Dr. Viorel Roman – Formula moldo-valaha a statului a eșuat

30 Oct 2016 by admin, Comments Off on Dr. Viorel Roman – Formula moldo-valaha a statului a eșuat

Imagini pentru viorel roman gurzaPatru milioane de romani sunt la munca in occident pentru ca statul nu le creaza conditii acasa la ei. Cam tot atatia sirieni disperati, dar in vreme de razboi, sunt si ei in drum spre occident.

Romanii sunt urmasii Imperiului Roman de Rasarit, care dupa grecizare le-a impus ierarhia, limba si scrierea greco-pravoslavnica. Exterminati, asimilati e un miracol si o enigma supravietuirea lor.

Dupa Marea Schisma ortodocsii ardeleni sunt tolerati in Sfantul Imperiul Roman, iar dupa Imperiul Roman de Rasarit, cei din Valahia si Moldova, ajung robi ai Sultanul turc si patriarhul sau grec.

Unirea sub Cuza, Regatul lui Carol I si Marea Unire s-au facut cu sprijinul puterilor occidentele interesate de a avea un bastion la LIMES, la Portile Orientului inpotriva invaziilor din est.

Statul roman s-a format asadar cu sprijin occidental pe un fundament greco-fanariot moldo-valah, contributia Scolii Ardelene, a Bisericii unite cu Roma fiind lichidata de ortodoxo-comunisti.

Presedintii ortodocsi moldo-valahii Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu s-au orientat spre Europa, emancipat de Moscova, fara a reusi dialogul, unirea cu Roma si crearea statului de drept.

Baronii moldo-valahi cu imunitate in Parlament, ca si cei rusi, vor procuratura, judecatoria, politia, presa sub controlul lor. Credinta lor e potrivnica statului de drept de sorginta romano-catolica.

Klaus Iohannis, seful statului si bisericii, intalege fuga spre vest si vrea in Platforma #Romania100 „o reforma profunda a statului“, un stat de drept, si l-a invitat in acest sens pe papa Francisc.

Vor reusii moldo-valahi sa se uneasca cu fratii lor de peste Carpati, uniti cu Roma, sa faca impreuna un stat de drept, care sa ofere conditii de munca si trai romanilor ca in Europa / UE?

Formula moldo-valaha a statului tuturor romanilor e mai mult decat in criza, dar interesul vestului pentru un bastion la LIMES impotriva estului e prezenta. #Romania100 are o sansa reala.

Refacerea unitatii cu Roma fara conditii si cu egalitate deplina, dupa cum afirma papa Francisc, dupa vizita de neuitata a Fericitul Ioan Paul II, sunt conditiile sine qua non a unui stat de drept.

Linkuri: http://ro100.ro/ http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-poporului-roman-transmisa-de-arhimandritul-iustin-parvu-210969/ http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/ http://confluente.ro/Viorel_roman_statul_si_bise_viorel_roman_1388742302.html

www.viorel-roman.ro

viorel-roman-bremen.over-blog.de Bremen la 29 octombrie 2016

Universitaet Bremen

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii