Eleonora Schipor: Cunoașterea ținutului natal

2 Nov 2017 by admin, Comments Off on Eleonora Schipor: Cunoașterea ținutului natal

Sub acest generic se organizează anual tradiționalul concurs între școlile raionului Hliboca.

          Anul acesta elevii de la CIE Cupca sub îndrumarea profesorilor au pregătit teze la câteva secții. Una dintre ele este cea a muzeografilor din raion. Deoarece avem și un muzeu cu profil istoric în incinta școlii, voi relata pe scurt despre desfășurarea lucrărilor la secția dată.

          Mai întâi vom menționa că trei eleve din clasa 9-a A, membre ale cercului de «Tineri muzeografi» au evoluat în prima parte a programului, când a avut loc deschiderea oficială, în prezența a zeci de participanți, profesori, oaspeți, autorități ale raionului Hliboca. Marta Belici, Elena Bicer și Anastasia Pauliuc au interpretat pe scena liceului din centrul raional (locul unde s-a desfășurat concursul) un frumos cântec popular românesc «Badea-i ciobănaș la munte», având și costumația corespunzătoare.

          La desfășurarea lucrărilor secției de muzeografi și-au dat concursul 12 școli din raion unde, fie în școală, fie în sat au fost, sunt, sau vor fi înființate muzee – istorice, etnografice, geografice etc.

          Vom menționa faptul că toți s-au pregătit bine, dând dovadă de stăruință, capacități și dorința de  a demonstra tuturor munca depusă.

          Marta Belici, una dintre cele mai bune eleve de la CIE Cupca, președinta comitetului școlăresc, sub îndrumarea subsemnatei a prezentat lucrarea «Suntem întotdeauna bucuroși de vizitatori». Mai întâi ea a făcut o scurtă prezentare a muzeului nostru în general, mai apoi a concretizat cine ne-a vizitat în cei trei ani de la deschiderea lui oficială. Prezentarea a fost însoțită de imagini prezentate pe ecranul aflat în sală, fiind ajutată de colega ei Elena Bicer, vicepreședinta comitetului școlăresc. La fine, Marta a fost rugată să cânte ceva a capello. Ea a interpretat cântecul «Pentru ea». Un imn adus limbii române. Toate trei participantele au mai interpretat și un alt cântec popular fără acompaniament, care a avut un succes deosebit.  Le mulțumim și le dorim succese.

          Juriul din componența căruia au făcut parte metodiști și muzeografi cunoscuți și competenți au dat o apreciere justă pregătirii și stăruinței depuse de elevi și profesori.

          Marta Belici a ocupat locul III. O felicităm și îi dorim atât ei cât și colegelor ei succese pe viitor. Reamintim cititorilor că doar cu câteva zile înainte de acest concurs ea a obținut tot locul III la un alt concurs raional «Steluța Hliboceană – 2017». Felicitări și cât mai multe și frumoase succese Marta!

              Eleonora Schipor, conducătoarea cercului de tineri muzeografi de la CIE Cupca, directoare pe principii obștești a muzeului istoric din satul Cupca

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii