George Petrovai: Dreptul tălharilor de-a fi nesimțiți

6 Nov 2017 by admin, Comments Off on George Petrovai: Dreptul tălharilor de-a fi nesimțiți

Motto:

La noi tâlharii nu-s închişi

în temniţe pentru păcate

şi-averile necuşere

nici vorbă să fie redate

 

prea răbdătorului popor,

ci mendrele-n continuare

ei sunt lăsaţi să şi le facă

c-o nesimţire tot mai mare…

Ca la noi la nimenea! Mă rog, suntem în ţara de la porţile Orientului, unde orice este cu putinţă (ţara tuturor posibilităţilor pentru „cinstiţii” hoţi neprinşi). Este cu putinţă ca prin moţiune de cenzură să-ţi dai jos propriul guvern şi în locul lui să pui unul în care cam 70% dintre români să nu aibă încredere (Păi, cum să ai încredere în aceeaşi Mărie dar cu altă pălărie, când noul cabinet este construit pe scheletul precedentului şi-l are în frunte pe cel mai neperformant dintre miniştrii?!); este cu putinţă să măreşti veniturile muritorilor de rând cu mai puţin de 10 procente, motivând că numai atâta te ţin curelele financiare, dar tot atunci, deci în chip neruşinat-sfidător, măreşti lefurile tuturor aleşilor (şparlamentari, primari-şpăgari etc.) cu mai mult de 200%, fapt care contribuie la sporirea decalajelor dintre veniturile minime şi cele maxime chiar peste 1 la 50; este cu putinţă ca toată această gaşcă de profitori pesedisto-aldişti, în frunte cu penalul tandem Dragnea-Tăriceanu, să se ocupe în exclusivitate de mătrăşirea cu legea-n mână a banului public (vorba lui Băsescu, legi votate de hoţi pentru hoţi), nivelul cel mai scăzut al investiţiilor din ultimii 20 de ani fiind concludenta dovadă că, potrivit faimoasei spuse „Ce-i în mână nu-i minciună”, scopul politrucilor dâmboviţeni nu este binele ţării şi al naţiei, ci ticălosul bine individual şi de grup; în sfârşit, dar nu în ultimul rând, este posibil la nişte tâlhari fără obraz ca ce-au dat cu o mână grosului românilor la lefuri şi pensii, să ia înapoi cu ambele mâini prin scumpirea combustibilului lichid (benzină, motorină) cu circa 50 de bani/litru şi a gazului metan cu 30%, manevre care stau la baza întregului lanţ de scumpiri ulterioare şi care, evident, cumulativ vor depăşi cu mult minusculele sporuri acordate, astfel contribuind din plin la procesul de sărăcire a naţiunii.

Că, de, privilegiaţii regimului, adică cei cu pensii şi salarii nesimţite (prin reangajare, unii pensionari de lux mai încasează de la stat şi enorme lefuri necuvenite), prea puţin se vor sinchisi de respectivele scumpiri…

Dar iată că penibilul Liviu Dragnea a ieşit recent în spaţiul public nu pentru a-şi cere scuze că, în principal din pricina făcăturii sale supranumită „program de guvernare”, în curând câteva milioane de români vor fi mai săraci ca Iov, ci – fireşte, făcând aluzie la DNA – pentru a deplânge faptul că „România este foarte aproape de a avea poliţie politică”!

Da, căci tuturor nelegiuiţilor, îndeosebi celor cu ştaif, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) le încurcă într-un asemenea hal potlogăriile, încât dacă ar fi după ei, îndată ar strânge-o de gât. Atâta doar că respectiva instituţie este apărată de acei factori decizionali din afară, care veghează (iar asta este bine pentru masa românilor de treabă) ca justiţia română să nu ajungă preşul de sub picioarele politrucilor dâmboviţeni şi ca instinctiva corupţie a acestora să poată fi ţinută sub control.

Întrebarea mea este următoarea: Politrucilor de toate culorile, dar cu toţii fiind o apă şi un pământ, dacă sunteţi oneşti aşa cum susţineţi pe la televiziunile de rahat, de ce vă temeţi şi de ce urâţi cu atâta patimă DNA-ul? Că cine-i curat şi trăieşte potrivit Decalogului, nu face pe el de frică nici când pe bune, nici când dintr-o eroare judiciară este invitat să dea socoteală de faptele sale!

—————————-

George  PETROVAI

Sighetu Marmaţiei

5 septembrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii