Veșnică să-i fie pomenirea, iubitorului de Neam Românesc, Părintelui JUSTIN PÂRVU !

17 Jun 2013 by admin, Comments Off on Veșnică să-i fie pomenirea, iubitorului de Neam Românesc, Părintelui JUSTIN PÂRVU !

“Parintele Justin Parvu, duhovnicul Manastirii Petru Voda, a trecut la cele vesnice in seara zilei de 16 iunie 2013, duminica, adaugandu-se cetelor de marturisitori care l-au slavit pe Dumnezeu prin viata lor plina de patimire.

In primavara acestui an, cancerul la stomac, pe care arhimandritul Iustin il purta in trupul sau de mai multa vreme, a fost diagnosticat in metastaza. Ultimele luni din viata aceasta, parintele si le-a petrecut in liniste si rugaciune, in pofida durerilor aduse de boala. Prin aceeasi boala (cancer) au trecut la cele vesnice si Sfantul Nectarie din Eghina, vindecatorul de cancer, si Cuviosul Paisie Aghioritul.

Părintele Iustin Jârvu

Parintele Iustin Parvu s-a nascut in data de 10 februarie 1919, in satul Poiana Largului, comuna Calugareni, judetul Neamt.

In anul 1936, tanarul ravnitor de doar 17 ani intra frate la Manastirea Durau. Dupa numai un an, in anul 1937, tanarul frate merge la Seminarul Teologic de la Manastirea Cernica, de unde va pleca, mai apoi, spre seminarele din Ramnicu-Valcea si Roman. In anul 1940 va vea loc tunderea sa in monahism, iar la doar un an distanta, hirotonia intru preot. A primit hirotonia la varsta de 22 de ani.

Intre anii 1942-1944, parintele Iustin Parvu este numit preot misionar pe Frontul de Est, in Neamt, pana la Odesa. El a participat, impreuna cu “Divizia 4 Vanatori de Munte” la luptele din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, ajungand pana la Don. Dupa razboi, au inceput vremurile de prigoana a romanilor de catre bolsevici.

In anul 1948, parintele Iustin Parvu este arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani de “inchisoare politica”. Nevoitorul pentru tara si credinta, Iustin Parvu, va fi muncit prin mai multe inchisori ale tarii: Suceva, Vacaresti, Jilava, Gherla, Periprava si Aiud. Urmeaza apoi munca silnica din minele de la Baia Sprie, apoi “reeducarea” din Inchisoarea Pitesti. In anul 1960, Parintele Iustin este condamnat la inca patru ani de temnita pentru ca nu s-a lepadat de credinta.

Datorita greutatilor intampinate dupa eliberare, el ajunge sa lucreze ca muncitor forestier. In anul 1966 a fost reprimit in monahism, ca vietuitor al Manastirii Secu, din judetul Neamt, iar din anul 1975 a vietuit in Manastirea Bistrita, din acelasi judet. In toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Manastirii Petru Voda, iar in anul 1999 a inceput construirea Manastirii Paltin.

In anul 2003 infiinteaza publicatia crestina “Glasul Monahilor”, care apare lunar. In ziua de 2 noiembrie 2008, parintele Iustin este ridicat la rangul de arhimandrit. In acelasi an, parintele infiinteaza o noua publicatie crestina, “Atitudini”.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, cu dreptii si mucenicii !”

CrestinOrtodox.ro

VEȘNICĂ SĂ-I FIE POMENIREA!

Foto: “Precum în cer, așa și pe pământ” – Cristina Nichitus Roncea

***

” Înmormîntarea va avea loc Joi, 20 Iunie. Minunea ce are loc pe osemintele Părintelui…”

“Înalt Prea Sfinţitului Teofan al Moldovei a venit la Mănăstirea Petru Vodă la prima oră a dimineţii, astăzi, Luni, 17 Iunie, şi a făcut un scurt parastas pentru Părintele Justin, de curînd mutat din lumea aceasta la cea veşnică.

După parastas, împreună cu obştea mănăstirii s-a hotărît ca înmormîntarea părintelui stareţ să aibă loc Joi, 20 Iunie, în incinta Mănăstirii Petru Vodă. Pentru aceasta, s-a hotărît ca Sfînta Liturghie să înceapă la ora 9 dimineaţa (ora Bucureştiului), iar Slujba Înmormîntării la ora 12, în continuarea Sfintei Liturghii.

Fiii duhovniceşti ai Părintelui Justin sînt chemaţi să vină să se închine începînd de astăzi, pentru a evita, pe cît va fi cu putinţă, aglomeraţia mulţimii de oameni la care ne aşteptăm pentru ziua de Joi, 20 Iunie. Vă mulţumim pentru înţelegere.”

Minunea ce are loc pe osemintele Părintelui

“Vă împărtășim minunea ce are loc pe osemintele Părintelui: Încă din timpul nopții mai multe persoane, printre care și din corpul medical ce l-au îngrijit cu total devotament pe Părintele, au observat că din ochii Părintelui curg ca niște lacrimi cu bună mireasmă. La fel și pe obraji și pe mâini se vede lucind ca un ulei, mir cu mireasmă deosebită. E semn că bunul nostru Părinte vrea să ne mângâie și să ne întărească că este printre noi și va veghea mai cu osârdie la continuarea lucrării sale din mănăstiri și din locurile ce le-a ctitorit. Mulțumim, iubite Părinte, și pentru acest dar!”


“Trupul mult pătimitor al bunului nostru Părinte Justin a fost adus la mănăstirea de călugări, prima sa ctitorie, fiind condus pe parcursul celor 3 km de părinții și maicile celor două mănăstiri, cât și de credincioșii ce au început să sosească la Petru Vodă. Să ne rugăm cu toții pentru sufletul iubitului nostru Părinte, să priveghem în această noapte după puterea fiecăruia. Într-adevăr avem un mare sfânt în România cea cerească! Prin aceeași boală (cancer) au trecut la cele veșnice Sfântul Nectarie din Eghina, vindecătorul de cancer, și Cuviosul Paisie Aghioritul.’

http://www.youtube.com/watch?v=AXiQnLGztqA&feature=player_embedded#!


“La ore târzii în noapte, când Sf. Liturghie se sfârșise la Petru Vodă, IPS Teofan a venit să citească rugăciunile de dezlegare și s-a oficiat și un scurt parastas. IPS a întărit obștea cu nădejdea că Părintele Justin s-a dus acolo unde era deja, în Împărăția lui Dumnezeu ce-o pregustase încă din această viață. S-a stabilit că înmormantarea va avea loc joi, 20 iunie 2013, Sfânta și dumnezeiasca Liturghie începând cu orele 09.”

 

       De citit intreg materialul pe : http://graiulortodox.wordpress.com/2013/06/17/parintele-arhimandrit-justin-parvu-a-adormit-inmormintarea-va-avea-loc-joi-20-iunie-minunea-ce-are-loc-pe-osemintele-parintelui-parintele-justin-despre-cel-ce-va-pastori-obstea-manastirii-petru-vo/

http://petruvoda.ro/

 

 Dumnezeu să-l așeze în cortul drepților și sfinților Săi !

Cuvioase Părinte Justin, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi și Neamul Românesc!

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii