Sarah, Ambasadoare a copiilor Bodnariu la Bruxelles

10 Mar 2016 by admin, Comments Off on Sarah, Ambasadoare a copiilor Bodnariu la Bruxelles

Sarah, o fetita de 8 ani din Bruxelles a participat marti, 8 martie 2016 la intalnirea Primului Ministru Dacian Ciolos cu Asociatiile Romanesti din Belgia. Intalnirea a avut loc la Resedinta Ambasadorului Romaniei din Bruxelles, Domnul Stefan Alexandru Tinca.

Dupa discursul Premierului, Sarah l-a intrebat pe Domnul Ciolos despre situatia copiilor Bodnariu si l-a rugat sa sa faca tot ce poate pentru ca acesti copii sa se intoarca in sanul familiei lor, cat mai curand posibil.

Domnul Ciolos s-a aratat optimist in privinta revenirii celor 5 copii acasa, desi exista un cadru legislativ strict si o limitare a interventiei din afara Norvegiei, a subliniat Domnia sa. Totusi Guvernul Romaniei prin Institutiile abilitate face tot ce poate pentru ca drama familiei Bodnariu si a altor familii de romani care se afla in situatii asemenatoare, sa inceteze.

Sarah a fost insotita de un reprezentant al Asociatiei Pro Familia din Bruxelles care i-a inmanat Premierului Roman o Scrisoare ce contine cateva sugestii pe care Asociatia le considera importante in urmatoarea etapa a procesului de  recuperare a copiilor.

Pro Familia este o Asociatie care sustine actiuni de informare, suport si reprezentare a familiilor/grupurilor aflate in dificultate, fiind o interfata intre acestea si factorii de decizie politici sau administrativi din Uniunea Europeana. Pana in prezent Asociatia a organizat doua actiuni publice de protest la Bruxelles, in ianuarie si februarie 2016, ambele avand in vedere cazul Bodnariu si posibilele abuzuri pe care Institutia de Protectie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, le-a comis in acest caz.

In linkul de aici, http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Promisiunile+premierului+pentru+diaspora puteti vedea franturi din dialogul Sarahei cu Primul Ministru, difuzat la DIGI 24 (de la minutul 1,08).

 

Valeria Roman

Bruxelles, Belgia

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii