Mircea Popescu – ASLRQ, la 8 ani de existență

26 Oct 2016 by admin, Comments Off on Mircea Popescu – ASLRQ, la 8 ani de existență

Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ) a împlinit în acest an 8 ani de existenţă. ASLRQ s-a înfiinţat la data de 16 iulie 2008, fondatorii ei fiind scriitorii Adrian Erbiceanu, preşedinte, şi Ionuţ Caragea, vicepreşedinte.

Scopul creării Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec a fost acela de a reuni scriitorii de limbă română din provincia Québec şi scriitorii români cu orientare francofonă din exteriorul provinciei Québec, totodată implicându-se în promovarea culturii româneşti în provincia Québec, în Canada, dar şi pretutindeni în lume. Imediat după înfiinţare, ASLRQ a început să se impună ca una dintre organizaţiile locale care promovează susţinut cultura românească. În anii care au urmat, ASLRQ a desfăşurat o activitate culturală şi literară intensă pentru comunitatea românească din Canada şi nu numai, constând în editări de cărţi, lansări de cărţi, participări la festivaluri literare şi alte evenimente culturale.

Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec are în prezent un număr de 66 de membri, scriitori de certă valoare, recunocuţi atât în ţară, cât şi peste hotare. De asemenea ASLRQ are propria editură cu acelaşi nume, unde până acum au fost publicate un număr de 16 cărţi, din care 2 sunt antologii care cuprind membrii acestei asociaţii literare. În colaborare cu Fundaţia Română din Montréal şi Asociaţia Culturală Română, ASLRQ a organizat, sprijinit şi participat la numeroase activităţi de interes comun. În cadrul Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec funcţionează şi cenaclul literar virtual „Prietenii poeziei”. Acesta a fost fondat în anul 2007 de către Ionuţ Caragea şi reuneşte scriitori de pe întreg mapamondul, dedicaţi limbii şi literaturii române.

„Am creat Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec cu scopul de a reuni scriitorii de limbă română din Québec, astfel încât să avem un spaţiu în care să promovăm limba şi cultura română, să ne simţim ca acasă”, a declarat Ionuţ Caragea, membru fondator şi vicepreşedinte al ASLRQ.

Sursa: http://www.jurnalromanesc.ro/jr2/index.php/component/k2/101-diaspora/723-aslrq-la-8-ani-de-existenta.html

Alte articole despre ASLRQ, de-a lungul anilor, plus antologiile ASLRQ si Editura ASLRQ:

http://aslrq.ro/ASLRQ_fichiers/editura.htm

LA MULȚI ȘI RODNICI ANI !!!

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii