Alexandru Nemoianu: Tactica falșilor adversari

29 Sep 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Tactica falșilor adversari

După vizita făcută în România am rămas cu un număr de simțăminte vii, dureroase și care necesită explicație.

În primul rând din nou am fost mișcat până la lacrimi de frumusețea fără egal a spațiului românesc. Nu este o declarație de circumstanță este rezultatul mai multor comparații și mai ales rezultatul unei vieți care începe să fie prea îndelungată.
Spațiul românesc nu este “frumos”, este fermecător, viu, vibrant, obligă la atașament. Cel care nu va plânge dispariția fie și a unui pârâiaș românesc nu are inima și suflet. Cine nu va simți mirosul fără putință de comparație al pădurii românești trăiește degeaba. Iar cine nu va simți că acest pământ merita să aibă mai bine este sub uman.
În România sunt multe lucruri noi și oamenii, ca întotdeauna, sub impresia lor trăiesc. Dar între ele sunt câteva care pur și simplu sunt tragedii în desfășurare. În primul rând depolularea masivă a satelor românești. Dacă acest proces continuă satele românești riscă să moară. Sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla căci există o protecție mai tare și mai dreaptă decât a oamenilor și Ea nu-i va lăsa pe Români. Așa cum nu i-a lăsat niciodată. Și acest pericol trebuie înfruntat nu adversar inventați gen Rusia, Ungaria, Serbia.
Dar în același timp am văzut, poate întâia dată, fața hâdă, sinistră urâtă a noii clase conducătoare. Sunt neamuri proaste și adunătura, slugoi și siluitori, feciori de fleoarte și tați de fleoarte. Cu un enorm tupeu au acaparat totul: sol, subsol, ape, aerul pe care îl respirăm.
Au acaparat aceste lucruri la prețul câtorva sute de lei “ceușiști” sau a unor dolarei ascunși la ciorap. Au acaparat prin minciună, înșelăciune, declarații false. Toți, de la Dragnea la Klaus Johannis. Din partea gunoiul politic Neamul Românesc nu se poate aștepta decât la rău. Dar există o soluție. Nu există dezastru fără ieșire.
Neamul Românesc are privilegiul de neînchipuit de a fi Ortodox și Ortodoxia a asigurat și echilibrul românesc, și unitatea românească și trecutul românesc, și va asigura și viitorul românesc.
Patriarhia nu trebuie și nu are de ce să se amestece în politică. Dar are datoria să spună ca a fura e rău și că a înșela este rău. Și asta ajunge. Românii nu sunt proști, ei aud și ei înțeleg.
În același timp însă este necesară organizarea unei mișcări de masă cu orientare către dreptate socială. Aceasta mișcare trebuie să ceară ca neo îmbogățiții să plătească în totalitate și retroactiv impozitele pe care le datorează. Această mișcare trebuie să ceară ca cei bogați să plătească impozit mai mare, mult mai mare, mergând, ca în Suedia, până la 90% din venit. Acești neo îmbogățiți sunt dușmanii României și ai Neamului Românesc, iar curvantele care gem despre “ciuma roșie” mai bine s-ar rezuma la recitalurile ce le fac sub pătură. Dușmanii nu sunt nici Rusia, nici Ungaria, nici Serbia. Dușmanii sunt hoții și neamurile proaste ajunse în fruntea bucatelor. A sosit vremea să dam cu ei de pământ!

————————————–
Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

29 septembrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii