Viorel Roman: Cine, cum a declanșat războiul mondial? (2)

30 Aug 2017 by admin, Comments Off on Viorel Roman: Cine, cum a declanșat războiul mondial? (2)

In comentariul d-lui de Michael Nicholas Plaga (Piatra Neamt) cu titlul „ Secretul lui Churchill“ e un fake news: „Churchill va reține prizonier pe Hess … iar la Tribunalul de la Nürenberg va fi adusă o sosie a lui Rudolf Hess care nu întâmplător a refuzat timp de 28 de ani de închisoare la Spandau, să primească vizita vreunui membru al familiei sale.“ Membrii familiei care-l vizitau pe Rudolf Hess la Spandau il contrazic.

Amestecul de fals si atentic nu discredeaza cartea lui Louis C. Kilzer, un respectat jurnalist american cu doua Pulitzer Prize: Churchill’s Deception: The Dark Secret That Destroyed Nazi Germany, ed. Simon & Schuster, Londra 1994, 320 p., pentru ca teza fundamentala este cunoscuta, de aceea readuc in actualitate:

http://www.badpolitics.ro/churchill-hitler-si-antisemitismul/

http://www.cartesiarte.ro/edituraOnLine/upload/files/i67140Viorel%20Roman.pdf

http://www.revistasingur.ro/altele/10328-viorel-roman-churchill-hitler-si-antisemitismul.html

https://www.academia.edu/16614844/Tiganii_si_evreiii_romani

http://d-nb.info/1025131827/04

Churchill, Hitler si antisemitismul,

acesta este titlul cartii lui Dr. Stefan Scheil aparuta in ed. Duncker & Humbolt, Berlin 2008, 335 p., in care se anlizeaza “dictatura germana, inamicii ei si criza europeana 1938/39”. Adolf Hitler preia puterea 1933 si pune in practica Programul din 24 feb. 1920, de 25 de puncte pe doua pagini, al Partidului National Socialist al muncitorilor germani. Un deziderat era realizarea unei societati fara drept roman si fara evrei, care urmau sa emigreze. Antisemitismul era raspandit ca urmare a umilitelor impuse de invingatori. In caz de foamente acelasi destin l-ar fi avut toti strainii din Germania.

Alertate, organizatiile evreisti din lumea anglo-saxona incep boicotarea economiei germane. Reactia nazistilor: “Nu cumparati de la evrei!” Un evreu ucide un diplomat, nazistii dau foc la sinagogii etc. Proiectul antisemit de a realiza un stat fara evrei trebuia combatut cu toate mijloacele – pe viata si pe moarte. Pentru ca daca Germania ramanea fara evreii in mod civilizat, ar fi devenit un precedent periculos.

Polonia cu 10% din popolatie evrei, care vorbeau jedisch, o alta limba decat cea oficiala, ar fi cerut acelasi lucru. Pe de alta parte emigrarea evreilor in USA ar fi dat apa la moara antisemitismului local. Asa ca organizatiile evreisti s-au opus emigrarii evreilor din Germania, luand in calcul victime. Pe de alta parte l-au sustinut pe Churchill si “Partidul razboinicilor” cu organizatia Focus contra nazismul.

Cei care incercau o solutie pasnica pe continent au fost marginalizati. Pe de alata parte Iosif, V. Stalin, mult mai radical si clarvazator decat Hitler s-a folosit de “contradictiile din lagarul capitalist” pentru a “arunca in aer Europa”. Atat Vladimir I. Lenin cat si urmasul sau erau convinsi ca dupa un nou razboi mondial proletarii “vor rupe lanturile”, ca in Rusia. Dictatura proletariatului va inlatura exploatarea omului de care om in toata lumea (!) si va realizeaza idealurile panslaviste, panortodoxe.

Polonia si Romania erau folosite ca pioni de sacrificiu atat de occidentali cat si de kominternistii. Polonezii erau folositi ca atatatori la razboi de catre Chrchill. Viorel Tilea, ambasador la Londra, se plangea de un dictat german fantoma, fake news. Un discurs al generalului Halder, fabricat in laboratorul de dezinformare Focus, cu scopul de a agrava criza este considerat si azi ca autentic, chiar de germani. Asa ca nu-i de mirare ca pe internet la Sectia “Istorie: minciuni si falsuri” a Ministerului Apararii Rusiei, Sergej Kovalijev arata recent ca vina izbucnirii razboiului in 1939 este a Poloniei, care a refuzat “cu incapatanare” cererile moderate germane.

In acest context este firesc ca antisemitismul, punerea la indoiala a Holocaustului, e sanctionat de lege. Aceiasi politica se va practica si in Rusia lui Putin, care nu mai accepta fake news, “minciuni si falsuri”. Vinovatii vor fi pedepsiti, asa prevede un proiect de lege, cu inchisoare de la 3 la 5 ani.

—————————————–

Viorel ROMAN

Consilier academic la Universitatea din Bremen

30 august 2017

www.viorel-roman.ro

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii