Mihai Eminescu: “Nimic nu e mai periculos pentru conștiința unui popor decât priveliștea corupției și a nulității recompensate”

5 Oct 2014 by admin, Comments Off on Mihai Eminescu: “Nimic nu e mai periculos pentru conștiința unui popor decât priveliștea corupției și a nulității recompensate”

Nimic nu e mai periculos pentru conștiința unui popor decât priveliștea corupției și a nulității recompensate […]. Aceasta priveliște îi ia poporului încrederea în valoarea muncii și în siguranța înaintării prin merit. Dându-le zilnic exemplu ca, fără a ști ceva și fără a fi muncit, cineva poate ajunge bogat și om cu vază […] contagiul intelectual devine din endemic epidemic, trece de la restrânsul grup […] la grupuri din ce în ce mai numeroase de cetățeni.”

Mihai Eminescu, Opere, XIII, Editura Academiei RSR, București, 1985, p.124

 

Voi arătați prin zilnica pilda ca coruptia e mijlocul cel mai lesnicios de trai în România. Acesta este spiritul cel rau care desface societățile românești și le nimicește pan-in sfarsit; acesta este veninul care da loc la mișcari sociale și la nemulțumire […] contribuie a destrama spiritul public, a-l face să nu mai crează nici în drept, nici în bine, a nu mai aștepta nimic de la munca, totul de la tertip si de la apucatura

Mihai Eminescu, Opere, XIII, Editura Academiei RSR,Bucuresti, 1985, pp.111-120

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii