La 31 august la Cernăuţi va fi omagiată limba română

30 Aug 2014 by admin, Comments Off on La 31 august la Cernăuţi va fi omagiată limba română

La 31 august la Cernăuţi va fi omagiată limba română

La 31 august  Societatea pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi în parteneriat cu societăţile naţional-culturale româneşti din nordul Bucovinei, cu susţinerea Consiliului Regional şi Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Consulatului General al României la Cernăuţi, organizează cea de-a XXV-a ediţie a sărbătorii „Limba noastră cea română”.

Sărbătoarea limbii române la Cernăuţi va fi consacrată în acest an şi celei de a 25-a aniversări de la fondarea Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi.

În cadrul manifestărilor culturale sunt prevăzute depuneri de flori la orele 9.30 la monumentul Luceafărului poeziei româneşti Mihai Eminescu din centrul regional, iar la orele 10.00 la Palatul Naţional al Românilor din Piaţa Centrală nr. 9 din Cernăuţi vor avea loc întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură din Ucraina şi România, vor fi organizate expoziţii de carte, apărută în perioada septembrie 2013 – septembrie 2014.

În aceeaşi zi de 31 august, limba română va fi omagiată la Cernăuţi şi prin cântecele noastre naţionale.

Începând cu orele 12.00 în  incinta Palatului „Tineretul Bucovinei” din vechea urbe cernăuţeană vor evolua artişti amatori şi profesionişti din ţară şi de peste hotare.

Cei care gândesc, simt şi vorbesc româneşte, oameni de bună credinţă, sunt rugaţi să contribuie la organizarea acestei sărbători de neam şi suflet şi să participe la cea de-a 25-a ediţie a sărbătorii „Limba noastră cea română”.

BucPress.eu

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii