Maria Rugină: Împăcarea Sinelui cu sine

19 Oct 2012 by admin, Comments Off on Maria Rugină: Împăcarea Sinelui cu sine


Împăcarea Sinelui cu sine

                Luând Dumnezeu aburul din mintea bărbatului, i-a dat:

Formă;

Rigoare;

Unicitate;

Mister;

Umor;

Siguranță;

Elan;

Țintă;

Evlavie.

                Așezându-i pe creștet cununa împlinirii, fără de saț, i-a sorbit Domnul Lumina, până când Vibrație Violetă de Vis se făcu aceasta…

                A clipit Preaînaltul din ochiul atoatevăzător, a cuprins Nesfârșitul cu brațe căutânde, a slobozit în eter chemare arzătoare, dar nimic nu s-a ivit. Toate hăurile repetau, reverberând, sunetul nedual din negura singurătății sale.

                Cugetând Domnul în delung, până la capătul fără capăt al gândirii, a rostit cea dintâi regulă a Ființării: Limitarea libertății unuia spre libertatea celuilalt.

                Și atunci, s-au aliniat în lumina Sa coloși aprinși, nestăviliți. S-au răsucit și au pornit pe căile hărăzite, arătându-și în rotire toate fețele, spre înlesnirea căutării.

                Măreția Ordinii cerești L-a mulțumit pe Dumnezeu, dar nu I-a putut stinge frământările. Așa că, a dezlegat Domnul baierele Timpului, spre măsurarea singurătății nemăsurate, iar Cugetarea Sa a răsunat până dincolo de vreme : iubirea risipită e mai dureroasă decât iubirea nerostită !

                Și iată că Minune se făcu, întâia : o rugă sfâșietoare trezi neînceputul – ,,Dă-mi mie, Doamne, fața nevăzută a Nevăzutului, întru iubire veșnică !”

                Preafericit în Nefericirea Sa, a aprins Domnul fulgerul iubirii, întronând legea făcutului din nefăcut: Fie!

                În umbra feței nevăzute a Lunei, știindu-se îngătuită în iubirea sa, Vibrația Violetă de Vis – abur de minte omenească și suflet divin – a început să fie, respirând prin Pământ. Acesta, părtaș la marea Taină, îi întoarce sărutul răsuflării cu elanul seminței și cu parfumul liliacului în floare. Astfel, Puterea Neputerii a rupt lanțurile singurătății, rupându-se pe sine.

                Și cerurile s-au împăcat!

Maria Rugină

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii