Comunicat al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

26 Oct 2017 by admin, Comments Off on Comunicat al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Astăzi, 25 octombrie 2017, membrii Consiliului Director ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, statutar aleși la Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie și validați de către Judecătoria Sectorului 1 București pronunțată la 28 septembrie, împreună cu președintele Doru Dinu Glăvan, s-au prezentat la sediul uniunii unde urma să se țină ședința respectivului organ de conducere. Întrucât sediul UZPR este în continuare blocat datorită acțiunilor destabilizatoare, nestatutare și ilegale ale unui autoproclamat Consiliu Director, coordonat de Adrian Rosentzweig, Ion Petrescu și Iofciu Ion, Consiliul Director al UZPR s-a adresat, în scris, acestora, cerându-le ca până astăzi, 25 octombrie, la ora 10.30 să transmită cheile și logistica de bună funcționare a sediului. De asemenea, s-a cerut grupului destabilizator să evite orice acțiune de natură să obstrucționeze detensionarea situației și care ar putea aduce noi și grave prejudicii prestigiului UZPR și nobilei noastre profesiuni.

Din păcate, și această solicitare a Consiliului Director al UZPR transmisă, în termeni civilizați și cu bună credință, grupului care, uzând de proceduri nestatutare și ilegale, a confiscat sediul uniunii, a fost ignorată. La data și la ora mai sus menționate, cheile și logistica nu au fost predate persoanelor abilitate să le preia, accesul în sediu era blocat, iar orice încercare de a discuta cu persoanele care ocupă abuziv locația nu a avut rezultatul așteptat. Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea că este pentru a doua oară în decurs de o lună, când același grup destabilizator sfidează cererea pe deplin îndreptățită venită din partea Consiliului Director al UZPR, după ce, pe 4 octombrie ședința organismului statutar ales al uniunii nu s-a putut ține din aceleași motive. În acest fel, Consiliul Director, celelalte organisme statutar alese ale UZPR se află în situația de a nu-și putea desfășura în condiții normale activitatea curentă. Acest fapt îi afectează, în mod deosebit, pe ziariștii pensionari care îndeplinesc condițiile pentru a primi indemnizația de membru al acestei uniuni de creație, recunoscută ca persoană juridică de utilitate publică și pe colegii noștri de breaslă care doresc să devină membri ai uniunii.

Având în vedere situația creată, Consiliul Director al UZPR adresează colegilor din presa scrisă și audiovizuală, mediului academic și asociativ, entităților și prestigioaselor personalități ale societății civile, apelul de a susține și promova eforturile pe care uniunea noastră le întreprinde, numai și numai în spiritul și în litera legii, pentru a se pune capăt acestui impas pentru care întreaga responsabilitate juridică, morală și civică revine celor care au organizat puciul destabilizator care nu urmărește decât dezbinarea și înregimentarea obștii ziariștilor. Exprimăm, și cu acest prilej, aprecierea deosebită față de toți cei care ne-au transmis mesaje de susținere și de încurajare și îi invităm, cu deplină încredere, să ne fie și de-acum înainte alături în demersurile pe care le vom face pentru ca adevărul, respectul față de profesiunea de ziarist și de lege să învingă.

Consiliul Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Sursa – http://uzp.org.ro/

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii