neficire aceste nenorocite injghebari, ONG-urile, inca mai atrag oameni. Este interesant de vazut din ce straturi provin acesti rataciti.
Ei sunt racolati dintre dezradacinati, dintre cei pierduti in orase si in medii pe care le simt ostile, dintre cei care sunt disperati sa apartina la ceva. Lor li se adauga dezamagiti si frustrati, fetiscane dezamagite de esecul “primei, celei de a doua, celei de a treia sau cine mai stie a cateia iubiri”, nedeterminati biologic si social. Teribilisti care cred ca exista locuri mai frumoase aiurea decat cele din preajma lor. (Sau chiar locuri mai frumoase decat cele din Borloveni!) Tinerei rasfatati si care nu prea stiu nimica, opozanti din temperament care “rezista” la te miri ce, indivizi care cu greu vor fi terminat de citit o carte (dar isi imagineaza ca “stiu” totul) si foarte multi prosti. Toti acestia alcatuiesc masa de manevra, jalnica turma a “imbecililor utili”. Ne putem intreba care este modul de reactiune la asaltul acestor tumori canceroase, ONG-urile.
In primul rand este necesar sa ne amintim ca indiferent de conditii, persoanele de buna credinta cauta o certitudine absoluta. Iar aceasta certitudine absoluta poate fi aflata doar in Credinta. Este apoi nevoie de rabdare. Pomul bun si pomul rau se cunosc dupa roadele lor. Apoi este nevoie ca structurile oragnice, de baza (Familia, Biserica) sa dovedeasca dragoste si vorba inteleapta. Iar mai ales sa avem incredere ca sunetul clopotelor care vestesc Pacea si usa Casei noastre ideale, care ramane pururea deschisa,vor avea puterea sa risipeasca duhoarea demonica a ONG-urilor.

———————————-

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

20 iunie  2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii