Victor Roncea: “IPS Teofan l-a vizitat pe Părintele Justin Pârvu și a săvârșit taina Sfântului Maslu…”

26 May 2013 by admin, Comments Off on Victor Roncea: “IPS Teofan l-a vizitat pe Părintele Justin Pârvu și a săvârșit taina Sfântului Maslu…”

Hristos a înviat!

Actualizare 2 (Joi, 23 Mai 2013, ora 17):

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu se simte astăzi mai bine decît ieri şi aşteptăm semnele medicale ale unei schimbări majore în bine, continuîndu-se tratamentul de terapie intensivă şi de recuperare. Astăzi a mîncat puţin; sfinţia sa este liniştit şi s-a odihnit mai bine decît zilele trecute.

Pe cei care doresc să-l vadă sănătos pe Părintele Justin îi chemăm să fie alături de noi la Taina Sfîntului Maslu, săvîrşită în fiecare zi în ambele mănăstiri de un sobor de preoţi, şi îi rugăm să aibe credinţă că dragostea lor trece şi prin uşile încuiate, ce se vor deschide de îndată ce Dumnezeu îl va întări şi îl va tămădui pe părintele nostru duhovnic. Amin.

Actualizare 3 (Vineri, 24 Mai 2013, ora 23:00):

Astăzi dimineaţă, în jurul orei 11, obştea de călugări a Mănăstirii Petru Vodă a fost primită de părintele stareţ, care, deşi slăbit, s-a bucurat să îi vadă pe ucenicii săi. Începînd cu ora 17, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Teofan al Moldovei, sosit la Mănăstirea Paltin, a săvîrşit Taina Sfîntului Maslu împreună cu cîţiva preoţi şi diaconi, pentru Părintele Arhimandrit Justin Pârvu. La sfîrşit a ţinut un scurt cuvînt de îmbărbătare pentru maicile şi mirenii care erau de faţă.

Starea sănătăţii părintelui este stabilă; nu sînt schimbări majore. În ambele noastre mănăstiri se săvîrşeşte zilnic Taina Sfîntului Maslu; toţi cei ce vor să ni se alăture în rugăciune sînt bineveniţi, atît clerici şi monahi, cît şi mireni, ştiut fiind că adevărat şi prea-adevărat este cuvîntul Domnului nostru Iisus Hristos care zice “Amin grăiesc vouă, că dacă doi din voi se vor uni pe pămînt pentru tot lucrul ce vor cere, va fi lor de la Tatăl Meu care este în ceruri” (Matthei 18:19).

Surse: Petru Voda Ro si Doxologia

Mai multe imagini foto si video la Pentru adevăr: starea sănătăţii Părintelui Justin Pârvu este stabilă

Sursa: Victor Roncea

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii