Lansarea volumului de debut al poetului Eugen Emeric Chvala, “În spatele oglinzii” la “Radio Suflețel”

11 Jan 2013 by admin, Comments Off on Lansarea volumului de debut al poetului Eugen Emeric Chvala, “În spatele oglinzii” la “Radio Suflețel”

acolo sunt eu, acolo

îmi e gândul … mereu…

        Eugen Emeric Chvala

 

 

Radio Suflețel

 

Nu sunt om de radio de profesie, pâinea zilnică a familiei a fost asigurată de colosul siderurgic din Galaţi, sau ce a mai rămas din ce a fost odată Combinatul Siderurgic Galaţi.

Cu radioul am făcut cunoştinţă acum câțiva ani. Întâmplător sau poate nu, am ascultat primă dată, online, Radio Dor de Ţară (RDT). Laurenţiu Pintoi (Lary), Cristi Tofan (Magy), Roxana Roşca (Fulguleţ) au fost primii oameni de radio pe care i-am ascultat. Dragostea mea pentru radio şi în mare parte ceea ce ştiu despre ce e radio online şi cu ce se mănâncă acesta. de la ei am aflat şi le sunt recunoscător pentru acest lucru.

Am lucrat mult alături de ei şi de ceilalţi membri ai echipei de atunci. Din motive ce nu are sens să le amintesc acum, am renunţat o perioadă la activitatea radio, pentru ca nu după mult timp să accept o provocare mai mult decât onorantă pentru mine: realizarea de emisiuni la Radio Transilvania Internaţional. RTI un post de radio online german, un radio multicultural unde eu am realizat emisiuni in limba română, prin care am încercat să promovez valorile culturii româneşti. Sper că ceea ce am făcut eu acolo, la RTI, a fost bine, că am reuşit să transmit ascultătorilor acestui post de radio, detalii despre lumea mirifică a valorilor româneşti. RTI, o echipă cu adevărat de profesionişti !

Momentul nașterii Radio Suflețel a fost determinat de dorința mea de a lupta împotriva nonvalorii atât din muzică dar nu numai. Am cunoscut între timp atât lumina şi plăcerea acestei activităţi deloc la îndemâna oricui dar şi laturile din umbră, cele care rănesc şi dor.

Din momentul începerii emisiunilor Radio Suflețel şi până azi au depus suflet prin realizarea de emisiuni şi nu numai, şi în spate… mă refer la activitatea tehnica mulți iubitori de frumos şi am săîncep cu unul din cei mai apropiați sufletului meu Adi Bogosel căruia îi mulțumesc din suflet pentru absolut tot !

Într-un istoric al Radio Suflețel o să îi prezint pe toți cei care, fie şi o secundă, au fost alături de Radio Suflețel, atât ca membrii ai echipei cât şi ca ascultători fideli, colaboratori etc. pentru că sunt mulți, foarte mulți şi merită fiecare să i se știe contribuția .

Apoi .. eu mi-s bănăţean prin naștere (gugulan – banatzan ge la munce), moldovean prin faptul că aici viețuiesc dar în aceeași măsurăşi ardelean şi dobrogean şi oltean şi maramureșean şi bihorean şi muntean şi bucovinean şi basarabean şi .. di tăte.

Eu şi inima mea aparținem României întregi… acolo unde este valoare şi mai ales când este vorba de folclor curat.. știți, pentru unii din acești tineri va trebui să ne scoatem pălăria şi să îi respectăm .. ei vor duce pe mai departe zestrea identitară a neamului ăstuia românesc.

Ii voi promova, atât cât pot pe toți acei tineri de valoare din folclor care respectă la rândul lor zestrea ce li se oferă … Nu am făcut şi nu voi face niciodată diferențe între regiunile folclorice..

 

Sunt mulți care cântă dar nu toți știu sau nu vor să respecte autenticul.. ei sunt cei care vor pieri din memoria publicului precum muștele iarna… cei ce vor ști să prețuiască autenticitatea vor primi nu doar premiile juriilor ci şi nemurirea din arhiva sufletului romanesc.

Ce pot însa să spun, e ca acum Radio Suflețel emite… emite şi încet îşi consolidează prezenţa sa în acesta lume foarte încurcată… minunată dar şi ciudată a internauților.

 Nu pot sa inchei fara sa multumesc unor oameni ce imi sunt foarte dragi si care au depus mult efort uneori pentru ca azi Radio Sufletel sa existe: Cory Roth, Tania Ivolschi, Simona Balea, Angelica si Niky Parus, Mariana Cinas si din echipa radio Virgil Avram si Alexandru Botu.

Eugen Emeric Chvala

(Din volumul “IN SPATELE OGLINZII” , Editura Musatinia, Roman, 2o13)

 

Radio Sufletel a pregatit pentru dv. dragi prieteni o emisiune speciala :)
Azi 11.01.2013 intre orele 17.00 si 19.00 Radio Sufletel va gazdui emisiunea
"IN SPATELE OGLINZII"
realizata si moderata de Alexandra Livia Chvala.
O emisiune medalion ocazionata de aparitia primului volum de versuri semnata  >Eugen Emeric Chvala< La emisiune participa ca invitati speciali : poeta Rodica Cernea si poeta Vera Craciun .
""Cine sunt eu?
Eu sunt cel din spatele oglinzii tale!
Eu sunt un om anormal de normal, uneori mă cred defect neputând să înţeleg mojicia din jur, perversitatea, laşitatea şi … TRĂDAREA ! "

Puteti asculta Radio Sufletel accesand :
http://radiosufletel.ro/
http://radiosufletel.blogspot.com/
sau direct prin winamp utilizand link-ul
http://asculta.radiosufletel.ro/
Id messenger yahoo & Skype : sufletel.radio1
Va asteptam pe Chatul Radio Sufletel :
http://radiosufletel.ro/index.php/chat.html
Auditie placuta !

 În poezia lui Eugen Emeric Chvala există o impresionantă nevoie a rostirii de sine. Fără a fi tributar didacticismului –  din iubire pentru semenii săi, folosindu-se de un ton uşor ironic şi totodată composiv – poetul, dialogând cu sine, socoteşte că „…am nevoie de un ciocan / să sparg ceva unde am…ceva….ceva ce se vrea afară / să respire / să strige / să fie auzit…” (Egoist). Alergarea mereu spre mai bine este în concepţia poetului o luptă care implică o meditaţie asupra destinului: De ce?, Ascuns în noapte, În spatele oglinzii, De ce oare? ş.a. După ce îşi revarsă durerea, revolta, neputinţa şi protestul faţă de tot ceea ce este în jurul său cu o „causticitate” remarcabilă, se retrage în sine, în acel „poem încă nescris…” în care „e tot ce vreau şi pot …e zidirea / e fulg de suflet ce-şi caută menirea…” unde „glasul fără amăgire…”  devine lumină, devine iubire  (Zbor în doi). (Emilia Ţuţuianu Dospinescu)

 

 

Radio Sufletel a pregatit pentru dv. dragi prieteni o emisiune speciala. Lansarea volumului de debut al poetului Eugen Emeric Chvala, “IN SPATELE OGLINZII” , Editura Musatinia, Roman, 2o13.
Azi 11.01.2013 intre orele 17.00 si 19.00 Radio Sufletel va gazdui emisiunea  “IN SPATELE OGLINZII”  realizata si moderata de Alexandra Livia Chvala.
O emisiune medalion ocazionata de aparitia primului volum de versuri semnat de Eugen Emeric Chvala.
La emisiune participa ca invitati speciali : poeta Rodica Cernea si poeta Vera Craciun .
“”Cine sunt eu?
Eu sunt cel din spatele oglinzii tale!
Eu sunt un om anormal de normal, uneori mă cred defect neputând să înţeleg mojicia din jur, perversitatea, laşitatea şi … TRĂDAREA ! “
Eugen Emeric Chvala

Puteti asculta Radio Sufletel accesand :
http://radiosufletel.ro/
http://radiosufletel.blogspot.com/
sau direct prin winamp utilizand link-ul
http://asculta.radiosufletel.ro/
Id messenger yahoo & Skype : sufletel.radio1
Va asteptam pe Chatul Radio Sufletel :
http://radiosufletel.ro/index.php/chat.html
Auditie placuta !

 

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii