Viorel Roman: Sfânta Alianță / La Sainte-Alliance

9 Jul 2017 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Sfânta Alianță / La Sainte-Alliance

Trump și Putin s-au întâlnit pentru prima dată la Hamburg și au discutat mult peste program despre războiul din Ucraina și Siria și cum era de așteptat, conducătorii celor mai mari armate creștine, vor reface biseculara Sfânta Alianță pentru combaterea Califatului, invaziei islamice. Chestiunea Orientală începe cu Pacea de la Kuciuk Kainargi. Din 1774 Rusia, Occidentul, Islamul lupta pentru moștenirea Imperiului Roman de Răsarit / Bizanțului.

Războiul Rece dintre ortodoxo-comuniști, cu ideologia profetului Amos / Marx, a Vechiului Testament și a Noului Testament în vest, s-a încheiat pașnic după ridicarea anatemelor de la Marea Schismă, 1054, Conciliului Vatican II, 1965, și entuziasmul Revoluțiilor de Catifea 1989. Armonia dintre Vechiul și Noul Testament, est-vest e oarecum restabilită, dar refacerea unității creștine se lasă așteptată, ca urmare au apărut noi convulsii nu numai în lumea creștină.

Românii fac parte din NATO, condus de Trump, dar sunt duhovnicește și sobornicește în tabăra lui Putin. O dilemă duplicitară cunoscută încă din vremea Ligii Creștine, condusă de papa, și destinul tragic a lui Mihai Viteazul. Condițiile de astăzi sunt mult mai promițătoare, atât în lupta cu islamul cât mai ales în lupta pentru refacerea Sfintei Alianțe, premergătoare a refacerii unității creștine, având în vedere vizita Fericitului Ioan Paul II la București, Declarația Comună a Papei Francisc și patriarhului rus Kiril din Havana, Marele și Sfantul Sinos al Bisericilor Ortodoxă din Creta, dar mai ales mult așteptata vizită a papei Francisc cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

www.viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 9 iulie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii