Valeriu DULGHERU: Bolșevicul Dodon dorește sânge în Republica Moldova

29 Apr 2018 by admin, Comments Off on Valeriu DULGHERU: Bolșevicul Dodon dorește sânge în Republica Moldova

Cine vrea să-și spele mâinile în sângele unioniștilor?” se întreabă jurnalistul Petru Bogatu cu referire la făcătura dodonistă „Spânzurătoare pentru unioniști” apărută pagina „Unionizmul Trece. Patria Ramîne”. Indiscutabil, este kremlinezul Igor Dodon. Chiar dacă făcătura antiunionistă nu este în direct opera lui Dodon vinovatul moral rămâne Dodon.

Explic de ce! Pe parcursul a șase ani de când prin furt a pus laba pe partidul dnei Veronica Abramciuc și V. Crâlov (acest raider se află în proces de judecată!) pentru a se arăta ce mare e (în realitate este un pigmeu – slugă a stăpânului Putin), practică un limbaj tipic bolșevic (în stilul mentorilor săi): agresiv, xenofob, cu chemări la vărsări de sânge, bădărănesc, agramat. „Noi î-i vom lichida pe toți (eserii, menșevicii – n.n.) fără milă, la noapte… Ei trebuie să fie zdrobiți, fără milă, pretutindeni” scria la 1918 „marele umanist” V. Lenin. „Noi îi vom lichida pe unioniști” declara Dodon. „Trebuie să promovați o teroare necruțătoare masivă împotriva culacilor, popilor și albgardiștilor…Elementele dubioase să fie închise în lagăre de concentrare în afara orașului (iată cine este autorul lagărelor de concentrare, nu Hitler!) scria la 9 mai 1918 V. Lenin. „Iată de ce eu insist asupra interzicerii prin lege a unionismului şi pentru tragerea la răspundere a celor care organizează campanii şi acţiuni de lichidare a statului Republica Moldova (trimiterea în gulag a 55% din populație – atâți unioniști a arătat ultimul sondaj în Chișinău!) a declarat recent Dodon. „…Cei o sută de mii de susţinători (din Transnistria și Găgăuzia-n.n.) aşteaptă ordinul…”, declara câțiva ani în urmă Dodon când timp de jumătate de an a organizat „pohodul asupra Chișinăului” care pe 23 noiembrie 2013  s-a realizat într-o jalnică mărșăluială a câtorva mii de tipi aghesmuiți. „Nu vă jucaţi cu focul” a ameninţat în repetate rânduri kremlinezul. „Trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice (unionismul – n.n.) în Republica Moldova… Majoritatea absolută a cetăţenilor Republicii Moldova condamnă ferm acţiuni unioniste (de unde a luat această minciună! Rezultatele sondajelor arată contrariul!), distrugătoare de ţară, şi unirea niciodată nu se va produce”. „O să-i punem la punct pe toți (unioniștii!)”. „Moldova fără oligarhi (dar tocmai el, cu atâtea proprietăți, este unul din oligarhi!), Moldova fără unionişti” „Cei care luptă la Chișinău pentru Unirea cu România „sunt niște lepădături”, care trebuie pedepsite prin lege. Aceștia sunt paraziți care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova”. „Ca șef de stat, voi forma un Front Național (ca un Makaka î-l copie pe bosul său Putin!), pentru a oferi o platformă de rezistență tuturor cetățenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii și care vor sa păstreze statalitatea și identitatea moldovenească”. „V-ați luat catrafusele și ași plecat peste Prut (unioniștii-n.n.)” cheamă și valetul lui Dodon Ivan Ceban, actualmente mare candidat la primăria Capitalei. Este un curs periculos, pe care-l promovează acest Pavlic Morozov pre nume Dodon. Și aceste chemări la vărsări de sânge nu puteau să  nu fie auzite.

La chemarea șefului a apărut deja această „platformă de rezistență”. Drept argument este ultima făcătură dodonistă. „Iată ce vom face cu fasciştii-unioniştii după alegerile parlamentare. Însă pentru asta noi trebuie astăzi să votăm împotriva unirii. Moldova este şi va fi ţara noastră. Să spunem „Nu” unirii. Preşedintele Dodon este alături de noi”, se arată în mesajul care însoţea fotografia postată pe pagina „Unionizmul Trece. Patria Ramîne” (mi-a plăcut reacția unui internaut „Dodon și bolșevicii lui se trec, Unirea va rămâne!”), care se asociază cu președintele Dodon (dreptul de autor îi aparține, apare pe panourile postate pe toate drumurile apare autorul Dodon!). Postarea a generat peste 700 de reacții și peste 190 de distribuiri, fapt care denotă o răspândire largă a mesajelor care instigă la ură, menționează PromoLEX.

Să ne amintim și de amenințarea unui alt derbedeu socialist la postul de televiziune Accent TV de acum un an: „Dați-mi un automat și eu personal î-l voi împușca pe Dorin Chirtoacă”. Dar și mai recentă a găgăuzului Dudoglo: „Eu voi apăra cu automatul în mână Găgăuzia dacă unioniștii vor face unirea cu România”. Iar „președintele întregului popor” Dodon prin declarațiile sale bădărănești stimulează aceste instincte animalice.

Voi, aici în Găgăuzia, nu v-aţi temut de Chişinăul oficial şi aţi ieşit la referendum (se referă la referendumul din 02.02.2014), şi aţi spus toţi împreună, că voi pledaţi pentru a fi alături de Rusia, pentru a fi în Uniunea Vamală… Nu avem altă opțiune decât să fim împreună și împreună vom riposta dur împotriva celor care vor sa distrugă statalitatea Moldovei” a declarat Dodon la un miting de susținere a Irinei Vlah la alegerile bașcanului Găgăuziei. Nu este aceasta o stimulare nesimulată a separatismului. „Să dăm dreptul Transnistriei la autodeterminare. Dacă, cumva, la o anumită etapă, cineva din Chişinău va decide să se unească cu România, Transnistria trebuie să aibă dreptul la autodeterminare şi la înfiinţarea propriului stat recunoscut de toţi. Apropo, acest lucru este prevăzut în Legea privind statutul Găgăuziei… În soluţionarea acestei probleme trebuie să-şi vadă victoria politică, geopolitică, diplomatică toate părţile. Pe lângă Chişinău şi Tiraspol, pe această problemă trebuie să-şi vadă partea sa de succes şi Rusia, şi UE, şi SUA. Sunt convins că ei au nevoie de această victorie (de acord. Atunci, Armata a 14-a să-și ia tălpășița din Transnistria, iar in locul ei să fie aduse forțe cu adevărat pacificatoare constituite din unități ale SUA, UE și Rusia”, a precizat Dodon recent. Și asta se numește statalitate!!! Halal de așa statalitate și de așa președinte suveran!

Domnul Dodon se comportă în general ca un președinte de colhoz și pe cetățenii statului Republica Moldova îi tratează ca pe niște iobagi, cărora poate să le dea cu piciorul în fund și să le dea indicații ce să facă”, a declarat recent fostul președinte al Curții Constituționale A. Tănase într-un interviu pentru Europa Liberă. În legătură cu utilizarea de către Dodon fără acceptul autorului a cântecului „Codrii mei frumoși…” în scopuri propagandistice (de fapt este un furt!) maestrul Eugeniu Doga a declarat indignat: „„Codrii…îi scris nu pentru politicieni ci pentru oameni care iubesc muzica da nu săbiile și topoarele. El cheamă la dezbinare, la separatism…Dodon a privatizat dragostea față de Moldova. El o iubește iar noi o urâm!”.

„Dar decorarea separatiștilor de la Comrat și Tiraspol cu distincții de stat nu este un atentat la independența Republicii Moldova?” se întreabă N. Tudoreanu, primarul localității Feștelița, raionul Ștefan-Vodă (semnatarul nr. 2 al Declarațiilor de Unire cu România). Dodon nu s-a speriat de referendumurile organizate în Găgăuzia, nu se teme de pregătirile militare pe care le face GOTR în Transnistria, ci doar de Unire. Nu a cerut niciodată pedepsirea celor care ne-au împușcat în 1992 la Nistru, dar este gata să bage la închisoare unioniștii. Din păcate pentru el și din fericire pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, nu prea mai poate face mare lucru odată pornit tăvălugul Unirii” a scris pe o rețea de socializare președintele PUN A. Șalaru. De fapt în timpul mandatului lui Dodon procentul unioniștilor a crescut vertiginos. Dar și semnarea Declarațiilor de Unire cu România de către cele peste 150 de primării din Republica Moldova este „meritul” lui Dodon. În calitate de acțiune de contracarare a unionismului Dodon va împărți primăriilor „stataliste” din Republica Moldova câte un „drapel istoric” cu cap de Dodon.

Prin tot ce face acest kremlinez seamănă ură și discordie în societate, promovează separatismul la nivel de stat (ceea ce e absurd!) care de fapt este adevărata primejdie la existența statului Republica Moldova, lucrează împotriva statului. Chiar și în timpul ultimei întâlniri cu „omologul său” (așa î-l consideră pe separatistul transnistrean V. Krasnoselskij. Chiar și obtuzul Voronin nu s-a coborât atât de jos!) la Tighina să vedem cum a apărat acest trădător interesele statului. De bine de rău, în sfârșit s-a ajuns la o soluție favorabilă Republicii Moldova la granița de est cu Ucraina – crearea punctelor comune de control moldo-ucrainene. Iar „președintele întregului popor” Dodon este împotrivă. La 23 mai 2017 a susținut ideea de creare a acestor puncte, iar acum, după critica în adresa lui venită din partea deputatului Dumei de Stat a Rusiei K. Zatulin, este împotrivă. Cere ca punctele de control moldo-ucrainene să fie transferate Transnistriei! Și asta pe lângă alte „acțiuni frățești” acordate „prietenului său” Krasnoselskij (desigur la ordinul Kremlinului!): gătința de a prelua datoria enormă a Tiraspolului Rusiei pentru gazul consumat și neplătit de peste 7 mlrd dolari; procurarea energiei electrice de la Cuciurgan, care-i aduce bugetului regimului de la Tiraspol peste 70 mln de dolari (este declarația lui Dodon!). Ale cui interese apără acest ditamai „președinte de țară”? Chiar și Voronin la timpul său declarase că „prin gaura neagră de la acest hotar se scurg anual peste 2 mlrd de dolari”.

Pentru astfel de acțiuni el ar trebui deferit justiției pentru înaltă trădare de stat. Prin statalismul declarat își maschează abil (are buni consultanți la Kremlin!) antistatalismul. Toate acțiunile sale sunt antistatale, antinaționale. O să-l vedem și pe 1 și 9 mai cu colorado-ul putinist prins în piept.

Putin poate să se mândrească cu această slugă credincioasă Dodon!

 —————————

Valeriu Dulgheru

Chișinău

29 aprilie, 2018

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii