Valeriu Dulgheru: ,,S-a câștigat o luptă nu și întreaga bătălie”

20 Nov 2017 by admin, Comments Off on Valeriu Dulgheru: ,,S-a câștigat o luptă nu și întreaga bătălie”

Prezența la vot a fost mult sub limita necesară, cu mult mai mică decât în alegerile din 2015 (de aproape trei ori!). Astfel, la urne s-au prezentat 110502 de persoane, ceea ce reprezintă doar 17,53% din alegătorii incluși în listele electorale, sau aproape de 2 ori mai puțin decât era necesar pentru ca referendumul să fie declarat valabil. Această cifră este cu 22% și, respectiv, aproape cu 40% mai mică decât au reușit să obțină la alegerile locale Zinaida Greceanâi în 2015 și Igor Dodon, în 2011. Este un record negativ al stângii. Un alt record negativ ține mai mult de forțele politice de stângă, socialiștii obținând o prezență foarte redusă chiar și în comparație cu eșecul forțelor de dreapta în cadrul referendumului boicotat în mod similar din anul 2010, la care au participat 30,29% din alegători. Și asta în pofida susținerii totale din partea lui Putin (financiare, logistice, informatice). Bășica ruso-socialistă Dodon s-a dezumflat. În pofida reticenței unora față de D. Chirtoacă, față de liberali, în general, omul de rând nu s-a lăsat păcălit de grangurii socialiști prin tonele de maculatură socialistă pro referendum, prin sutele de banere împrăștiate prin tot orașul, prin spoturile publicitare pro referendum difuzate la fiecare oră atât de cele două posturi de televiziune ale lui Dodon (NTV și AccentTV), dar și de duzina de posturi rusești (RTR, Zvezda, Mir24 ș.a.). S-a observat și încercarea kremlinezului Dodon (De fapt, nu a lui. Nu este el capabil de a țese scenarii atât de sofisticate! E meritul gloatei de polittehnologi ruși trimiși de Putin pentru a-l asista pe Dodon) de a prezenta lucrurile astfel că toți cei care au boicotat referendumul s-ar afla în buzunarul lui Plahotniuc. Nu ia ajutat!

Câte cheltuieli făcute în zadar! Milioane din banii noștri aruncați în vânt de iresponsabilii socialiști. Hatârul lor ne-a costat scump. Oficial se vorbește de suma de 9 mln lei, dar în realitate este probabil de vreo trei ori mai mare. Și nici un rezultat bun pentru cei care l-au inițiat. Dodon ar trebui să plătească pentru această irosire de bani în situația unui deficit bugetar drastic. Acești kremlinezi consideră alegătorul drept unul prost, înapoiat, gata să înghită orice gălușcă socialistă. Însă pe parcursul acestor ani de așa zisă independență alegătorul nostru a înțeles că ”nu tot ce zboară se mănâncă”, iar cioroiul socialist la sigur dăunează grav sănătății. Să sperăm că acest eșec al lui Dodon va fi prima fisură în betonul socialist, atât de necesară pentru distrugerea imaginii manipulatoare creată de holdingul informațional ruso-dodonist pentru alegerile parlamentare din 2018. Scriam deunăzi că Dodon se pregătește intens de alegerile parlamentare din 2018. Și are în acest sens întreaga susținere a lui Putin. Mai mult decât atât: el îndeplinește ordinul lui Putin. Se pare că în noua conjunctură geopolitică acest colț de țară pre nume Basarabia a nimerit în schema de interese geopolitice ale Kremlinului. Acest referendum a mai limpezit cumva apele, a arătat fiecărui decident politic de care parte a baricadei trebuie să se afle în pofida unor frustrări de moment.

Spuneam deunăzi că atât acest referendum, cât și alte acțiuni clocite de cloșca prezidențială fac parte din campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul viitor. Vă mai amintiți cum un an în urmă Dodon a scos de sub tipar în tiraj mare o făcătură de istorie a Moldovei tocmai în trei volume care a fost distribuită pe gratis pentru a întuneca mințile omului de rând. Primul volum al acestei false istorii începe cu sec. XI, fapt ce se încadrează în tipajul de gândire ruso-dodonist. În opinia lui Dodon până în sec. XI moldovenii se aflau încă în copaci (ce contează pentru ei argumentele aduse, în special de străini, ale unei istorii multimilenare a poporului nostru la gurile Dunării!) atunci când ”preaiubiții lui ruși” aveau deja organizată o structură statală Rusia kieveană (și aceasta de împrumut de la sora ei mai mică Ucraina atât de detestată de ea acum).

În același lanț de acțiuni se încadrează ”lansarea pe piață” a unei opere dodoniste, un așa numit film de istoria Moldovei. A se atrage atenția cine ne fac istoria: aceeași care au făcut-o timp de 50 de ani în perioada sovietică. Dacă mai înainte o făceau alde Mohov și Sovetov, acum o fac alde Șornikov și Nazaria (decorați cu ordinul prieteniei de Putin!), cărora le aparține istoria în 3 volume, la care s-au alăturat și ”realizatorii filmului” Anisimova și Pahomova (adevărate urmașe ale dacilor!). Întrebat de jurnaliști la lansarea ”operei” cât a costat acest film Dodon în stilul său, hlizindu-se (de parcă ar întreba: ce nu știți de unde primesc eu bani?), nu a dat nici un răspuns clar. La această lansare au fost admiși doar ”aleșii” în bază de invitații. La ieșire se vedea cine au fost acești ”aleși”: la întrebările jurnaliștilor răspundeau doar în limba rusă. La remarca unui jurnalist că copiii lui studiază la un liceu privat Limba română și Istoria românilor Dodon a răspuns: ”Da, deocamdată copiii noștri studiază istoria altui stat (cogeamite președinte și nu știe că copiii lui studiază Istoria Românilor (a tuturor românilor!) nu a României). După ce câștigăm alegerile parlamentare din anul viitor (nu dea Domnul!) vor fi introduse limba moldovenească și istoria Moldovei. Eu asta vă promit”. Ca să vezi ce mare prezicător!

Sa încercăm să aducem unele ”perle” spicuite de la grangurii socialiști de prim rang la ieșirea de la secțiile de votare. Breazul Dodon la secția de votare a cerut un buletin în limba moldovenească. Membrul Comisiei Electorale nu s-a pierdut și ia răspuns ca are doar în limba română. Un circ de prost gust jucat de un actor prost.

La una din secțiile de votare din sectorul Râșcani, amplasate în blocul Universității Tehnice a Moldovei, unde a votat tov. Z. Greceanîi, la ora 9.50 era liniște totală. Doar tovarășa însoțită de o suită de jurnaliști de la RTR, NTV, AccentTV ș.a., care s-au grăbit să o intervieveze după votare: ”Ce ați votat? Am votat să scăpăm de urgia asta ce se întâmplă în municipiul Chișinău… Din Chișinău se putea de făcut o bombonică” a răspuns socialista nr. 1 Greceanîi la întrebarea jurnaliștilor. S-o întrebăm însă pe tovarășă: de ce pe timpul guvernării comuniste de opt ani, în care tov. Greceanîi și Dodon au ocupat trei ani înalta funcție de prim ministru și, respectiv, prim viceprim ministru, având pâinea și cuțitul nu ați făcut ”o bombonică” din acest stat falit, din această așchie de țară? Cât de pompos vorbea tovarășa despre milioanele furate la primărie, uitând cu desăvârșire să spună că singură și șeful ei Dodon sunt cu pufușor pe botișor. De ce nu a vorbit nimic de cele 140 mln lei, pe care le-a împrumutat soțul ei (pe când soțioara era prim ministru!) de la BEM, ”uitând” să le mai întoarcă, urmând să le întoarcem noi, contribuabilii. Ce încredere poți avea în acest soi de mari luptători cu corupția? Nicio încredere.

Un alt grangur al socialiștilor, chiar dacă verbal se desolidarizează de ei, vice președintele Partidului Nostru Iu. Cașu ”strălucea” în interviul său dat jurnaliștilor după votare: ”Ce v-aș dori? Mai multă lume la votare… În parcul Catedralei sunt mulți din Chișinău și din afară (minciuni! Pe la orele 12.00 nu era nimeni!)…Mă voi stărui să vorbesc în frumoasa limbă rusă (limba română nu-i mai este atât de frumoasă! De fapt a vorbit într-o limbă ruso-moldovenească, un soi de esperanto basarabean!)… Țin să menționez că primăria condusă de președintele nostru R. Usatîi de la Bălți e cea mai transparentă și necoruptă (condusă de Usatîi, care de peste un an este fugar și nu-și poate îndeplini obligațiunile de serviciu!)”. Bravo, cățeluș al lui Dodon. Într-adevăr, ”dacă tăceai filozof rămâneai”.

Am trecut un examen, un examen serios la capitolul de unire în clipe de restriște. S-a câștigat o luptă nu și întreaga bătălie. Lupta continuă și sperăm mult că cu eforturi comune porcului i se va pune, în sfârșit, sârmă în bot, în caz contrar el va râma prea adânc. Este un îndemn către M. Ghimpu (cu această ocazie îl felicit cu ziua de naștere) care nu trebuie să creadă că victoria este a PL-ului. Este o susținere dată în avans lui D. Chirtoacă, pe care el trebuie să demonstreze că o merită. În acest sens dl M. Ghimpu trebuie de urgență să-l delegheze pe D. Chirtoacă la mesele rotunde de creare a alianței ”Centenarul”. D. Chirtoacă, dar și întreaga suflare unionistă, are nevoie de această alianță ca de aer. De altfel, și același Plahotniuc are nevoie de o dreaptă puternică. Baistrucul născut de el (prin susținerea în 2014 și, în special, în 2016 la prezidențiale) are toate șansele să-l înghită. Acest lucru l-a declarat și președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, ex-președintele României, Traian Băsescu „Plahotniuc va fi unul dintre cei care vor fi păcăliți de propriul lui aranjament cu Dodon”. Segmentul, pe care-l controlează, nu poate să-i aducă majoritatea în alegeri. Doar împreună cu o dreaptă-centru dreapta puternică poate fi stăvilită înaintarea kremlinezului Dodon spre câștigarea puterii absolute, fapt ce va conduce inevitabil la transformarea acestei așchii de țară într-un Kaliningrad rusesc în sud-estul Europei, într-un gard peste care se vor bate cei doi vecini cum au mai făcut-o de atâtea ori la sfârșitul sec. XVIII, începutul sec. XIX în cele vreo 10 războaie ruso-turce duse pe teritoriul Țărilor Românești și suportate de ele. Preluarea puterii absolute de către socialiști ar putea fi pentru o perioadă mai lungă decât chiar a comuniștilor din 2001-2009. De această dată situația Rusiei este mai vulnerabilă: având un conflict armat cu sora sa mai mică Ucraina, care nu are nicio șansă de a fi aplanat în curând, având o economie pusă pe burtă dar cu mari ambiții geopolitice de a reveni la gurile Dunării, țintă spre care a înaintat timp de peste 300 de ani, Rusia poate fi extrem de periculoasă. Comportamentul Rusiei poate fi comparat cu al unei fiare rănite însă nu mortal. Cunoscându-le foarte bine comportamentul în ultimii 200 de ani este puțin probabil, practic imposibil, să ne lase în pace să ne ”întărim statalitatea” așa cum declară Dodon și mai cred unii creduli. Acest plațdarm va fi folosit de Rusia pentru crearea Novorosiei prin incorporarea sudului Ucrainei și crearea unui coridor până în Rusia.

Pentru a stăvili acest tăvălug ruso-dodonist este necesar de Unire. Trebuie să fie reluate de urgență, până a intra în sărbătorile de Crăciun, tratativele de creare a Alianței Centenarul. Dl M. Ghimpu trebuie de urgență să-l delegheze pe Dorin Chirtoacă la aceste mese rotunde, unde să demonstreze că a meritat susținerea acordată în acest referendum.  Deocamdată cei mai activi și perseverenți sunt tinerii de la Tinerii Moldovei, ODIP, cei din Asociația ”Acțiunea 2012” (Sfatul Țării 2, Sfatul Țării 100 ș.a.). Recent au inițiat un proiect grandios care în această lume a rețelelor de socializare poate fi deosebit de important pentru mobilizarea alegătorilor: crearea unei hărți interactive a tuturor unioniștilor de pe mapamond. Este strict necesar ca fiecare unionist să se înregistreze pe platforma www.unirea2018.ro  Bravo tinerilor. În situația pe care o avem cu votul mixt dacă ne-am uni am putea dejuca planul lui Dodon și a partenerului său Plahotniuc. Tinerii încearcă (a câta oară) să-i unească pe toți rânzoșii de pe dreapta.

Să ne ajute Dumnezeu!

——————-

Valeriu Dulgheru

Chișinău

2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii