Alexandru Nemoianu: Ispita unanimității

27 Jul 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Ispita unanimității

Visul dement al tuturor și fiecăreia dintre “puteri” și încă mai vârtos  “ocupații”,  a fost și a rămas cel al “unanimității”. Realizarea unui sistem în care o singură ideologie să fie acceptată, un singur sistem de valori, o singură structură de împărțire în “bine” și rău. Acest vis a însemnat încercarea de a face cutare sistem de “putere” sau “ocupație” veșnic, fără putința de a fi clintit. Este fără îndoială că orice om cu minimal bun simț ar trebui să suspecteze încercările de așezare a unei  “unanimități” și ar trebui să știe bine că în spatele și la capătul oricărei încercări de “unanimitate” va răsuna sinistrul cor al celor încătușați, un cor care în secolul care a trecut, întunecatul și sângerosul veac douazeci, a zbierat ba “Sieg Heil”, ba “Stalin, Stalin” , ba “Ceaușescu, PCR”. La capătul campaniilor de impunere a “unanimității”,  a ideologiei unice, ne așteaptă pușcăriile și lecțiile de îndoctrinare.
Prin “unanimitate” de gând “puterile”  și  “ocupațiile”  decăzute, cel mai adesea având în frunte zugravi,  pantofari, marinari dubioși  și întotdeauna cretini, au neputincioasa îndrăznire de a crede că vor putea obține legitimitate. Aplauzele sicofanților,  aceste “puteri”,  le consideră sentimente naționale. În lumina celor spuse mai sus cu atâta mai sinistră apare “unanimitatea” idologică impusă în România prin “elita de mahala”, condeierii mercenari, fripturiștii din vocație, modiocritățile patente, al căror singur vis este accesul la bugetul de stat. Cei care dau nume rău, prin asociere, intelectualității românești. Sunt cei care, pur și simplu, au păstrat sloganele comuniste; insulta tradițiilor românești, insulta Ortodoxiei și au înlocuit lauda Uniunii Sovietice cu lauda noului “imperiu”  (devenit Imperiul Sodomit) și a celor ce îl reprezintă, USA, “Piața Comună” sau NATO. În momentul de față încercarea de impunere a ideologiei globaliste scârțâie din toate încheieturile. Cântecele de sirenă dărâmată ale celor plătiți de Soros și eiusdem farina au devenit zbierete propagandistice fără noimă. (Trist anume “imbecili utili” continuă să repete propaganda penibilă, dar numărul lor începe să se rezume la tinerei tulburați hormonal și fără imaginație sau la tomnateci blocați și #rezistand într-o adolescență mentală jenantă). Există o alternativă clară și care va fi biruitoare: respectul pentru persoană, familie, Neam, Credință și suveranitate. ”A treia Roma” își joacă mușchii! Dar pentru putregaiul globalist este prea târziu, ceasul sfârșitului fără glorie este aproape. Va rămâne spre amintire ca un eșec al unui nou “turn Babel”.
Iar ispita unanimității rămâne ca una dintre cele mai degradante încercări dată fiecărei generații. În această privință, încă în veacul al III-lea d.H. limpede avertiza Sfântul Antonie cel Mare, “va veni o vreme când oamenii vor înnebuni, iar pe cel care nu va înnebuni îl vor urâ, caci nu va fi ca dânșii”.

———————————-

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

27 iulie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii