Şerban Cionoff: Puciștii din UZPR și morișca abuzului de drept

6 Nov 2017 by admin, Comments Off on Şerban Cionoff: Puciștii din UZPR și morișca abuzului de drept

În urmă cu câteva zile, Judecătoria sectorului 1 din Bucureşti urma să se pronunţe asupra cererii formulate de autoproclamatul Consiliu Director al UZPR pentru a i se recunoaşte calitatea de reprezentant al uniunii de creaţie a breslei noastre. Dar, pentru a doua oară, instanţa a amânat soluţia, noul termen fixat fiind 2 noiembrie. Până la ora la care scriu aceste rânduri, nu a fost publicată motivarea, dar înclin să cred că un foarte probabil argument îl reprezintă lipsa dovezilor care să convingă onorata instanţă că aceştia sunt adevăraţii reprezentanţi ai Uniunii noastre. Mă refer, la echipajul de comando, încropit la pretinsa Adunare Generală din 2 septembrie din ordinul puciştilor cu epoleţi, aceiaşi cu cei care, cu câteva luni în urmă, l-au constrâns pe Doru Dinu Glăvan, preşedintele statutar ales al UZPR, să se autosuspende din funcţie şi să predea uzurpatorilor ştampila şi cheile sediului din Bulevardul Magheru.

Numai că, în şedinţa publică din 28 septembrie, Judecătoria sectorului 1 a admis „cererea petentei Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, prin Doru Dinu  Glăvan”, şi a dispus înregistrarea modificărilor la Registrul Special aflat la grefa acestei judecătorii. Este vorba despre organele de conducere al UZPR statutar alese la Adunarea Generală din 8 septembrie care l-a reconfirmat pe Doru Dinu Glăvan ca preşedinte al Uniunii. Totodată, Judecătoria sectorului 1 a dispus respingerea „ca inadmisibilă” a cererii de intervenţie formulată de auto-proclamatul Consiliu Director emanat în urma puciului cu epoleţi.

Nu am calitatea şi cu atât mai puţin intenţia de a cere distinşilor juraţi să ia în considerare această soluţie, dar, ca fiecare cetăţean pentru care supremaţia legii şi al legalităţii este o axiomă pentru viaţa colectivităţii, nu pot să nu atrag, cu toată seriozitatea atenţia asupra faptului că sediul UZPR continuă să fie ocupat în mod abuziv de către acest grupuscul veleitar. Cu toate acestea, în asemenea condiţii cu totul neprielnice, adevărata conducere a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România îşi îndeplineşte misiunea cu care a fost investită. Asta în vreme ce pseudo-conducerea uniunii este ocupată, prin trompetele sale ruginite, cu denigrarea acelor ziarişti – deloc puţini, personalităţi reprezentative ale presei scrise şi audiovizuale –  care au refuzat, refuză şi vor refuza pact cu diavolul.

Vrem sau nu vrem, asta este situaţia! Şi totuşi, în pofida mesajelor otrăvite şi mincinoase lansate de propagandiştii clanului cupid, la pachet cu sforăitoarele  promisiuni fără şanse de realizare, tot mai mulţi confraţi se adresează conducerii statutar alese a UZPR. Unii, pentru  li se întocmi dosarele de atestare pentru a deveni membri ai uniunii, în vreme ce alţii, pensionari, pentru a perfecta documentele necesare primirii indemnizaţiei prevăzută de Legea 83/2016.  Din păcate, deocamdată, adevărata  conducere a uniunii nu poate face mai mult decât să ia act de aceste probleme, aşa după cum – tot deocamdată, sper!- se aşteaptă decizia cu caracter definitiv şi irevocabil a justiţiei în baza căreia să reintre în sediul abuziv ocupat de către gruparea fracţionistă. Am scris „deocamdată” şi vreau să cred că va există, cât mai curând, un punct terminus al acestei revoltătoare sarabande de tertipuri şi stratageme mincinoase care nu se pot numai decât „morişca abuzului de drept”!

S-ar putea ridica, desigur, întrebarea: de ce, din moment ce există soluţia dată de Judecătoria Sectorului 1, conducerea statutară şi legal recunoscută a UZPR nu a solicitat autorităţilor abilitate să se procedeze  la evacuarea  puciştilor din sediul pe care îl ţin mai mult sub cheie şi după zăbrele? Atât la propriu cât şi la figurat! Foarte simplu, pentru că, până nu va exista o sentinţă definitivă şi irevocabilă, conducerea UZPR nu doreşte să se recurgă la măsuri de forţă şi nici  să facă gesturi sau declaraţii care ar putea  fi răstălmăcite, de către pucişti şi zvonacii lor,ca tentative de pune presiune pe justiţie.

Acestea fiind spuse şi scrise, nu aş putea pune punct înainte de a insera o idee, dureros de adevărată, care revine cu o semnificativă frecvenţă în discuţiile publice privind intolerabila situaţie impusă şi întreţinută de către clica destabilizatoare: „Justiţia se află, acum, un extrem de important examen în faţa noastră, a celor care încă mai credem în statul de drept şi în supremaţia legii.” Idee pe care o argumentau astfel: „De felul în care vor  fi stopate şi sancţionate, potrivit legilor statului de drept,  acţiunile ale unor indivizi fără scrupule, care nu doresc decât dezbinarea şi înregimentarea celei de a patra putere în stat, va depinde, într-o mare măsură, şi nivelul încrederii publice în actul de justiţie!”

Acesta este mesajul transmis de cei care ne respectă şi au încredere în breasla noastră, a ziariştilor, şi  nu văd ce altceva ar mai putea fi adăugat!

————————

Şerban CIONOFF

Bucureşti, 1 noiembrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii