Victor Roncea: ,,Jurnalul unui jurnalist cu jurnal (III). Ce am făcut azi la CNSAS. O fotografie inedită cu Părintele Arsenie Boca. Provocarea lui Mile Cărpenișan.”

6 Feb 2014 by admin, Comments Off on Victor Roncea: ,,Jurnalul unui jurnalist cu jurnal (III). Ce am făcut azi la CNSAS. O fotografie inedită cu Părintele Arsenie Boca. Provocarea lui Mile Cărpenișan.”

III. ,,Jurnalul unui jurnalist cu jurnal”. Ce am făcut azi la CNSAS.

Dupa cum v-am spus in episoadele anterioare ale Jurnalului (part one & two) azi speram sa ma vad cu presedintele CNSAS, dl Dragos Petrescu, pentru finalizarea protocolului cu Civic Media pentru proiectul Martirii Marii Uniri in Dosarele Securitatii.

Dar sedinta Colegiului (au loc doua pe saptamana, martea si joia) s-a prelungit prea mult, asa ca a ramas sa ne vedem luni.

Pentru ca tot eram la CNSAS (unde sunt cercetator acreditat din 2006), am conspectat si niste dosare pe care voiam sa le citesc demult.

Si iata ce-am gasit: o fotografie inedita – cel putin care nu exista pe net pana cum (sau nu am vazut-o eu) – cu Parintele Arsenie Boca, civil, filat de Securitate ca “obiectivul Bratu”.


Am trimis-o la Marturisitorii.Ro, un portal dedicat sfintilor martiri si marturisitori romani din inchisori. Mi-am adus astfel aminte de ce spunea regretatul nostru prieten si coleg, Mile Carpenisan, in urma cu exact patru ani (si cateva zile): sa nu treaca o zi fara o fapta buna. Sper ca se inscrie, cu voia Domnului, chiar daca e una micuta si mai e si spusa (dar e o provocare! – vedeti mai jos).

Asadar, sursa si inca doua fotografii de Dosar la Marturisitorii.Ro: O fotografie inedita cu Parintele Arsenie Boca primita de Marturisitorii.Ro din Arhivele CNSAS

In Memoriam Mile, va cer, si eu, sa-i urmam indemnul:

Va provoc!

Stiu ca sunteti jurnalisti, bloggeri, oameni cu pareri, moguli. Ei bine tuturor va adresez o provocare astazi (04.02.2010 ) si nu o leapsa care poate fi ignorata sau nu. Va provoc sa fiti oameni si sa o demonstrati macar o saptamana in fata tuturor celor de la care aveti pretentia sa va citeasca. In fiecare zi va provoc sa faceti cate o fapta buna astfel incat peste o saptamana sa vad de la toti 7 povesti care sa descrie pataniile ce i-au facut sa se simta din nou oameni printre oameni.

Integral la MileCarpenisan.Ro

Raspundeti la ea?

Vedeti si Petru-Voda.Ro: Chipul Părintelui Justin Pârvu după două luni de chinuri şi torturi la Securitatea din Roman

Victor RONCEA

 

Sursa: http://roncea.ro/2014/02/06/ce-am-facut-azi-la-cnsas-o-fotografie-inedita-cu-parintele-arsenie-boca-foto-marturisitorii-ro-jurnalul-unui-jurnalist-si-cu-si-fara-jurnal-provocarea-lui-mile-carpenisan/

Victor Roncea

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii