Eleonora SCHIPOR: Ziua cămășii cusute

17 May 2018 by m.gurza, Comments Off

           Anual ziua de 17 mai  este și ziua mondială a cămășii cusute (a cămăşii tradiţionale ucrainene). Ziua cămăşii tradiţionale ucrainene, marcată în fiecare an în a treia zi de joi din luna mai, a fost sărbătorită pentru prima dată în urmă cu zece ani, la iniţiativa unui grup studenţi de la Universitatea Naţională ”Iuri Fedkovici” din Cernăuţi. În prezent, însă, sărbătoarea este marcată în 50 de țări din întreaga lume.

            În cămăși cusute în diferite stiluri, având uzoare felurite au venit elevii și profesorii de la CIE Cupca.

            Ne-am fotografiat în fața școlii, pe aleea cu castani, care anul acesta au dat în floare mai devreme ca de obicei, întâmpinând cu drag pe toți cei care pășesc pe frumoasa noastră alee. Anul acesta sărbătoarea cămășii cusute a coincis și cu marea sărbătoare creștină Înălțarea Domnului. Așa că avem dublă sărbătoare în ziua respectivă.

            În imaginile respective îi vedeți pe elevii și o parte din pedagogii noștri îmbrăcați în cămăși cusute. Îi felicităm pe toți și credem că în anii următori toți cetățenii țării vor îmbrăca cămașa, iia, sau chiar costume în stil național. Principalul e să fie pace pe pământ și liniște în sufletele oamenilor.

———————————–

Eleonora SCHIPOR

Cupca, Ucraina

17 mai, 2018

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi

Comments Off
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Statistici accesare

Online: 3
Vizualizari : 34983

Ultimele Comentarii